Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter... Visa mer
Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.
På plan- och byggenheten är vi ca tio personer som arbetar med länsstyrelsens olika uppgifter enligt plan- och bygglagen samt infrastrukturärenden, klimatanpassning, bostadsfrågor, bygg- och energistöd, grön infrastruktur, GIS-samordning m.m. Vi tillhör avdelningen för samhällsbyggnad där enheter för kulturmiljö, social hållbarhet och samhällsskydd och beredskap ingår. Nu söker vi en ny medarbetare till ett arbetslag med många stimulerande arbetsuppgifter.
Arbetsuppgifter
Vi förstärker GIS-samordningen med ytterligare en GIS-handläggare. GIS-samordningen på Länsstyrelsen består idag av GIS-samordnaren vars arbetsuppgifter riktar sig till hela myndigheten i nära samarbetare med medarbetare vid den egna och andra enheter/avdelningar. En viktig uppgift för Länsstyrelsen är att ta fram, förmedla och analysera regionala planeringsunderlag. GIS-samordningen har en övergripande och stöttande roll i detta arbete mot informationsförvaltarna. Som GIS-handläggare kommer du, med samarbete i fokus, bl.a. att:
• Stödja medarbetare med uppgifter relaterade till GIS och geodata och bidra med stöd i olika projekt där GIS-kompetens behövs. Detta sker inom flera olika verksamhetsområden och på olika sätt. Det kan handla om att genomföra geografiska analyser, producera en karta, eller att hitta och samla relevanta geodata, ta fram rutiner och arbetssätt, eller blandad rådgivning för att underlätta och möjliggöra användarnas egna GIS-arbete.
• Bistå i arbetet med uppbyggnad och förvaltning av Länsstyrelsens geodata.
• Bidra till att utveckla och förvalta Länsstyrelsens webbGIS samt fältGIS.
• Främja en ökad användning av verktyg inom GIS och geodataområdet.
• Varierande uppgifter inom GIS-området som exempelvis intern utbildning inom GIS, kommunikation och implementering av ny teknik och mjukvara.
• Bistå med teknisk kompetens kopplat till GIS och geodata inom Länsstyrelsen
Kvalifikationer och profil
Krav:
• Högskoleutbildning inom GIS/GIT, eller likvärdig kompetens förvärvad på annat sätt.
• Du har GIS-kunskaper på en hög nivå samt god förmåga att använda ArcGIS Pro (ESRI).
Det är meriterade om du har kunskap om/erfarenhet av:
• Arbete med GIS och geodata inom statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet.
• Stödjande och serviceinriktat arbete kopplat till GIS och geodata, eller likvärdigt.
• Systematiskt arbete med geodata; från att ta fram nya geodata och jobba med standardisering, harmonisering och databashantering, till metadatasättning och förvaltning.
• Arbete i webb- och fältlösningar för GIS (gärna ESRI:s), såsom att arbeta med geodata i portal (Portal for ArcGIS), hantera karttjänster, administrera webbGIS, sätta upp webbkartor för fältarbete (Collector och Survey123) eller göra StoryMaps.
• Python eller annat programmeringsspråk för bearbetning av geodata och generellt starkt IT-tekniskt intresse och förmåga.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska tycka om och ha god förmåga att samarbeta och jobba serviceinriktat, liksom strak förmåga till självständighet, noggrannhet och ansvarstagande. Du bör också vara utvecklingsinriktad, lösningsorienterad och kunna ta dig an komplexa sammanhang. Du har lätt att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och har en god förmåga att kommunicera enkelt och begripligt.
Arbetsprov kan komma att bli aktuellt i samband med intervju.
Om tjänsten
Anställningen är en allmän visstidsanställning med start så snart som möjligt och fram till och med 31 december 2022 med möjlighet till förlängning.
Alla tjänster på Länsstyrelsen kan vara föremål för säkerhetsprövning och krigsplacering beroende på uppdragets utformning.
Information
Mer information om arbetsuppgifterna får du av enhetschef Victor Zakrisson eller GIS-samordnare Karin Ekstedt. Fackliga företrädare är Patrik Holmer (SACO) och Ulrika Schröder (ST). Samtliga kan nås på telefon 010-223 40 00 (växeln).
Ansökan
Välkommen med Din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar senast 3 maj 2022 via länsstyrelsens hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland.
Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att få ta del av innehållet i din ansökan.
Information
Mer information om arbetsuppgifterna får du av enhetschef Victor Zakrisson. Fackliga företrädare är Patrik Holmer (Saco-S) och Ulrika Schröder (ST). Samtliga kan nås på telefon 010-223 40 00 (växel).
Om Länsstyrelsen
Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.
Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.
Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Visa mindre