Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Nyköping

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Nyköping. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nyköping som finns hos arbetsgivaren.

Informatör till Campus Nyköping

I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan och skolan som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Utbildning för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings högstadium, Nyköpings gymnasium och Campus Nyköping. Campus Nyköping utvecklar och erbjuder utbi... Visa mer
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan och skolan som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Utbildning för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings högstadium, Nyköpings gymnasium och Campus Nyköping.

Campus Nyköping utvecklar och erbjuder utbildningar och projekt som ger studerande och arbetsmarknad efterfrågad kompetens inom ett brett utbildningsområde. Campus Nyköpings mission är att hjälpa människor att utvecklas och växa och att vara en tillväxtmotor i Nyköping kommun. Campus Nyköping stöttar även regionens företag med kompetensutveckling och erbjuder olika typer av vuxenutbildning och högre utbildning.
Med engagerad personal, inspirerande miljö i en välkomnande stad, är Campus Nyköping en levande mötesplats där var och en kan påbörja resan mot ett nytt liv. Idag söker vi en informatör till denna spännande verksamhet!
ARBETSUPPGIFTER
Campus Nyköping söker en Informatör som alltid strävar efter att ge en god och professionell service och support till våra besökare, studerande och personal. I dina arbetsuppgifter ingår huvudansvaret att bemanna vår Information, ta emot besökare, svara på inkommande mail och telefonsamtal, diarieföring (registrator), bokning av grupprum, passerkortshantering, ansvar för Intern-TV m.m. Du är ett viktigt ansikte utåt för Campus Nyköping.KVALIFIKATIONER
Vi ser att du som söker har gymnasieutbildning, med inriktning mot kommunikation/information eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Tjänsten ställer höga krav på att du har en utåtriktad personlighet, servicekänsla samt en god problemlösningsförmåga. Du är orädd och har förmåga att ta egna initiativ när det behövs. Du trivs i mötet med människor och har lätt för att skapa förtroende. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, en god kommunikativ förmåga och datorvana. Som person har du lätt för att samarbeta, har ett gott ordningssinne samt en god förmåga att hantera högre arbetsbelastning vid särskilda tillfällen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En snabbt växande kommun med hållbarhetsfokus och god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Ostlänken, en del av Sveriges nya stambanor med resecentrum i Nyköpings centrum och vid Skavsta. Utvecklingen kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om arbetsmarknad och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i Visma Recruit/Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kommunikatör

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter... Visa mer
Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.Som kommunikatör är du placerad i länsledningens stab som bland annat ansvarar för länsledningens (landshövding och länsråd) planering, representation, resor och officiella besök samt myndighetens kommunikation och interna service.

Arbetsuppgifter
Myndighetens stora bredd av uppdrag gör arbetet både omväxlande och spännande. Du jobbar nära verksamheten med att skapa innehåll för webben, intranätet och sociala medier som är våra primära kanaler mot våra målgrupper.

Du kommer att delta i arbetet med allt från att planera, producera, tillgängliggöra och publicera redaktionellt innehåll inom våra olika verksamhetsområden. Du skriver och redigerar texter anpassat för våra olika målgrupper, samt formger bilder och övrig grafik enligt vår grafiska profil.

I tjänsten ingår även kommunikationsstöd till myndigheten samt övrigt förekommande kommunikationsuppgifter och stöd till staben. Du kommer att bevaka sociala medier och funktionsbrevlådor för att hantera inkomna ärenden och lyfta frågor vidare vid behov.

Kvalifikationer och profil
Vi söker dig som har högskolestudier eller motsvarande inom media och kommunikation samt har erfarenhet från ett brett operativt kommunikationsarbete.

Du har även

- Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg, vi använder främst SiteVision.
- Erfarenhet av att arbeta med sociala kanaler, främst Facebook men även Instagram, Twitter, LinkedIn, Youtube.
- Erfarenhet av bildhantering, tex Photoshop, InDesign, Mediaflow
- God känsla för språk och layout
- Goda kunskaper om klarspråk
- Erfarenhet av kommunikationsplanering
- Goda kunskaper av tillgänglighetsanpassning

Det är meriterande om du har

- Erfarenhet från en statlig myndighet
- Erfarenhet av kriskommunikation
- Erfarenhet av utvärdering och uppföljning av kommunikationsinsatser
- Erfarenhet av att filma med mobilen som verktyg
- Erfarenhet av press och media

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen är det viktigt att du kan växla snabbt mellan olika arbetsuppgifter och mellan operativt och strategiskt arbete. Du är en duktig skribent med god känsla för klarspråk och målgruppsanpassning. Du är nyfiken på människor och att sätta dig in i nya områden och verktyg. Dessutom trivs du med att arbeta i en funktion som innebär mycket interna och externa kontakter. Vi tror att du är en engagerad, positiv och initiativrik medarbetare. Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme och är strukturerad. Det är också viktigt att du kan organisera och planera ditt arbete med fokus på leverans.

Om tjänsten
Anställningen är tillsvidare med arbetsort Nyköping, start 2023-01-01. Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas. Alla tjänster på Länsstyrelsen kan vara föremål för säkerhetsprövning och krigsplacering beroende på uppdragets utformning.

Information
Mer information om arbetsuppgifterna får du av kommunikationsansvarig Karin Eriksson. Fackliga företrädare är Patrik Holmer (Saco-S) och Ulrika Schröder (ST). Samtliga kan nås på telefon 010-223 40 00 (växel).

Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att få ta del av innehållet i din ansökan. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar senast den 16 oktober 2022. Du ansöker via Länsstyrelsens webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland.

Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk. Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Innehållsproducent med ansvar för sociala medier

Avdelningen för Kommunikation & Kundservice leder och samordnar kommunens kommunikationsarbete. Vi strävar efter att vara en kommunikationsavdelning i framkant som skapar värde för kommunens verksamheter och för alla som bor, verkar och vistas i Nyköpings kommun. Vi är en avdelning med många kompetenser. Vi ansvarar för förvaltning och utveckling av kommunens externa och interna kanaler, innehåll och formgivning, strategiskt och operativt kommunikationss... Visa mer
Avdelningen för Kommunikation & Kundservice leder och samordnar kommunens kommunikationsarbete. Vi strävar efter att vara en kommunikationsavdelning i framkant som skapar värde för kommunens verksamheter och för alla som bor, verkar och vistas i Nyköpings kommun.

Vi är en avdelning med många kompetenser. Vi ansvarar för förvaltning och utveckling av kommunens externa och interna kanaler, innehåll och formgivning, strategiskt och operativt kommunikationsstöd i alltifrån byggprojekt till förändringsarbeten, kriskommunikation och ledningsstöd. Här drar vi nytta av varandra och jobbar i team. Bland kompetenserna finns tillexempel: formgivare, webbutvecklare, webbredaktörer, kommunikatörer och kommunikationsstrateger - alla med olika inriktning.

Nu letar vi efter en ny kollega till vår avdelning och tänker att kanske just du är vår nya stjärna?


ARBETSUPPGIFTER
Som innehållsproducent med särskilt ansvar för sociala medier är du en nyckelspelare i kommunens kommunikationsarbete. Du kommer skriva, fota och filma och skapa relevant innehåll för våra medborgare om kommunens alla områden. Som ansvarig för sociala medier kommer du producera, planera och styra vad vi publicerar i kommunens stora sociala medier kanaler. Du är också ansvarig för att optimera och utveckla vårt innehåll och även att utbilda verksamheter som vill starta nya konton. Du jobbar också med vår dialog med medborgarna i sociala medier genom att bevaka kommentarsfält och säkra snabba svar på de frågor som kommer där.

Du deltar självklart också i olika typer av projekt där vi jobbar i team på avdelningen. Ena gången driver du ett eget projekt och frågor från ax till limpa andra gånger är du troligtvis en del i någon annans uppdrag.


KVALIFIKATIONER
Vi tror att du har högskoleutbildning eller annat som vi bedömer som likvärdigt, och några år i yrket. Du har en bakgrund som sociala medier-ansvarig eller liknande och stor vana av innehållsproduktion i digitala kanaler. Vi vill att du har mycket god erfarenhet av att jobba på strategiskt och operativt med Linked In, Instagram och Facebook.

Viktigt för oss är att du:
• är trygg i din yrkesroll, gillar att samarbeta med andra men också van vid att arbeta självständigt.
• skriver och uttrycker dig enkelt och tydligt
• är relationsstark har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer och bygga förtroende
• är lösningsorienterad och flexibel och ser det som självklart att hjälpa kollegor i stort som smått när det bränner till.
• har ett eget driv att följa utveckling och trender inom kommunikationsområdet
• är kreativ och vass i just din specialistkompetens
• är en fena på program och system som är av vikt för arbetsuppgifterna tex flera program ur Adobe Suiten, Meta Business manager, LinkedIn och Snapchat.

Vad du kan förvänta dig av oss:
Vi kan erbjuda dig ett spännande och varierande arbete där du är del av ett team med hög kompetens. Hos finns många olika arbetsuppgifter och trycket är periodvis högt. Du kommer få jobba med en variation av samhällsviktiga verksamheter och möta engagerade medarbetare och chefer runt om i kommunens verksamheter.

Vi är ett härligt gäng i blandade åldrar och med olika intressen, här finns kulturnördar, löpare och schlagerfantaster. Gemensamt är att vi alla vill göra skillnad för Nyköpings invånare.

Är det du som ska komplettera vårt team? Skicka en ansökan och berätta vad just du är bra på och varför du vill jobba med oss.


ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En snabbt växande kommun med hållbarhetsfokus och god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Ostlänken, en del av Sveriges nya stambanor med resecentrum i Nyköpings centrum och vid Skavsta. Utvecklingen kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om arbetsmarknad och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

•Provanställning kan komma att tillämpas.
•När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i Visma Recruit vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.
•Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
•Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. Visa mindre

Demopersonal i Nyköping september-december

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu event/demo-personal till höstens kommande butiksdemos. Det kan handla om allt från att bjuda på choklad till att grädda våfflor etc. Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu event/demo-personal till höstens kommande butiksdemos.
Det kan handla om allt från att bjuda på choklad till att grädda våfflor etc. Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Vi vill utöka vår personalbas med ytterligare glad och driven personal då vi börjat få förfrågningar från kunder som vill köra butiksdemos i höst.
Dagar och tider:
Varierar mellan uppdragen, men oftast är det:
Onsdag-fredag kl 11-19
Lördag kl 10-17
Lön: 140 kr/h (ink sem.ers och ob)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv "FJ demo" som referensnummer i din profil.
2. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
3. I nästa steg kommer vi skicka ut jobbförfrågningar till din mejl som du då svarar på om du kan och vill jobba.


?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång i höst! Visa mindre

Kommunikatör

Kommunikationsstaben, Nyköping Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och hållbar regional utveckling. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationsstabens 20 medarbetare är att leda processerna för intern och extern kommunikation, profilering av varumärket och kriskommunikation. ... Visa mer
Kommunikationsstaben, Nyköping

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och hållbar regional utveckling. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationsstabens 20 medarbetare är att leda processerna för intern och extern kommunikation, profilering av varumärket och kriskommunikation.

På staben jobbar vi med kommunikation som skapar värde och som bidrar till att regionen når sina mål och ytterst vår vision. Vi utmanar och utvecklar ständigt vårt kommunikationsarbete och vår verksamhet för att skapa engagemang och stolthet. Vi testar nya arbetssätt för att nå fram till våra målgrupper. Vi gillar att jobba tillsammans för vi vet att det bli mycket bättre då. Till den här tjänsten söker vi en kommunikatör till vårt kontor i Nyköping med flexibilitet till distansarbete när det passar.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer i huvudsak att arbeta för verksamhetsområdet hållbar regional utveckling med ett brett och varierat utbud av uppdrag och kommunikationsutmaningar. Det kan handla om aktiviteter kopplade till utvecklingsplaner för infrastruktur, transporter, folkhälsa och näringsliv. Och hållbarhetsprojekt riktade till allmänheten. Du jobbar dagligen i team med en erfaren kommunikatörskollega och tillsammans arbetar ni nära verksamheten och utvecklar kommunikationsarbetet med andra. Det är en bred roll där du planerar kommunikation och kampanjer kopplade till uppdragen. Du jobbar med innehållsproduktion och grafisk formgivning både i sociala medier, webb och övriga digitala kanaler. Du jobbar med såväl löpande produktion som kampanjmaterial och annonsering, främst i sociala medier. Med insikter, kreativitet och digital nyfikenhet bidrar du till att hitta nya sätt att kommunicera och nå fram till olika målgrupper.

Vi erbjuder dig stimulerande och utmanande uppgifter i en trygg och kollegial miljö. Du ingår i ett stort team med många kompetenser och får härliga kollegor som trivs bra tillsammans och på arbetsplatsen. Vi fokuserar på lärande och kunskapsöverföring inom kommunikationsteamet och jobbar systematiskt med verksamhetens utveckling som du blir en del av.

Din kompetens
Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning inom kommunikation och grafisk formgivning. Du har erfarenhet av bildbehandling, produktion av rörlig media och textproduktion. Du har god kännedom och erfarenhet av sociala medier, webb och övriga digitala kanaler. Du behärskar Adobesviten och vi ser gärna att du har erfarenhet av Episerver och kampanjverktyg i sociala medier.

För att lyckas i ditt uppdrag tror vi att du har ett högt engagemang, gott omdöme och en god känsla för att skapa kommunikation som aktiverar, engagerar och involverar. Du arbetar självständigt på ett nyfiket och strukturerat sätt men har också en god förmåga att lyssna in kollegors och verksamhetens behov. Du är trygg i din yrkesroll och god på att bygga relationer och skapa förtroende med ett lösningsorienterat angreppssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetsprov kan bli aktuellt under ansökningsprocessen.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse så snart som möjligt.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef kommunikationsstaben Linda Wilin, 076-698 51 97.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på kommunikationsstaben!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2022-09-19.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Kommunikatör

Kommunikationsstaben, Nyköping eller Eskilstuna Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Tycker du om att arbeta brett med varierade kommunikationsuppgifter? Behärskar du kommunikationsplanering och har ett öga för text, form och rörligt och kan skapa innehåll oberoende kanal? Då har vi jobbet för dig. Om oss Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och utbildning och håll... Visa mer
Kommunikationsstaben, Nyköping eller Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Tycker du om att arbeta brett med varierade kommunikationsuppgifter? Behärskar du kommunikationsplanering och har ett öga för text, form och rörligt och kan skapa innehåll oberoende kanal? Då har vi jobbet för dig.

Om oss
Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och utbildning och hållbar regional utveckling. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationsstaben 20 medarbetare är att leda processerna för intern och extern kommunikation, profilering av varumärket och kriskommunikation.

På staben jobbar vi med kommunikation som skapar värde och som bidrar till att regionen når sina mål och ytterst vår vision. Vi utmanar och utvecklar ständigt vårt kommunikationsarbete och vår verksamhet för att skapa engagemang och resultat. Vi testar nya arbetssätt för att nå fram till våra målgrupper. Vi gillar att jobba tillsammans för vi vet att det bli mycket bättre då. Våra arbetsplatser är Nyköping eller Eskilstuna med viss flexibilitet till distansarbete.

Dina arbetsuppgifter
Rollen innebär att i huvudsak arbeta med kommunikation kopplat till våra byggprojekt. Du skriver kommunikationsplaner för nya byggnationer och bistår verksamheter med att identifiera kommunikationsbehov exempelvis vid flyttprocesser. Du producerar mobilfilm (planering av innehåll, filmning och redigering). Du skriver nyheter för webb och sociala medier. Du fotar och tar fram grafiskt material som annonser, skyltning, kallelser och broschyrer. I lugnare byggperioder arbetar du med andra uppgifter som innehåll och strukturarbete på webb, samt deltar i vårt redaktionsarbete. Du stöttar även våra verksamheter i olika typer av uppdrag.

Vi erbjuder dig stimulerande och utmanande uppgifter i en trygg och kollegial miljö. Du ingår i ett stort team med många kompetenser och får härliga kollegor som trivs bra tillsammans och på arbetsplatsen. Vi fokuserar på lärande och kunskapsöverföring inom kommunikationsteamet och jobbar systematiskt med verksamhetens utveckling som du blir en del av.

Din kompetens
Vi söker dig med akademisk utbildning inom kommunikation eller annan relevant utbildning. Du har erfarenhet av bildbehandling, produktion av rörlig media samt textproduktion. Du har god kännedom om och erfarenhet av print, sociala medier, webb och övriga digitala kanaler. Du har grundläggande kunskaper i Adobe Premiere och Photoshop och webbpubliceringsverktyg, gärna Episerver.

För att lyckas i ditt uppdrag tror vi att du har ett högt engagemang, ett gott omdöme och en god känsla för att skapa kommunikation som aktiverar, engagerar och involverar. Du arbetar självständigt på ett nyfiket och strukturerat sätt men har också förmåga att lyssna in kollegors och verksamheters behov. Du är trygg i din yrkesroll och god på att bygga relationer och skapa förtroende med ett lösningsorienterat angreppssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef Kommunikationsstaben, Linda Wilin, 076-698 51 97.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på kommunikationsstaben!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2022-06-07.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Eventpersonal till butiksevent i Oxelösund

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Oxelösund för vårens stora kampanjer. Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis ti... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Oxelösund för vårens stora kampanjer.
Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till att tillreda en maträtt. (Självklart får man all utbildning som krävs) Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Dagar och tider:
Vecka: 17-20 (25 april - 20 maj)
Vecka: 22-24 (30 maj - 19 juni)
Vi matchar ihop dig med de uppdrag som passar din tillgänglighet! Vanligtvis sker butiksdemos onsdag-lördag under butikens öppettider.
Lön: från 135kr/h och uppåt beroende på uppdrag, tid etc. (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv " RH Oxelösund" som referensnummer i din profil. (Har du redan en profil hos oss så behöver du inte ansöka denna väg. Vi kontaktar dig för detta uppdrag om din profil passar jobbet)
2. Skriv i din profil vilka dagar du är tillgänglig under vecka 17-20 samt vecka 22-24. Skriv också vad du gjort tidigare inom butiksdemo, event, kundbemötande etc. eller om du har annan relevant erfarenhet.
3. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
4. I nästa steg kommer vi kontakta dig som ansökt och gjort en profil på vår webbsida och boka in en kort Zoom-intervju.
?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång! Visa mindre

Kommunikatör sociala medier och redaktionsråd

Kommunikationsstaben Nyköping eller Eskilstuna Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Har du flerårig erfarenhet av att arbeta med sociala medier och vill jobba med att utveckla Region Sörmlands sociala närvaro? Önskar du dessutom ta ansvar för att arbetsleda vårt redaktionella arbete? Om oss Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och hållbar regional utveckling. Inom ... Visa mer
Kommunikationsstaben Nyköping eller Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Har du flerårig erfarenhet av att arbeta med sociala medier och vill jobba med att utveckla Region Sörmlands sociala närvaro? Önskar du dessutom ta ansvar för att arbetsleda vårt redaktionella arbete?

Om oss
Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och hållbar regional utveckling. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationsstaben 20 medarbetare är att leda processerna för intern och extern kommunikation, profilering av varumärket och kriskommunikation.

På staben jobbar vi med kommunikation som skapar värde och som bidrar till att regionen når sina mål och ytterst vår vision. Vi utmanar och utvecklar ständigt vårt kommunikationsarbete och vår verksamhet för att skapa engagemang och resultat. Vi testar nya arbetssätt för att nå fram till våra målgrupper. Vi gillar att jobba tillsammans för vi vet att det bli mycket bättre då. Våra arbetsplatser är Nyköping eller Eskilstuna med flexibilitet till distansarbete.

Dina arbetsuppgifter
Rollen står på två ben och det ena är sociala medier. Du ansvarar för strategi, utveckling och riktlinjer för sociala medier. Du har ett proaktivt förhållningssätt och god insikt i hur livet i sociala medier fungerar samtidigt som du är trygg i att jobba i offentlig sektor med dess ramar och förutsättningar. Rollen innebär ett ansvar för hur vi jobbar på en övergripande och strategisk nivå och du leder vårt funktionsområde sociala medier. Hur vill vi uppfattas? Hur bygger vi relationer och skapar engagemang? Hur utvecklar vi och följer upp vårt arbete? Vad händer i omvärlden som får påverkan på vårt arbete? Framgångsexempel hos andra aktörer?

Det andra benet handlar om att ha en operativ arbetsledande roll i vårt redaktionsråd. Rollen är viktig och central hos oss. Redaktionsrådet är ett team på 7 personer som dagligen värderar, skapar och planerar redaktionellt innehåll i samtliga kanaler. Du leder vårt dagliga redaktionsråd, fördelar arbetsuppgifter, ansvarar för årshjulet och justerar teamets arbetssätt. Självklart innebär din vardag även produktion av innehåll.

Vi erbjuder dig stimulerande och utmanande uppgifter i en trygg och kollegial miljö. Du ingår i ett stort team med många kompetenser inom kommunikationsstaben och får härliga kollegor som trivs bra tillsammans och på arbetsplatsen. Vi fokuserar på lärande och kunskapsöverföring och jobbar systematiskt med verksamhetens utveckling som du blir en del av.

Din kompetens
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete i sociala medier och som ständigt håller dig uppdaterad om trender och nyheter i det sociala medielandskapet. Som person är du en prestigelös lagspelare men har ett driv och en ansvarskänsla i att ta tag i saker och se till att det genomförs. Du besitter förmågan att fånga in relevant information som du omvandlar till attraktivt innehåll för våra kanaler och kan med lätthet anpassa språk och tonalitet till olika målgrupper. Vidare känner du dig trygg i en arbetsledande roll och har förmåga att tillsammans med teamet driva arbetet framåt och fatta beslut när det krävs.

I denna roll behöver du:
• Ha flerårig erfarenhet av att utveckla sociala medier
• erfarenhet av att attrahera, engagera och behålla följare i sociala medier
• ha koll på trender, funktioner, verktyg och algoritmer i sociala medier
• ha förståelse för vårt uppdrag som offentlig organisation
• vara lösningsorienterad, nytänkande och ha mod att ifrågasätta
• prestigelöshet när det gäller att växla mellan det strategiska och operativa
• ha förmåga att samarbeta väl med kollegor och verksamheter
• vara trygg i en arbetsledande roll och kunna fatta beslut inom ditt mandat.

Vi söker dig som har relevant utbildning inom digitala medier eller kommunikation med flera års erfarenhet av liknande arbete. Du arbetar obehindrat med plattformar som Facebook, Instagram och Linkedin. Du bör ha grundläggande kunskaper i Adobe Photoshop och Adobe Premiere. Du är en duktig skribent med tränat öga för bild och form. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef Kommunikationsstaben, Linda Wilin, 076-698 51 97.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på kommunikationsstaben!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2022-05-31.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Kommunikatör till Nyköpings kommun

Avdelningen för Kommunikation & Kundservice leder och samordnar kommunens kommunikationsarbete. Vi strävar efter att vara en kommunikationsavdelning i framkant som skapar värde för kommunens verksamheter och för alla som bor, verkar och vistas i Nyköpings kommun. Nu letar vi efter två nya förmågor till vår avdelning och tänker att kanske just du är vår nya stjärna? ARBETSUPPGIFTER Vi är en avdelning med många kompetenser. Vi ansvarar för förvaltning o... Visa mer
Avdelningen för Kommunikation & Kundservice leder och samordnar kommunens kommunikationsarbete. Vi strävar efter att vara en kommunikationsavdelning i framkant som skapar värde för kommunens verksamheter och för alla som bor, verkar och vistas i Nyköpings kommun.
Nu letar vi efter två nya förmågor till vår avdelning och tänker att kanske just du är vår nya stjärna?


ARBETSUPPGIFTER
Vi är en avdelning med många kompetenser. Vi ansvarar för förvaltning och utveckling av kommunens externa och interna kanaler, innehåll och formgivning, strategiskt och operativt kommunikationsstöd i alltifrån byggprojekt till förändringsarbeten, kriskommunikation och ledningsstöd. Här drar vi nytta av varandra och jobbar i team. Bland kompetenserna finns tillexempel: formgivare, webbutvecklare, webbredaktörer, kommunikatörer och kommunikationsstrateger - alla med olika inriktning. Här har vi högt i tak och alla tar ansvar. Ena gången driver du ett eget projekt och frågor från ax till limpa andra gånger är du troligtvis en del i någon annans uppdrag.
Vi söker nu två nya kollegor. Ingen kan allt och vi är öppna för att våra nya arbetskamrater kan komplettera vårt team med olika kompetenser. Vi tror att du är en fena på något eller några av de här sakerna:
• Kommunikationsplanering, stöd och genomförande från ax till limpa
• Innehållsproduktion för olika kanaler och målgrupper: text och bild , enklare filmer, målgruppsanalys
• Press och mediakontakter
• Projektkommunikation


KVALIFIKATIONER
Vi tror att du har högskoleutbildning eller annat som vi bedömer som likvärdigt, och några år i yrket.
Viktigt för oss är att du:
• är trygg i din yrkesroll, gillar att samarbeta med andra men också van vid att arbeta självständigt.
• skriver och uttrycker dig enkelt och tydligt
• har förmåga att snabbt sätta dig in i komplicerade frågor
• är relationsstark
• är lösningsorienterad och flexibel och ser det som självklart att hjälpa kollegor i stort som smått när det bränner till.
• är strukturerad och van vid att arbeta mot deadline
• har ett eget driv att följa utveckling och trender inom kommunikationsområdet
• är kreativ och vass i just din specialistkompetens
Vad du kan förvänta dig av oss:
Vi kan erbjuda dig ett spännande och varierande arbete där du är del av ett team med hög kompetens. Hos finns många olika arbetsuppgifter och trycket är periodvis högt. Du kommer få jobba med en variation av samhällsviktiga verksamheter och möta engagerade medarbetare och chefer runt om i kommunens verksamheter.
Vi är ett härligt gäng i blandade åldrar och med olika intressen, här finns kulturnördar och orienterare, serieälskare och svampexperter. Gemensamt är att vi alla vill göra skillnad för Nyköpings invånare.
Är det du som ska komplettera vårt team? Skicka en ansökan och berätta vad just du är bra på och varför du vill jobba med oss.

Vi intervjuar löpande
ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kommunikatör till länsledningens stab för tidsbegränsad anställning

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter... Visa mer
Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Länsstyrelsen i Södermanlands län
söker en

Kommunikatör till länsledningens stab för tidsbegränsad anställning
(ref.nr 112-600-2022)

Länsledningens stab ansvarar bland annat för länsledningens (landshövding och länsråd) planering, representation, resor och officiella besök samt myndigheterns kommunikation och interna service.

Arbetsuppgifter
Myndighetens stora bredd av uppdrag gör arbetet både omväxlande och spännande. Du jobbar nära verksamheten med att skapa innehåll för webben, intranätet och sociala medier som är våra primära kanaler mot våra målgrupper.

Du kommer att delta i arbetet med allt från att planera, producera, tillgängliggöra och publicera redaktionellt innehåll inom våra olika verksamhetsområden. Du skriver och redigerar texter anpassat för våra olika målgrupper, samt formger bilder och övrig grafik enligt vår grafiska profil.

I tjänsten ingår även kommunikationsstöd till myndigheten samt övrigt förekommande kommunikationsuppgifter och stöd till staben. Du kommer att bevaka sociala medier och funktionsbrevlådor för att hantera inkomna ärenden och lyfta frågor vidare vid behov.

Kvalifikationer och profil
Vi söker dig som har högskolestudier eller motsvarande inom media och kommunikation samt har erfarenhet från ett brett operativt kommunikationsarbete.

Du har även


• Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg, tex SiteVision, Sharepoint.
• Erfarenhet av att arbeta med sociala kanaler, främst Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn
• Erfarenhet av bildhantering ex Photoshop, InDesign, Mediaflow
• God känsla för språk och layout
• Goda kunskaper om klarspråk
• Erfarenhet av kommunikationsplanering
• Goda kunskaper av tillgänglighetsanpassning

Det är meriterande om du har


• Erfarenhet av arbete på myndighet
• Erfarenhet av utvärdering och uppföljning av kommunikationsinsatser
• Erfarenhet av att filma med mobilen som verktyg
• Erfarenhet av kriskommunikation
• Erfarenhet av press och media

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen är det viktigt att du kan växla mellan olika arbetsuppgifter och mellan operativt och strategiskt. Du är en duktig skribent som är nyfiken på människor och nya digitala verktyg. Dessutom trivs du med att arbeta i en funktion som innebär mycket interna och externa kontakter. Vi tror att du är en engagerad, positiv och initiativrik medarbetare. Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme och är strukturerad. Det är också viktigt att du kan organisera och planera ditt arbete med fokus på leverans.

Om tjänsten
Anställningen är en visstidsanställning från 1 mars till 31 december 2022 med möjlighet till förlängning. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och arbetsplatsen är på Residenset i Nyköping när omständigheterna tillåter det. Alla tjänster på Länsstyrelsen kan vara föremål för säkerhetsprövning och krigsplacering beroende på uppdragets utformning.

Om Länsstyrelsen
Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför  om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier. Vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Information
Mer information om arbetsuppgifterna får du av kommunikationsansvarig Karin Eriksson. Fackliga företrädare är Patrik Holmer (Saco-S) och Ulrika Schröder (ST). Samtliga kan nås på telefon 010-223 40 00 (växel).

Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att få ta del av innehållet i din ansökan.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar senast den 17:e februari 2022. Du ansöker via Länsstyrelsens webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland.


Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Eventpersonal till butiksevent i Nyköping

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Nyköping för vårens stora kampanjer. Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis til... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Nyköping för vårens stora kampanjer.
Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till att tillreda en maträtt. (Självklart får man all utbildning som krävs) Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Dagar och tider:
Vecka: 17-20 (25 april - 20 maj)
Vecka: 22-24 (30 maj - 19 juni)
Vi matchar ihop dig med de uppdrag som passar din tillgänglighet! Vanligtvis sker butiksdemos onsdag-lördag under butikens öppettider.
Lön: från 135kr/h och uppåt beroende på uppdrag, tid etc. (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv " RH Nyköping" som referensnummer i din profil. (Har du redan en profil hos oss så behöver du inte ansöka denna väg. Vi kontaktar dig för detta uppdrag om din profil passar jobbet)
2. Skriv i din profil vilka dagar du är tillgänglig under vecka 17-20 samt vecka 22-24. Skriv också vad du gjort tidigare inom butiksdemo, event, kundbemötande etc. eller om du har annan relevant erfarenhet.
3. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
4. I nästa steg kommer vi kontakta dig som ansökt och gjort en profil på vår webbsida och boka in en kort Zoom-intervju.
?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång! Visa mindre

Erfaren projektkommunikatör

Nyköping eller Eskilstuna Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss I Nyköping, på pendelavstånd från Stockholm, ligger Region Sörmlands säte. Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, hållbar regional utveckling samt kultur och utbildning. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationsstabens 20 medarbetare är att leda processerna ... Visa mer
Nyköping eller Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
I Nyköping, på pendelavstånd från Stockholm, ligger Region Sörmlands säte. Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, hållbar regional utveckling samt kultur och utbildning. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationsstabens 20 medarbetare är att leda processerna för intern och extern kommunikation, profilering av varumärket och kriskommunikation.

På staben jobbar vi med kommunikation som skapar värde och som bidrar till att regionen når sina mål och ytterst vår vision. Vi utmanar och utvecklar ständigt vårt kommunikationsarbete och vår verksamhet för att skapa engagemang och stolthet. Vi testar nya arbetssätt för att nå fram till våra målgrupper. Vi gillar att jobba tillsammans för vi vet att det bli mycket bättre då. Våra arbetsplatser är Nyköping eller Eskilstuna.

Dina arbetsuppgifter
Rollen är delad och riktad mot dels ett flerårigt projekt/program (75%), dels mot en specifik verksamhet (25%).

Du kommer närmaste åren i huvudsak att arbeta inom programmet framtidens vårdinformationsstöd (FVIS) som ska leda till implementation av ett nytt informationsstöd för hälso- och sjukvården (tidigast under 2024). Programmet innebär bland annat att införa ett nytt journalsystem men även verksamhetsutveckling och förändrade arbetssätt i vårdverksamheten och för stödfunktioner. Programmet görs i samverkan med 8 andra regioner så omfattningen är mycket stor. Det ger dig möjlighet att bidra till och utvecklas i en unik förändringsresa för svensk hälso- och sjukvård där vi lägger grunden för fortsatt digitalisering, ökad tillgänglighet och delaktighet.

Du kommer att arbeta i programledningen och driva och utveckla kommunikationsarbetet som bollplank, rådgivare, strateg och genomförare. Ditt uppdrag handlar om att både självständigt och i samverkan med programledningen analysera, planera, genomföra och utvärdera olika kommunikationsinsatser. Att kunna identifiera behov av kommunikation i olika projektfaser och i olika verksamheter och vara pådrivande i genomförandet är en viktig förmåga för att lyckas. Mycket handlar om att skapa internt engagemang kring förändringsarbetet.

En mindre del av tjänsten arbetar du mot verksamhetsområdet hälsoval, regionens beställarfunktion vad gäller vård. Uppdraget handlar om att stötta olika kommunikationsinsatser, särskilt inom kommunikationsplanering och bidra till att öka den kommunikativa förmågan inom Hälsoval.

Vi erbjuder dig stimulerande och utmanande uppgifter i en trygg och kollegial miljö. Du ingår i ett stort team med många kompetenser inom kommunikationsstaben och får härliga kollegor som trivs bra tillsammans och på arbetsplatsen. Vi fokuserar på lärande och kunskapsöverföring och jobbar systematiskt med verksamhetens utveckling som du blir en del av.

Din kompetens
Vi söker en projektkommunikatör med flerårig erfarenhet av stora, komplexa projekt. Extra meriterande är kunskap om förändringsledning och kommunikation i förändringsarbeten. Du behärskar bredden från strategisk planering till operativt genomförande med en förmåga att sätta dig in i komplexa sammanhang.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du självständigt kunna driva kommunikationsarbetet framåt på ett nyfiket och strukturerat sätt, med stort ansvarstagande för leveranser. Du är trygg i din yrkesroll och bra på att bygga relationer och skapa förtroende med ett lösningsorienterat angreppssätt. Vi tror vidare att du har ett högt engagemang, ett gott omdöme och en god stilistisk känsla för att skapa kommunikation som aktiverar, engagerar och involverar. Du är en duktig skribent och arbetar obehindrat med såväl traditionella som sociala medier.

Vi söker dig med högskoleexamen inom media och kommunikation eller motsvarande och som har erfarenhet av stora organisationer, gärna från både offentlig och privat verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetsprov kan bli aktuellt under ansökningsprocessen.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef kommunikationsstaben Linda Wilin, 076-698 51 97.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på kommunikationsstaben!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2022-02-21.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Tidskriften Trakten söker kulturutvecklare

Vill du hjälpa oss att skapa mer kultur, nya möten och bättre förutsättningar för musiker, skribenter, konstnärer och andra kreatörer? Sök uppdraget som utvecklare hos tidskriften Trakten! Om tidskriften Trakten Tidskriften Trakten startade hösten 2020, med inriktning på kultur, nöjen och upplevelser i Sörmland med omnejd. Vi arbetar för att lyfta fram det rika kulturliv som finns här, söder om Slussen och norr om Strömmen (exakt, den i Norrköping). Vår ö... Visa mer
Vill du hjälpa oss att skapa mer kultur, nya möten och bättre förutsättningar för musiker, skribenter, konstnärer och andra kreatörer? Sök uppdraget som utvecklare hos tidskriften Trakten!
Om tidskriften Trakten
Tidskriften Trakten startade hösten 2020, med inriktning på kultur, nöjen och upplevelser i Sörmland med omnejd. Vi arbetar för att lyfta fram det rika kulturliv som finns här, söder om Slussen och norr om Strömmen (exakt, den i Norrköping). Vår övertygelse är att kulturutövare och kulturintresserade i våra trakter tjänar på ett gemensamt skyltfönster, en arena och ett sammanhang där vi hjälps åt att föra ut det vi skapar samtidigt som vi kan träffa likasinnade, inleda nya samarbeten – och ha kul under tiden!
Vår målsättning är dessutom att Trakten ska vara en plats där amatörer och aspirerande kulturskapare kan möta och lära av redan etablerade aktörer.
2021 drivs verksamheten med stöd från Widegrens förlag och Kulturrådet. Under hösten bildar vi en ideell förening som tar över huvudmannaskapet för verksamheten vid årsskiftet.
Arbetsuppgifter
Uppdraget består i att:
Knyta nya kontakter med potentiella medlemmar, läsare, sponsorer, och andra intressenter som kan hjälpa oss att utveckla Trakten.
Utveckla tjänster och arbetsmetoder som förenklar medlemmarnas skapande, marknadsföring och försäljning av kulturella tjänster och produkter.

Du kommer att arbeta självständigt, men i nära kontakt med Traktens chefredaktör, ansvarig utgivare och styrelsen för den nybildade föreningen.
Du kommer att ha stora möjligheter att påverka uppdragets utformning utifrån din egen kompetens. För rätt person finns goda möjligheter till ett fortsatt, långsiktigt, engagemang och arbete med oss i Trakten.
Kvalifikationer
KRAV
Erfarenhet av kommunikation och kundkontakter eller andra typer av relationsbyggande verksamheter.
Förmåga att arbeta självständigt mot uppsatta mål.
God språklig förmåga på svenska och helst även engelska.
Intresse för och erfarenhet av kulturell verksamhet, gärna inom flera olika konstformer.
Goda IT-kunskaper och hantering av vanliga program för exempelvis ordbehandling, e-post, sociala medier

MERITERANDE
Egna nätverk och kontakter inom kulturlivet.
Erfarenhet av försäljning.
Kunskaper om och praktiska färdigheter i formgivning.
Kunskaper om och praktiska färdigheter i webbpublicering, i synnerhet Wordpress.
Kunskaper om och praktiska färdigheter i digital marknadsföring.

Omfattning
Deltid, timanställning enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du har f-skatt eller kan fakturera oss som egenanställd. Uppdraget lämpar sig väl för dig som har en annan huvudsaklig sysselsättning men söker ett utvecklande och kul extrajobb.
(OBS! Vi jobbar ideellt och har tyvärr begränsade möjligheter att besvara frågor under ansökningstiden.) Visa mindre

Erfaren kommunikatör (visstidsanställning)

Eskilstuna, Nyköping med möjlighet för distansarbete Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss På pendelavstånd från Stockholm i Nyköping ligger Region Sörmlands säte. Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och hållbar regional utveckling. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationsstabens 20 medarbetare är att leda proc... Visa mer
Eskilstuna, Nyköping med möjlighet för distansarbete

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
På pendelavstånd från Stockholm i Nyköping ligger Region Sörmlands säte. Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och hållbar regional utveckling. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationsstabens 20 medarbetare är att leda processerna för intern och extern kommunikation, profilering av varumärket och kriskommunikation.

På staben jobbar vi med kommunikation som skapar värde och som bidrar till att regionen når sina mål och ytterst vår vision. Vi utmanar och utvecklar ständigt vårt kommunikationsarbete och vår verksamhet för att skapa engagemang och stolthet. Vi testar nya arbetssätt för att nå fram till våra målgrupper. Vi gillar att jobba tillsammans för vi vet att det bli mycket bättre då. Våra arbetsplatser är Nyköping eller Eskilstuna med flexibilitet till distansarbete.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att leda stabens arbete med all kommunikation kopplat till covid-19 och vaccinationer. Vaccinationsarbetet kan komma att pågå en längre tid även under 2022 och vi söker någon som med nya ögon och energi kan ta vid pågående kommunikationsinsatser. Du kommer att arbeta nära verksamheten och utveckla och driva kommunikationsarbetet framåt. Ditt uppdrag handlar om att analysera, planera, genomföra och utvärdera olika kommunikationsinsatser. Att med insikter och kreativitet hitta nya sätt att kommunicera och nå fram till olika målgrupper. Du kommer att ha en central roll i vårt redaktionella arbete.

Vi erbjuder dig stimulerande och utmanande uppgifter i en trygg och kollegial miljö. Du ingår i ett stort team med många kompetenser och får härliga kollegor som trivs bra tillsammans och på arbetsplatsen. Vi fokuserar på lärande och kunskapsöverföring inom kommunikationsteamet och jobbar systematiskt med verksamhetens utveckling som du blir en del av.

Din kompetens
Vi söker en bred och erfaren kommunikatör med flerårig erfarenhet av strategisk planering och operativt genomförande med en förmåga att sätta sig in i komplexa sammanhang. För att lyckas i ditt uppdrag tror vi att du har ett högt engagemang, gott omdöme och en god stilistisk känsla för att skapa kommunikation som aktiverar, engagerar och involverar. Du är en duktig skribent och arbetar obehindrat med såväl traditionella som sociala medier. Du driver självständigt kommunikationsarbetet framåt på ett nyfiket och strukturerat sätt. Du är trygg i din yrkesroll och god på att bygga relationer och skapa förtroende med ett lösningsorienterat angreppssätt. Det är extra meriterande om du har lett större kommunikationsprojekt.

Vi söker dig med högskoleexamen inom media och kommunikation eller liknande med erfarenhet av större offentliga organisationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetsprov kan bli aktuellt under ansökningsprocessen.

Anställningsform
Visstidsanställning 100% fram till sista augusti 2022 med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse så snart som möjligt.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef kommunikationsstaben Linda Wilin, 076-698 51 97.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på kommunikationsstaben!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2021-10-31.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Kommunikatör med fokus på produktion (visstidsanställning)

Eskilstuna, Nyköping med möjlighet för distansarbete Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss På pendelavstånd från Stockholm i Nyköping ligger Region Sörmlands säte. Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och hållbar regional utveckling. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationsstabens 20 medarbetare är att leda proc... Visa mer
Eskilstuna, Nyköping med möjlighet för distansarbete

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
På pendelavstånd från Stockholm i Nyköping ligger Region Sörmlands säte. Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och hållbar regional utveckling. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationsstabens 20 medarbetare är att leda processerna för intern och extern kommunikation, profilering av varumärket och kriskommunikation.

På staben jobbar vi med kommunikation som skapar värde och som bidrar till att regionen når sina mål och ytterst vår vision. Vi utmanar och utvecklar ständigt vårt kommunikationsarbete och vår verksamhet för att skapa engagemang och stolthet. Vi testar nya arbetssätt för att nå fram till våra målgrupper. Vi gillar att jobba tillsammans för vi vet att det bli mycket bättre då. Våra arbetsplatser är Nyköping eller Eskilstuna med flexibilitet till distansarbete.

Dina arbetsuppgifter
I uppdraget som kommunikatör med fokus på produktion arbetar du med kommunikation kopplat till covid-19 och vaccinationer. Vaccinationsarbetet kan komma att pågå en längre tid även under 2022 och vi söker någon som med nya ögon och energi kan stötta pågående kommunikationsinsatser. Du kommer att ingå i våra redaktionella team.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är grafisk formgivning och innehållsproduktion både i print, sociala medier, webb och övriga digitala kanaler. Du kommer att jobba med såväl löpande produktion som kampanjmaterial och annonsering, både i print och i sociala medier. Med insikter, kreativitet och digital nyfikenhet bidrar du till att hitta nya sätt att kommunicera och nå fram till olika målgrupper.

Vi erbjuder dig stimulerande och utmanande uppgifter i en trygg och kollegial miljö. Du ingår i ett stort team med många kompetenser och får härliga kollegor som trivs bra tillsammans och på arbetsplatsen. Vi fokuserar på lärande och kunskapsöverföring inom kommunikationsteamet och jobbar systematiskt med verksamhetens utveckling som du blir en del av.

Din kompetens
Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning inom kommunikation och grafisk formgivning. Du har erfarenhet av bildbehandling, produktion av rörlig media samt textproduktion. Du har god kännedom och erfarenhet av print, sociala medier, webb och övriga digitala kanaler. Du behärskar Adobesviten och kampanjverktyg i sociala medier. Gärna erfarenhet av Episerver.

För att lyckas i ditt uppdrag tror vi att du har ett högt engagemang, gott omdöme och en god känsla för att skapa kommunikation som aktiverar, engagerar och involverar. Du arbetar självständigt på ett nyfiket och strukturerat sätt men har också en god förmåga att lyssna in kollegors och verksamhetens behov. Du är trygg i din yrkesroll och god på att bygga relationer och skapa förtroende med ett lösningsorienterat angreppssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetsprov kan bli aktuellt under ansökningsprocessen.

Anställningsform
Visstidsanställning 100% fram till sista augusti 2022 med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse så snart som möjligt.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef kommunikationsstaben Linda Wilin, 076-698 51 97.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på kommunikationsstaben!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2021-10-31.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Kommunikatör till länsledningens stab

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter... Visa mer
Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Länsstyrelsen i Södermanlands län
Söker en

Kommunikatör till Samhällsskydd och beredskap
(ref.nr 112-2789-2021)

Enheten består av 8 medarbetare och har uppdrag inom krisberedskap, civilt försvar, informationssäkerhet, säkerhetsskydd och nu hantering av pandemirelaterade uppdrag. Kommunikationsfrågor hanteras normalt av läsnledningens stab och detta är en förstärkning under pandemin.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör på Länsstyrelsen kommer du att arbeta med såväl intern som extern kommunikation kopplat till Pandemitillsyn och som en del av krisstaben. Myndighetens stora bredd av uppdrag och kompetensområden gör arbetet omväxlande och spännande i ett stundtals högt tempo. Du har en nyckelroll i att identifiera kommunikationsbehov, planera och genomföra aktiviteter och uppföljning. Du arbetar nära verksamheten och bistår ledningen och organisationen med råd och stöd i kommunikationsfrågor och är med att driva kommunikationsprocesser framåt. Du jobbar brett med allt från kommunikationsplaner till att skapa innehåll på webbplattform och arbete med budskap i samtliga medier. Du arbetar för att webbplats och sociala medier ska vara en länk mellan Länsstyrelsen och medborgarna.

Som kommunikatör arbetar du både operativt och strategiskt. I tjänsten ingår planering och publicering för risk- och kriskommunikation samt stöd till krisledningen och förekommande nätverk. Du skriver och redigerar texter, samt formger bilder och övrig grafik för våra olika kanaler.

Tjänsten är skapad för att i första hand stödja krisstabsarbetet och pandemitillsynen enligt covid-19 lagen.

Kvalifikationer och profil
Vi söker dig som har högskolestudier inom media och kommunikation eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet från brett kommunikationsarbete och du är van vid att arbeta med hela kommunikationsprocessen från ax till limpa.

 

Du har även


• God erfarenhet av arbete med kriskommunikation
• God erfarenhet av en länsstyrelses krisstabsarbete
• Goda kunskaper om klarspråk
• Goda kunskaper om SiteVision och Sharepoint samt WIS
• God erfarenhet av arbete med press och media
• Erfarenhet av att arbeta med sociala kanaler
• Erfarenhet av bildhantering ex Photoshop, InDesign
• Kunskap om och har arbetat med länsstyrelsens pandemitillsyn enligt covid-19 lagen

 

Det är meriterande om du har


• Erfarenhet av att ta fram manualer och policyer för kommunikation
• Erfarenhet av tillgänglighetsanpassning
• Erfarenhet av enklare filmproduktion, ex för sociala medier

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen är det viktigt att du kan växla mellan olika arbetsuppgifter och mellan operativt och strategiskt. Du är en mycket duktig skribent som är nyfiken på människor och nya digitala verktyg. Dessutom trivs du med att arbeta i en funktion som innebär mycket interna och externa kontakter. Vi tror att du är en engagerad, positiv och initiativrik medarbetare. Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme och är strukturerad. Det är också viktigt att du kan organisera och planera ditt arbete och ha fokus på leverans.

 

Om tjänsten
Anställningen är en allmän visstidsanställning från första maj till sista december 2021.

 

Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

 

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför  om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

 

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier. Vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

 

Information

Mer information om arbetsuppgifterna får du av tf avdelningschef samhällsbyggnadsavdelningen Tomas Birgegård. Fackliga företrädare är Patrik Holmer (SACO) och Karl-Joel Sundholm (ST). Samtliga kan nås på telefon 010-223 40 00 (växel).

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar senast den 27:e april 2021. Du ansöker via Länsstyrelsens webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland.


Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kommunikatör – vikariat 12 månader

Kommunikationsavdelningen leder och samordnar kommunens kommunikationsarbete och är ett proaktivt, strategiskt och operativt stöd till verksamheterna. Vi ansvarar för förvaltning och utveckling av kommunens externa och interna kanaler, strategiskt och operativt kommunikationsstöd, kriskommunikation och ledningsstöd. Inom kommunikationsavdelningen återfinns också kommunservice, samhällsvägledning och integrationssamordnaruppgifter. Då vi har en kommande f... Visa mer
Kommunikationsavdelningen leder och samordnar kommunens kommunikationsarbete och är ett proaktivt, strategiskt och operativt stöd till verksamheterna. Vi ansvarar för förvaltning och utveckling av kommunens externa och interna kanaler, strategiskt och operativt kommunikationsstöd, kriskommunikation och ledningsstöd. Inom kommunikationsavdelningen återfinns också kommunservice, samhällsvägledning och integrationssamordnaruppgifter.

Då vi har en kommande föräldraledighet söker vi nu förstärkning under ett år av en driven kommunikatör och skribent med stort intresse för samhällsfrågor.

ARBETSUPPGIFTER
Kommunikatören kommer att ha ett fokus på innehållsproduktion men också hantera egna projekt. Det handlar om att bistå kollegor i kommunens olika verksamheter med kommunikativt stöd, se till att kommunikationen planeras och genomförs, att den vänder sig till rätt målgrupp och med rätt budskap, i rätt kanaler.

Du kommer att producera innehåll med hög kvalitet för våra interna och externa kanaler. Det handlar om att snabbt sätta sig in i vitt skilda områden, intervjua och skriva för webb, sociala medier, nyhetsbrev och interna kanaler. Ditt dagliga arbete styrs av kommunikationsavdelningens gemensamma produktionsplaneringsprocess och du kommer att vara en del av innehållsgruppen på avdelningen. Du jobbar nära övriga kommunikatörer och vårt ateljé- och webbteam, som alla är delar av kommunikationsavdelningen. Du rapporterar till kommunikationschef.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha:
- Relevant högskoleutbildning inom webb/marknad/kommunikation eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig
- 1-3 års arbetslivserfarenhet som kommunikatör
- Mycket god svenska i tal och skrift

Meriterande är:
- Kunskaper i Epi-server eller annat webbpubliceringsverktyg
- Erfarenhet av att producera enklare rörligt material
- Erfarenhet av sökordsoptimering

Till den här rollen söker vi dig som är en driven och pedagogisk skribent med fallenhet för klarspråk, det vill säga att skriva enkelt, begripligt och korrekt om komplicerade frågor. Det är naturligt för dig att se till helheten och utifrån det planera kommunikationsarbetet så att vi når rätt målgrupp. Som person är du nyfiken, lösningsorienterad och effektiv i ditt arbete.

På vår avdelning driver du både egna projekt och jobbar tillsammans med dina kollegor i olika frågor. Vi är ett team som vet att samarbete är nyckeln till bättre resultat. För oss är det viktigt att du har samma inställning, men också att du kan arbeta självständigt och strukturerat. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Och du vi har väldigt roligt tillsammans på jobbet och ser verkligen fram emot att få förstärkning av just dig.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kommunikatör till länsledningens stab (semestervikariat)

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter... Visa mer
Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Länsstyrelsen i Södermanlands län
Söker en

Kommunikatör till länsledningens stab (semestervikariat)
(112-2593-2021)

Som kommunikatör är du placerad i ledningens stab som bl.a. ansvarar för länsledningens (landshövding och länsråd) planering, representation, resor och officiella besök samt myndighetens kommunikation och interna service.

Arbetsuppgifter
Som semestervikarierande kommunikatör kommer du att arbeta med såväl intern som extern kommunikation. Myndighetens stora bredd av uppdrag och kompetensområden gör arbetet omväxlande och spännande. Du jobbar nära verksamheten med att skapa innehåll på webben, intranätet och sociala medier. Du arbetar för att våra kanaler ska vara en länk mellan Länsstyrelsen och medborgarna. I tjänsten ingår även kommunikationsstöd till krisstaben och samordning av information till nätverk.

Du kommer att delta i arbetet med att planera, producera och publicera redaktionellt innehåll av olika slag och inom våra olika verksamhetsområden. Du skriver och redigerar texter, samt formger bilder och övrig grafik för våra olika kanaler.

Semestertider innebär att du behöver bevaka sociala medier och olika funktionsbrevlådor för att hantera inkomna ärenden och lyfta frågor vidare vid behov.

Kvalifikationer och profil
Vi söker dig som har, pågående eller avslutade, högskolestudier eller motsvarande inom media och kommunikation. Du har erfarenhet från brett operativt kommunikationsarbete.

Du har även


• Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg, tex SiteVision, Sharepoint.
• Erfarenhet av att arbeta med sociala kanaler, främst Facebook och Instagram
• Erfarenhet av bildhantering ex Photoshop, InDesign
• God känsla för språk och layout
• Kunskaper i klarspråk
• Erfarenhet av kommunikationsplanering

Det är meriterande om du har


• Erfarenhet av kriskommunikation, tex från en krisstab
• Erfarenhet av press och media
• Erfarenhet av tillgänglighetsanpassning

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen är det viktigt att du kan växla mellan olika arbetsuppgifter. Du är en duktig skribent som är nyfiken på människor och ny teknik. Dessutom trivs du med att arbeta i en funktion som innebär mycket interna och externa kontakter. Vi tror att du är en engagerad, positiv och initiativrik medarbetare. Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme och är strukturerad. Det är också viktigt att du kan organisera och planera ditt arbete och ha fokus på leverans.

Om tjänsten
Anställningen är en tidsbegränsad visstidsanställning från 1 juni till 31 augusti 2021. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och arbetsplatsen planeras vara på Residenset i Nyköping, om omständigheterna tillåter det.

Alla tjänster på Länsstyrelsen kan vara föremål för säkerhetsprövning beroende på uppdragets utformning.

Information
Mer information om arbetsuppgifterna får du av Karin Eriksson. Fackliga företrädare är Patrik Holmer (SACO) och Karl-Joel Sundholm (ST). Samtliga kan nås på telefon 010-223 40 00 (växel).

Ansökan
Välkommen med din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar senast den 27 april 2021. Du ansöker via Länsstyrelsens webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland.

 


Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kommunikatör till länsledningens stab

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter... Visa mer
Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Länsledningens stab består idag av sex medarbetare, bland annat sekreterare, husföreståndare och kommunikatörer, och fungerar huvudsakligen som stöd till länsledningen (landshövding och länsråd), men också till övriga organisationen. Staben arbetar med att på olika sätt skapa förutsättningar för interna och externa möten och uppdrag, såväl genom att ta fram olika underlag och sammanställningar som genom praktiska förberedelser. Personligt stöd till landshövding och länsråd, kommunikation externt och internt liksom service till myndigheten som helhet ligger inom ansvarsområdena. Inom staben ligger också uppdraget som chaufför till landshövdingen samt vissa uppdrag rörande intern säkerhet.

Du kommer att arbeta tillsammans med länsstyrelsens kommunikations- och pressansvarige, liksom med sakredaktörer ute i verksamheten.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör på Länsstyrelsen kommer du att arbeta med såväl intern som extern kommunikation. Myndighetens stora bredd av uppdrag och kompetensområden gör arbetet omväxlande och spännande i ett stundtals högt tempo. Du har en nyckelroll i att identifiera kommunikationsbehov, planera och genomföra aktiviteter och uppföljning. Du arbetar nära verksamheten och bistår ledningen och organisationen med råd och stöd i kommunikationsfrågor och är med att driva kommunikations-processer framåt. Du jobbar brett med allt från kommunikationsplaner till att skapa innehåll på webbplattform och arbete med budskap i samtliga medier. Du arbetar för att webbplats och sociala medier ska vara en länk mellan Länsstyrelsen och medborgarna.

Som kommunikatör arbetar du både operativt och strategiskt. Med din förståelse för hur kommunikation och teknik hänger ihop hittar du lösningar för att öka användarnyttan i våra digitala tjänster och kanaler. I tjänsten ingår planering och publicering för risk- och kriskommunikation samt stöd till krisledningen och förekommande nätverk.

Du kommer att delta i arbetet med att planera, producera och publicera redaktionellt innehåll av olika slag och inom våra olika verksamhetsområden. Du skriver och redigerar texter, samt formger bilder och övrig grafik för våra olika kanaler.

Kvalifikationer och profil
Vi söker dig som har högskolestudier inom media och kommunikation eller motsvarande. Du har ett par års erfarenhet från brett operativt kommunikationsarbete och du är van att arbeta med hela kommunikationsprocessen från ax till limpa.

Du har även


• kunskap om förvaltning av innehållet på en webbplats
• erfarenhet av att arbeta med sociala kanaler som Facebook, Twitter och LinkedIn
• vana vid att formulera och anpassa budskap och kanalval efter syfte, målgrupp och verksamhetens behov.
• god känsla för form och layout med erfarenhet av Adobe-program som Photoshop och InDesign
• goda kunskaper om SiteVision och andra jämförbara CMS.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av att ta fram manualer och policyer för kommunikation
• erfarenhet av att delta i utvecklingsprojekt för webben.
• erfarenhet av filmproduktion, exempelvis för sociala medier
• erfarenhet av tillgänglighetsanpassning
• erfarenhet av projektledning

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen är det viktigt att du kan växla mellan olika arbetsuppgifter och mellan operativt och strategiskt. Du är en duktig skribent som är nyfiken på människor och ny teknik. Dessutom trivs du med att arbeta i en funktion som innebär mycket interna och externa kontakter. Vi tror att du är en engagerad, positiv och initiativrik medarbetare som vill bidra med egna idéer för att påverka vårt framtida digitala kommunikationsarbete. Det är också viktigt att du kan organisera och planera ditt arbete och ha fokus på leverans.

Om tjänsten
Anställningen är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning.

Sista ansökningsdag är den 19 augusti 2020.


Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Erfaren kommunikatör till kommunikationsstaben

Kommunikationsstaben, Region Sörmland, Nyköping Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss På pendelavstånd från Stockholm i Nyköping ligger Region Sörmlands säte. Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och hållbar regional utveckling. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationsstabens 20 medarbetare är att leda processer... Visa mer
Kommunikationsstaben, Region Sörmland, Nyköping

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
På pendelavstånd från Stockholm i Nyköping ligger Region Sörmlands säte. Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och hållbar regional utveckling. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationsstabens 20 medarbetare är att leda processerna för intern och extern kommunikation, profilering av varumärket och kriskommunikation.

På staben jobbar vi med kommunikation som skapar värde och som bidrar till att regionen når sina mål och ytterst vår vision. Vi utmanar och utvecklar ständigt vårt kommunikationsarbete och vår verksamhet för att skapa engagemang och stolthet. Vi testar nya arbetssätt för att nå fram till våra målgrupper. Vi gillar att jobba tillsammans för vi vet att det blir mycket bättre då.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta nära våra verksamheter och utveckla kommunikationsarbetet. Som bollplank, rådgivare, stöd och genomförare. Ditt uppdrag handlar om att analysera, planera, genomföra och utvärdera olika kommunikationsinsatser. Du arbetar i större och mindre projekt och uppdrag och även redaktionellt då du kommer att ingå i ett av våra redaktionsteam.

Vi erbjuder dig stimulerande och utmanande uppgifter i en trygg och kollegial miljö. Du ingår i ett stort team med många kompetenser och får härliga kollegor som trivs bra tillsammans och på arbetsplatsen. Vi fokuserar på lärande och kunskapsöverföring inom kommunikationsteamet och jobbar systematiskt med verksamhetens utveckling som du blir en del av.

Din kompetens
Vi söker en bred och erfaren kommunikatör med flerårig erfarenhet av strategisk planering och operativt genomförande med en förmåga att sätta sig in i komplexa sammanhang.

För att lyckas i ditt uppdrag tror vi att du har ett högt engagemang, gott omdöme och en god stilistisk känsla för att skapa kommunikation som aktiverar, engagerar och involverar. Du är en duktig skribent och arbetar obehindrat med såväl traditionella som sociala medier. Du driver självständigt kommunikationsarbetet framåt på ett nyfiket och strukturerat sätt. Du är trygg i din yrkesroll och god på att bygga relationer och skapa förtroende med ett lösningsorienterat angreppssätt.

Vi söker dig med högskoleexamen inom media- och kommunikationsvetenskap som har erfarenhet av stora komplexa organisationer, gärna både från offentlig och privat verksamhet. Meriterande är om du har arbetat med att utveckla internkommunikation. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetsprov kan bli aktuellt under ansökningsprocessen.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Chef för kommunikationsstaben, Linda Wilin, 0766-98 51 97.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på kommunikationsstaben!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-10-31.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Svenska Jägareförbundet söker Kommunikatör - Sociala medier

Svenska Jägareförbundet är en folkrörelse med 157 000 medlemmar. Förbundet är verksamt över hela landet. Cirka 5000 förtroendevalda arbetar ideellt och 110 personer är anställda på Svenska Jägareförbundet. Det nationella kansliet finns på Öster Malma i Södermanland. Arbetet med att utveckla förbundets kommunikation pågår för fullt. Nu söker vi en: Kommunikatör – sociala medier Sociala medier får en allt viktigare roll för opinionsbildning och för att spri... Visa mer
Svenska Jägareförbundet är en folkrörelse med 157 000 medlemmar. Förbundet är verksamt över hela landet. Cirka 5000 förtroendevalda arbetar ideellt och 110 personer är anställda på Svenska Jägareförbundet. Det nationella kansliet finns på Öster Malma i Södermanland. Arbetet med att utveckla förbundets kommunikation pågår för fullt. Nu söker vi en:
Kommunikatör – sociala medier
Sociala medier får en allt viktigare roll för opinionsbildning och för att sprida information om jakt och viltförvaltning till olika målgrupper. Detta innebär att Svenska Jägareförbundet behöver bli ännu bättre att använda sociala medier.
Vi söker en person med följande kvalifikationer/erfarenheter/kunskaper:
Eftergymnasial utbildning inom kommunikation/marknadsföring eller liknande
Gedigen erfarenhet och kunskap om sociala medier
Erfarenhet av att leda projekt
Kunskap och erfarenhet av produktion av film
Erfarenhet av informationsarbete
Duktig skribent
Jägare

Den vi söker har förmodligen följande personlighet:
Plikttrogen, förändringsbenägen och lojal
Strukturerad, kreativ och drivande
Vill utveckla och utvecklas
Kan jobba enskilt och i grupp
Tar och bär ansvar
En positiv och bra arbetskamrat

Arbetsuppgifter:
Tjänsten kommer huvudsakligen domineras av arbete med sociala medier. Rollen omfattar att utveckla och effektivisera Svenska Jägareförbundets arbete i de plattformar där vi är verksamma, samt omvärldsbevaka, informera och opinionsbilda i enlighet med förbundets kommunikationsstrategi. Detta innebär även att utveckla koncept, rutiner och driva trafik, samt följa trender och förändringar inom området, samt utveckla förbundets synlighet och stödja organisationen med kunskap. Rollen kommer även att innehålla arbetsuppgifter inom andra områden, exempelvis arbete med viltmat och annat kommunikationsarbete.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
Arbetsplatsen är förlagd till Öster Malma.
Det finns hundar på arbetsplatsen.
Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.
Mer information: Kontakta kommunikationschef Magnus Rydholm 070-319 66 76 [email protected] eller någon av följande fackliga representanter Unionen Björn Sundgren 010-584 76 77, SAKO Niklas Lundberg 010-584 73 44.
Ansökningar ska skickas till [email protected], senast 2020-09-20.
Mer information om Svenska Jägareförbundet: https://jagareforbundet.se/var-verksamhet/ Visa mindre

Erfaren kommunikatör till 2-årig projektanställning

Kommunikationsstaben Nyköping Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och hållbar regional utveckling. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationstabens 20 medarbetare är att leda processerna för intern och extern kommunikation, profilering av varumärket och kriskommunikation. På... Visa mer
Kommunikationsstaben Nyköping

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Region Sörmlands största ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och hållbar regional utveckling. Inom regionen arbetar drygt 7500 medarbetare. Det gemensamma uppdraget för kommunikationstabens 20 medarbetare är att leda processerna för intern och extern kommunikation, profilering av varumärket och kriskommunikation.

På staben jobbar vi med kommunikation som skapar värde och som bidrar till att regionen når sina mål och ytterst vår vision. Vi utmanar och utvecklar ständigt vårt kommunikationsarbete och vår verksamhet för att skapa engagemang och stolthet. Vi testar nya arbetssätt för att nå ut till våra målgrupper. Vi gillar att jobba tillsammans för vi vet att det bli mycket bättre då.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en erfaren kommunikatör som kommer att arbeta för verksamhetsområdet hållbar regional utveckling. Ditt fokus blir att stötta tre olika uppdrag; vägar till hållbar utveckling, hållbart resande och kompetensförsörjning. Ditt uppdrag handlar om att analysera, planera, genomföra och utvärdera olika kommunikationsinsatser. Du kommer att jobba nära verksamheten, vara rådgivande och utveckla kommunikationsarbetet tillsammans med andra. Du jobbar brett med allt från kommunikationsplaner kopplade till uppdragen till att skapa innehåll på webbplattform, initiera kampanjer och jobba med budskap i samtliga medier.

Vi erbjuder dig stimulerande och utmanande uppgifter i en trygg och kollegial miljö. Du ingår i ett stort team med många kompetenser och får härliga kollegor som trivs väldigt bra tillsammans och på arbetsplatsen. Vi kommer det närmaste året att fokusera extra mycket på lärande och kunskapsöverföring inom kommunikationsteamet och jobba systematiskt med verksamhetens utveckling som du blir en del av.

Din kompetens
För att lyckas i ditt uppdrag tror vi att du har ett högt engagemang, gott omdöme och en god stilistisk känsla för att skapa kommunikation som aktiverar, engagerar och involverar. Du är en duktig skribent och van vid att formulera och anpassa budskap och kanalval efter syfte, målgrupp och verksamhetens behov. Du arbetar obehindrat med såväl traditionella som sociala medier. Du driver självständigt kommunikationsarbetet framåt på ett nyfiket och strukturerat sätt. Det är viktigt att du är lyhörd och lösningsorienterad i ditt angreppssätt.

Vi söker dig med högskoleexamen inom media och kommunikation, som har erfarenhet av stora komplexa organisationer, gärna från både offentlig och privat verksamhet. Meriterande är om du har erfarenhet av hållbar utveckling. Vi ser gärna att du har beställarkompetens för framtagande av olika typer av kommunikationsmaterial. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetsprov kan bli aktuellt under ansökningsprocessen.

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning på heltid i 2 år. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Chef för kommunikationsstaben Linda Wilin, 076-698 51 97.
Strateg hållbar regional utveckling Anna Svedlund, 076-340 49 19.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på kommunikationsstaben!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-07-26.


Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Svenska Jägareförbundet söker en Kommunikatör

Svenska Jägareförbundet satsar på att utveckla sin kommunikation, med målsättningen att bli ett större och ännu bättre förbund till 2024. För att få medlemmar, andra jägare och allmänheten att förstå vad Svenska Jägareförbundet gör och betyder söker vi en kommunikatör. Vill du jobba med kommunikation, ha roligt på arbetsplatsen och få världens bästa kollegor? Då kan detta vara jobbet för dig. Utbildning: Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutb... Visa mer
Svenska Jägareförbundet satsar på att utveckla sin kommunikation, med målsättningen att bli ett större och ännu bättre förbund till 2024. För att få medlemmar, andra jägare och allmänheten att förstå vad Svenska Jägareförbundet gör och betyder söker vi en kommunikatör.
Vill du jobba med kommunikation, ha roligt på arbetsplatsen och få världens bästa kollegor? Då kan detta vara jobbet för dig.
Utbildning: Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom Medie- och kommunikationsvetenskap, liknande utbildningar, eller motsvarande kompetenser förvärvade på annat sätt.
Personliga kunskaper: Du är van att redigera dokument och göra broschyrer, samt har ett öga för layout. Du har erfarenheter av att skriva artiklar, är duktig på att driva trafik till sociala medier, men kan även redigera film, hantera en webbplats och andra digitala verktyg.
Troligen är du jägare, eller vill börja att jaga, eftersom det ger dig trovärdighet som kommunikatör i förbundet.
Personliga egenskaper: Du ska ha lätt för att samarbeta och ha en positiv läggning. Du är prestigelös och målmedveten, samt gillar att arbeta i grupp. Men viktigast är nog att du gillar att axla ansvar och leverera ett bra arbetsresultat – du vill helt enkelt lyckas med allt du gör.
Arbetsuppgifter: Du kommer att ansvara för delar av vår kommunikation, men också delta i det ständiga utvecklingsarbetet av vårt totala kommunikationsarbete. Arbetet är varierande och du kommer bland annat få skriva nyheter, göra trycksaker, producera nyhetsbrev och ansvara för vår närvaro på sociala medier. Som en del av din introduktion kommer du initialt att arbeta med kommunikations- och marknadsarbete främst riktat till landets södra del. I samband med detta kommer du vara länken mellan vår regionala och nationella struktur och en viktig del i att nå helhetssyn inom Svenska Jägareförbundet.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
Arbetsplatsen är förlagd till Öster Malma, förbundets nationella kansli.
Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.
Det finns hundar på arbetsplatsen.
Mer information: Kontakta kommunikationschef Magnus Rydholm 070-319 66 76 [email protected].
För frågor med facklig anknytning går det att kontakta Unionen, Björn Sundgren 010-584 76 77, SAKO, Anders Broby 010-584 72 37.
Ansökningar ska skickas till [email protected] senast 15 februari. Visa mindre

Kommunikatör

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter... Visa mer
Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Vi förstärker nu avdelningen för Verksamhetsstyrning- och stöd med en kommunikatör.

Avdelningen arbetar med stöd till länsledningen, utredning, analys och kommunikation. Avdelningen ansvarar också för att samordna och driva Länsstyrelsens stabsarbete, verksamhetsplanering, ekonomistyrning, HR-arbete, kommunikation och service. En viktig uppgift är tydliggöra länsstyrelsens omfattande uppdrag externt och internt.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med myndighetens dagliga kommunikationsarbete, med inriktning på produktion av redaktionellt material.

Som kommunikatör på staben arbetar du med innehåll och utveckling, för att göra Länsstyrelsens kommunikation begriplig och tillgänglig främst i digitala kanaler. Du arbetar för att webbplats och sociala medier ska vara en länk mellan Länsstyrelsen och våra olika målgrupper. Myndighetens stora bredd av uppdrag och kompetensområden gör arbetet omväxlande i ett stundtals högt tempo.

Som kommunikatör arbetar du både operativt och strategiskt. Med din förståelse för hur kommunikation och teknik hänger ihop hittar du lösningar för att öka upplevelsen och användarnyttan i våra digitala tjänster och kanaler. Du vet hur vanligt förekommande analysverktyg används för att utveckla innehåll och svara upp mot våra besökares behov. Du hjälper också organisationen att vara i framkant när nya behov och möjligheter uppstår. I din roll hanterar du kommunikation i alla våra digitala kanaler.

Vi ser dig som en nyckelkompetens som kommer att delta i arbetet med att planera, producera och publicera redaktionellt innehåll av olika slag och inom våra olika verksamhetsområden. Du skriver och redigerar texter, samt formger bilder och övrig grafik för våra kanaler.

Kvalifikationer och profil
Du har:


• genomfört eftergymnasiala studier, gärna på högskolenivå eller likvärdigt
• kunskap om förvaltning av innehållet på en webbplats
• erfarenhet av att arbeta med sociala kanaler som Facebook, Twitter och LinkedIn
• god stilistisk känsla och förmåga att skriva, redigera och webbanpassa texter
• god känsla för form och layout med erfarenhet av Adobe-program som Photoshop och InDesign
• goda kunskaper om SiteVision och andra jämförbara CMS.

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet av filmproduktion, exempelvis för sociala medier
• erfarenhet av tillgänglighetsanpassning, exempelvis utifrån webbdirektivet
• erfarenhet av projektledning
• erfarenhet av att ta fram manualer och policyer för kommunikation
• erfarenhet av att delta i utvecklingsprojekt för webben.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad, kreativ och effektiv samt stresstålig. Du är också nyfiken på människor och ny teknik. Dessutom trivs du med att arbeta i en servicefunktion som innebär mycket interna och externa kontakter. Vi tror att du är en engagerad, positiv och initiativrik medarbetare som vill bidra med egna idéer för att påverka vårt framtida digitala kommunikationsarbete. Du kan även självständigt prioritera och ansvara för ditt arbete.

Om tjänsten
Anställningen är tillsvidare. Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag är den 31 december 2019.


Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Digital kommunikatör - vikariat

Vi söker en driven digital kommunikatör för ett vikariat på 12 månader. Kommunikationsavdelningen leder och samordnar kommunens kommunikationsarbete och är ett proaktivt strategiskt och operativt stöd till verksamheterna. Vi ansvarar för förvaltning och utveckling av kommunens externa och interna kanaler, strategiskt och operativt kommunikationsstöd, kriskommunikation och ledningsstöd. ARBETSUPPGIFTER Som digital kommunikatör kommer du att producera i... Visa mer
Vi söker en driven digital kommunikatör för ett vikariat på 12 månader.

Kommunikationsavdelningen leder och samordnar kommunens kommunikationsarbete och är ett proaktivt strategiskt och operativt stöd till verksamheterna. Vi ansvarar för förvaltning och utveckling av kommunens externa och interna kanaler, strategiskt och operativt kommunikationsstöd, kriskommunikation och ledningsstöd.


ARBETSUPPGIFTER
Som digital kommunikatör kommer du att producera innehåll med hög kvalitet för våra interna och externa kanaler. Det handlar om att snabbt sätta sig in i vitt skilda områden, intervjua, skriva, eller filma för webb, sociala medier, nyhetsbrev och interna kanaler. Du kommer att ha särskilt ansvar för att driva trafik och utveckla vårt arbete med LinkedIn. I ditt arbete ingår också uppföljning och analys av genomslag och effekt. Ditt dagliga arbete styrs av kommunikationsavdelningens gemensamma produktionsplaneringsprocess. Du jobbar nära kommunikatörer, ateljé och webbteam, som alla är delar av kommunikationsavdelningen. Du kommer att ha en viktig roll när vi nu fortsätter att utveckla vårt innehållsarbete.

Arbetsuppgifter
- Produktion av innehåll: skriva, intervjua, fota, filma, klippa, för våra kanaler
- Publicera, bevaka och följa upp innehåll i sociala kanaler och nyhetsbrev
- Driva och utveckla kommunens LinkedIn kanal

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha:
- Utbildning inom marknad/ media/ kommunikation/journalistik eller motsvarande
- Bakgrund som webbredaktör, content manager, copy, journalist, eller kommunikatör
- Erfarenhet av att jobba strategiskt och operativt med sociala medier
- Erfarenhet av att jobba med mät och analys av innehåll i digitala kanaler
- Mycket god svenska i tal och skrift

Meriterande är:
- Kunskaper i Google Analytics, Adwords och/eller digital makrnadsföring
- Erfarenhet att ta fram innehålls- och kanalstrategier
- Kunskaper i Epi eller liknande CMS

Till den här rollen söker vi en driven skribent som också är van att producera rörligt material för olika målgrupper och i olika kanaler. Du har erfarenhet av att jobba utifrån innehålls- och kanalstrategier och ta ut strategiska budskap på rätt sätt. Det är viktigt att du har väl utvecklad förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa frågor och göra dem begripliga.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande
kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.
Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en
spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg -
Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver,
både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.
Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med
många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets
viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera
dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda
människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kommunikatör

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter... Visa mer
Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Länsstyrelsens stabsfunktion finns inom avdelningen för verksamhetsstyrning och stöd. På staben arbetar nio personer med bland annat stöd till länsledningen, verksamhetsplanering, utredning, analys och kommunikation.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med myndighetens dagliga kommunikationsarbete, med inriktning på produktion av redaktionellt material.

Som kommunikatör på staben arbetar du med innehåll och utveckling, för att göra Länsstyrelsens kommunikation begriplig och tillgänglig främst i digitala kanaler. Du arbetar för att webbplats och sociala medier ska vara en länk mellan Länsstyrelsen och våra olika målgrupper. Myndighetens stora bredd av uppdrag och kompetensområden gör arbetet omväxlande i ett stundtals högt tempo.

Som kommunikatör arbetar du både operativt och strategiskt. Med din förståelse för hur kommunikation och teknik hänger ihop hittar du lösningar för att öka upplevelsen och användarnyttan i våra digitala tjänster och kanaler. Du vet hur vanligt förekommande analysverktyg används för att utveckla innehåll och svara upp mot våra besökares behov. Du hjälper också organisationen att vara i framkant när nya behov och möjligheter uppstår. I din roll hanterar du kommunikation i alla våra digitala kanaler.

Vi ser dig som en nyckelkompetens som kommer att delta i arbetet med att planera, producera och publicera redaktionellt innehåll av olika slag och inom våra olika verksamhetsområden. Du skriver och redigerar texter, samt formger bilder och övrig grafik för våra kanaler.

Kvalifikationer och profil
Du har


• genomfört eftergymnasiala studier, gärna på högskolenivå eller likvärdigt
• kunskap om förvaltning av innehållet på en webbplats
• erfarenhet av att arbeta med sociala kanaler som Facebook, Twitter och LinkedIn
• god stilistisk känsla och förmåga att skriva, redigera och webbanpassa texter
• god känsla för form och layout med erfarenhet av Adobe-program som Photoshop och InDesign
• goda kunskaper om SiteVision och andra jämförbara CMS.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av filmproduktion, exempelvis för sociala medier
• erfarenhet av tillgänglighetsanpassning, exempelvis utifrån webbdirektivet
• erfarenhet av projektledning
• erfarenhet av att ta fram manualer och policyer för kommunikation
• erfarenhet av att delta i utvecklingsprojekt för webben.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad, kreativ och effektiv. Du är också nyfiken på människor och ny teknik. Dessutom trivs du med att arbeta i en servicefunktion som innebär mycket interna och externa kontakter. Vi tror att du är en engagerad, positiv och initiativrik medarbetare som vill bidra med egna idéer för att påverka vårt framtida digitala kommunikationsarbete. Du kan även självständigt prioritera och ansvara för ditt arbete.

Anställning

Tjänsten är tills vidare med tillträde snarast. Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas. Registerkontroll görs vid en anställning.

Sista ansökningsdag är den 30 juni 2019.


Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kommunikatör till spännande kund i Katrineholm

Ansök    Sep 2    Randstad AB    Informatör/Kommunikatör
Kommunikatör till spännande kund i Katrineholm Har du tidigare erfarenhet av kommunikationsarbete? Är du dessutom utbildad inom kommunikationsområdet och söker efter en spännande utmaning? Vi söker nu en kommunikatör för kunds räkning i Katrineholm. arbetsbeskrivning. I rollen erbjuder vi dig ett utvecklande och spännande arbete där du får vara med och driva och utveckla kommunikationen. Här får du ansvar för att initiera, planera, genomföra och följa... Visa mer
Kommunikatör till spännande kund i Katrineholm
Har du tidigare erfarenhet av kommunikationsarbete? Är du dessutom utbildad inom kommunikationsområdet och söker efter en spännande utmaning?

Vi söker nu en kommunikatör för kunds räkning i Katrineholm.

arbetsbeskrivning.

I rollen erbjuder vi dig ett utvecklande och spännande arbete där du får vara med och driva och utveckla kommunikationen. Här får du ansvar för att initiera, planera, genomföra och följa upp kommunikationsaktiviteter. I rollen samarbetar du med övriga kommunikatörer på avdelningen och med övriga medarbetare och chefer.

I dina arbetsuppgifter ingår att

• projektleda olika kommunikationsinsatser från idé till uppföljning.
• ta fram relevant innehåll till kommunikationsaktiviteter och kanaler.
• delta i planering och utveckling av kommunikationen.
Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.

omfattning.

Heltid.

Uppdraget är tidsbegränsat med start 2019-09-16 och pågår under ca 3 månader.

kvalifikationer.

För att trivas i rollen ser vi att du är van att självständigt driva ditt arbete framåt, du är driven och har en god förmåga att hitta lösningar och angreppssätt. Du har en god samarbetsförmåga och är prestigelös och flexibel i ditt arbete.Du har:

• högskoleexamen eller motsvarande inom kommunikationsområdet.
• cirka fem års erfarenhet av kommunikationsarbete, men behöver inte vara senior för den här tjänsten.


Du ska även ha dokumenterad erfarenhet av att:

• leda och genomföra kommunikationsprojekt
• förmedla komplexa budskap till olika målgrupper
• arbeta med kommunikationsprojekt för att skapa beteendeförändringar
• arbeta strategiskt med sociala medier.
Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift, främst på svenska men även på engelska.


För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

ansökan.

Sista ansökningsdag: 2019-09-09, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Andrea Trägårdh på Randstad, 072-186 53 95 eller [email protected]

om randstad.

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Studiehandledare / samhällskommunikatör på somaliska , Campus Nyköping

I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och che... Visa mer
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter.

Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle?

Campus Nyköping är Nyköpings lärcentrum för utbildning av vuxna. Här kan man studera universitets- och högskoleutbildning, yrkeshögskoleutbildning, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, lärvux och sfi. Campus Nyköping hanterar även feriepraktik för ungdomar, det kommunala informationsansvaret och centrum för ungdomspraktik. Våra lokaler är ljusa och fina och vi arbetar med flexibla och bra lärandemiljöer med modern teknik. Alla kurser och utbildningar på Campus Nyköping ska vara efterfrågade både av företag och av studerande. Vi hjälper också företag, offentlig förvaltning och organisationer i regionen med utbildning. Campus Nyköping har ett centralt läge, nära kollektivtrafik vilket gör det enkelt att komma hit och härifrån.
Inom sfi består det pedagogiska arbetslaget av lärare, modersmålslärare och studiehandledare. I sfi-organisationen ingår även rektor, biträdande rektor, speciallärare, administratör och studie- och yrkesvägledare. Här finns det stor möjlighet till kollegialt lärande och intressanta erfarenhetsutbyten. Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats i ett kreativt arbetslag. Vår verksamhet präglas av flexibilitet, ett stort engagemang och en individanpassad pedagogik.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en svensk-somalisk-talande studiehandledare och samhällskommunikatör till SFI på Campus Nyköping. Som studiehandledare arbetar du med elever som studerar utbildning i svenska för invandrare på olika nivåer, både enskilt och i grupp. Det ingår även att arbeta med elever som studerar grundläggande kurser inom Komvux. Du har ett nära samarbete med sfi/komvux-lärarna och agerar språkstöd vid kartläggningar och mentorsamtal. Du deltar fullt ut i det övergripande arbetet på enheten. Vår verksamhet präglas av flexibilitet, individanpassat arbete och ett stort engagemang. Som samhällskommunikatör undervisar du nyanlända i grupp om Sverige och det svenska samhället, på svenska och somaliska, med stöd av ett färdigt material.

KVALIFIKATIONER
Du har mycket goda kunskaper i svenska och somaliska både i tal och i skrift. Du har utbildning som gör dig lämplig att arbeta med samhällsinformation på somaliska. Du har goda kunskaper om det svenska samhället. Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort.
Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.
• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande.
• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. Visa mindre