Lediga jobb som Bibliotekarie i Nyköping

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Nyköping. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nyköping som finns hos arbetsgivaren.

Ungdomsbibliotekarie med stort engagemang till Nyköpings Stadsbibliotek

Ansök    Okt 18    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
Nyköpings Stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek i stadens kulturhus, två filialer, en bokbuss som besöker cirka 100 hållplatser samt Digidelcenter, som verkar både på biblioteket och uppsökande. Huvudbiblioteket har många besökare i alla åldrar som läser, lånar media eller dator, studerar och tar del av våra evenemang. Vi är ett folkbibliotek och har därmed ett viktigt demokratiuppdrag som handlar om alla människors rätt till kunskap. Stadsbibliote... Visa mer
Nyköpings Stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek i stadens kulturhus, två filialer, en bokbuss som besöker cirka 100 hållplatser samt Digidelcenter, som verkar både på biblioteket och uppsökande. Huvudbiblioteket har många besökare i alla åldrar som läser, lånar media eller dator, studerar och tar del av våra evenemang. Vi är ett folkbibliotek och har därmed ett viktigt demokratiuppdrag som handlar om alla människors rätt till kunskap.

Stadsbiblioteket utgör tillsammans med Kulturskolan, Konst, Barnkulturcentrum och Teknik- och Designlabbet verksamheten Kultur och bibliotek. Den division vi ingår i är Näringsliv, Kultur och Fritid. Divisionens uppdrag syftar till att ge kommunens invånare, företag och föreningar en god service och ett brett utbud av upplevelser och aktiviteter för utveckling och växande. Kulturella upplevelser som evenemang, kulturundervisning och bibliotek ger möjlighet till en meningsfull och stimulerande fritid.

Vår nuvarande ungdomsbibliotekarie går vidare till en ny tjänst och vi söker därför hennes ersättare.

ARBETSUPPGIFTER
Som ungdomsbibliotekarie är ditt främsta fokus unga från 13 år, men du kommer att arbeta för att barn och unga i alla åldrar ska känna sig sedda, hörda, trygga och delaktiga i vår verksamhet. Hos oss får du möjlighet att arbeta läs- och språkfrämjande med unga personer, utifrån deras olika förutsättningar och drivkrafter.

Detta arbete sker både i den dagliga verksamheten på biblioteket, i programverksamheten och i det uppsökande arbetet. Metoderna anpassas efter behov, lust och kunskap hos målgruppen. Du arbetar aktivt med omvärldsbevakning och har idéer om hur verksamheten kan utvecklas och vara relevant för målgruppen, gärna med kopplingar till olika medier och kreativa uttrycksformer.

Du kommer att hantera inköp av medier till ungdomsavdelningen och vår regnbågshylla samt planera och organisera verksamheten för unga i samarbete med dina kollegor och andra aktörer. Du vägleder bibliotekets besökare i alla åldrar i litteraturfrågor och informationssökning samt bistå med service kring digitala tjänster, samt utför andra vanligt förekommande arbetsuppgifter på ett bibliotek. I rollen ingår även att kommunicera bibliotekets verksamhet genom vår webbplats och andra kanaler.

Nyköpings Stadsbibliotek står för närvarande inför en större satsning på det läsfrämjande arbetet med syfte att skapa bättre förutsättningar för att alla barn och ungdomar i Nyköping ska känna nyfikenhet, lust, och självförtroende att läsa och upptäcka litteratur. Läsning såväl som litteratur ska förstås i en vid bemärkelse som inkluderar användningen av olika sinnen och uttryck. Barn och ungdomar ska, oavsett bakgrund och förutsättningar, känna att läsning och litteratur finns för dem och att deras berättelser får höras och utryckas. Som ungdomsbibliotekarie har du en viktig roll i denna satsning och till din hjälp kommer du att ha en liten grupp timanställda ungdomar som du kommer att leda i det samskapande arbetet med att utveckla och genomföra ungdomsverksamheten.

Du kommer att ingå i ett kunnigt och kreativt team med barnbibliotekarier och bibliotekspedagoger på en enhet som omfattar barn- och ungdomsverksamheten, bokbussen och våra filialer i Stigtomta och Brandkärr. Samarbete, både inom enheten och med vuxenenheten, skola och andra aktörer är centralt för rollen.

KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Tjänsten kräver erfarenhet av arbete med unga människor och god kännedom om ungdomslitteratur och ungdomskultur. För att trivas och lyckas i rollen krävs en förmåga att väcka engagemang och vinna förtroende hos ungdomar. Arbete på folkbibliotek är meriterande.

Folkbibliotekets grunduppdrag, där allas lika rätt till kunskap och litteratur betonas, ska vara något du värnar om och drivs av. Du ska tycka om att möta människor och vara bekväm med att tala inför grupper. Digital kompetens är också en förutsättning för arbetsuppgifterna och du behöver ha en god förmåga att samarbeta. Mycket goda kunskaper i svenska och gärna kunskaper i flera språk.


Som person tror vi att du är nyfiken, pedagogisk, kreativ, strukturerad och utåtriktad med ett djupt intresse för läsning och unga. Du har egen drivkraft, en vilja och fallenhet att kunna möta människor med olika bakgrund och förmåga att se och ta ansvar för såväl helheten som din egen roll. Intresse för ny teknik, känsla för god service och humor är också bra att ha i arbetet på ett bibliotek. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En snabbt växande kommun med hållbarhetsfokus och god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Ostlänken, en del av Sveriges nya stambanor med resecentrum i Nyköpings centrum och vid Skavsta. Utvecklingen kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om arbetsmarknad och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

•Provanställning kan komma att tillämpas.
•När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i Visma Recruit vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.
•Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
•Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. Visa mindre

Bibliotekarie Nyköpings gymnasium

Ansök    Aug 22    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chef... Visa mer
Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter.

Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle?

Nyköpings gymnasium erbjuder nationella program, introduktionsprogram, gymnasiesärskola och yrkeshögskola. Nyköpings gymnasium har 280 anställda och 1600 elever. Nyköpings gymnasiums ledord är kvalitet, perspektiv och tradition. Det står för kvalitet på personal och utbildning, en tydlig förankring i omvärlden med näringsliv och högskola samt en skola med både traditioner och nytänkande där man känner lust att lära, lust att våga och lust att växa.
Placering: Nicolaiskolan och Skavsta


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta nära dina kollegor som också arbetar inom arbetslaget Service och support. Du kommer att arbeta i ett team där vi stöttar varandra men också jobba självständigt. Du kan förvänta dig god stämning i det lilla teamet som du såväl kan rådfråga som äta lunch med.
Som bibliotekarie kommer du att arbeta i samarbete med skolledning och pedagogisk personal, samt utveckla bibliotekets funktion som pedagogisk resurs. Att ge biblioteksservice till elever och lärare. Att ge handledning och undervisning i informationssökning och källkritik till elever och lärare. Att genom mediabevakning, inköp och gallring se till att mediabeståndet hålls aktuellt och anpassat till skolans program och elevers olika behov.

Du är tillgänglig som stöd i biblioteket för elever och lärare. Planerar och genomför lektioner eller biblioteksinformation i klassrum eller i biblioteket. Ger handledning till enskilda elever i informationssökning. Ge litteraturtips till elever och lärare. Inköp, gallring och registrering av nya medier. Planering av verksamheten på kort och lång sikt. Samarbete med andra skolbibliotek i kommunen. Beställning av fjärrlån. Utlåning, återlämning och uppsättning av böcker.


KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning.
Erfarenhet av arbete i bibliotek eller pedagogisk verksamhet är meriterande.
Erfarenhet av Book-IT eller annat bibliotekssystem.
Erfarenhet av att arbeta med olika digitala verktyg, exempelvis Google Drive.
God förmåga att uttrycka sig väl i svenska och engelska i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.
Omvärldsbevaka och ha god kännedom om, och intresse av olika genrer inom både skön- och facklitteratur.
Vana och god erfarenhet av gymnasieskola och verksamhetssystem. Väl förtrogen med/förståelse för den spelplan på vilken vi verkar och de styrdokument som reglerar vår verksamhet, t.ex. Skollag, Gy 2011 och GDPR.

Personliga egenskaper
God samarbets- och kommunikationsförmåga.
Vara bra på att nätverka i många olika miljöer både inom och utanför organisationen.
Flexibel, stresstålig och strukturerad.
Nyfiken och villig att lära sig nya saker.
Förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt att ta egna initiativ.
Tycka om att arbeta med i en mångkulturell miljö med unga människor och deras lärande utifrån vars och ens unika behov.
Man bör vara öppen och positiv med ett engagemang för att utveckla biblioteksverksamheten
Är detta en tjänst för dig? Sök då redan idag!
Erfarenhet krävs.ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En snabbt växande kommun med hållbarhetsfokus och god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Ostlänken, en del av Sveriges nya stambanor med resecentrum i Nyköpings centrum och vid Skavsta. Utvecklingen kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om arbetsmarknad och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Om du önskar stöd i Visma Recruit/Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Mar 29    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
Division Näringsliv, kultur och fritid verkar för att ge kommunens invånare, företag och föreningar en god service och ett brett utbud av upplevelser och aktiviteter för utveckling och växande. Vårt övergripande mål är att bidra till ett hållbart samhälle och en god miljö. Kulturella upplevelser som evenemang, kulturundervisning och bibliotek ger möjlighet till en meningsfull och stimulerande fritid. Genom att stimulera entreprenörskap och kreativitet bidr... Visa mer
Division Näringsliv, kultur och fritid verkar för att ge kommunens invånare, företag och föreningar en god service och ett brett utbud av upplevelser och aktiviteter för utveckling och växande. Vårt övergripande mål är att bidra till ett hållbart samhälle och en god miljö. Kulturella upplevelser som evenemang, kulturundervisning och bibliotek ger möjlighet till en meningsfull och stimulerande fritid. Genom att stimulera entreprenörskap och kreativitet bidrar kulturverksamheten till Nyköpings attraktionskraft.

Divisionen delas in i fyra verksamheter. Näringslivsenheten stödjer och utvecklar det lokala näringslivet genom att skapa förutsättningar för tillväxt. Kultur och bibliotek med Stadsbiblioteket, Kulturskolan, konstverksamhet och Barnkulturcentrum ger invånare upplevelser som berikar fritiden och skapar förutsättningar för demokratin. Nyköpings Turism utvecklar besöksnäringen och marknadsför Nyköping mot besökare och invånare som ett attraktivt besöksmål. Nyköpings Arenor samordnar och genomför kultur- och idrottsevenemang, konserter och festivaler. De driver också arenor, lokaler och mötesplatser för unga samt samverkar med föreningar och arrangörer på lokal, nationell och internationell nivå.

Nyköpings Stadsbibliotek består idag av ett huvudbibliotek i stadens kulturhus, Culturum, en filial i Stigtomta samt en bokbuss som besöker cirka 100 hållplatser i Nyköpings kommun. Huvudbiblioteket har många besökare i alla åldrar som läser, lånar media eller dator, studerar och tar del av våra evenemang. Vi är ett folkbibliotek och har därmed ett viktigt demokratiuppdrag som handlar om alla människors rätt till kunskap. Bibliotekets arbete leds av två enhetschefer med stöd av kulturchef.

ARBETSUPPGIFTER
Mötesplats Brandkärr är ett pågående projekt med syfte att skapa en mer attraktiv livsmiljö och bättre möjligheter till integration i stadsdelen Brandkärr. I projektet ingår uppbyggnad av en ny biblioteksfilial i stadsdelen. I denna bibliotekarietjänst deltar du i uppbyggnaden med planering av aktiviteter, inköp av media samt bemannar på filialen.
Du tjänstgör också på huvudbiblioteket med särskilt fokus på att stärka vårt arbete med integration, nationella minoriteter och personer med annat modersmål än svenska. Detta innebär bland annat samverkan med andra verksamheter och att bjuda in till medskapande aktiviteter för personer med nationella minoritetsspråk såväl som andra modersmål.
På båda biblioteken möter du besökare och vägleder dem i frågor om litteratur och inhämtande av kunskap, bland annat via digitala tjänster. Tillsammans med kollegor planerar och genomför du programverksamhet särskilt riktad till de ovan nämnda målgrupperna.


KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Erfarenhet av arbete på folkbibliotek och/eller arbete med integration är meriterande. Du har egen drivkraft, en vilja och fallenhet att kunna möta människor med olika bakgrund och förmåga att se och ta ansvar för såväl helheten som din egen roll. Folkbibliotekets grunduppdrag, där allas lika rätt till kunskap och litteratur betonas, ska vara något du värnar om och drivs av. Du ska tycka om att möta människor och vara bekväm med att tala inför grupper. Digital kompetens är också en förutsättning för arbetsuppgifterna och du behöver ha en god förmåga att samarbeta. Mycket goda kunskaper i svenska och gärna kunskaper i flera språk. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En snabbt växande kommun med hållbarhetsfokus och god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Ostlänken, en del av Sveriges nya stambanor med resecentrum i Nyköpings centrum och vid Skavsta. Utvecklingen kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om arbetsmarknad och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i Visma Recruit/Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie till Nyköpings stadsbibliotek

Ansök    Mar 10    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
Division Näringsliv, kultur och fritid verkar för att ge kommunens invånare, företag och föreningar en god service och ett brett utbud av upplevelser och aktiviteter för utveckling och växande. Vårt övergripande mål är att bidra till ett hållbart samhälle och en god miljö. Kulturella upplevelser som evenemang, kulturundervisning och bibliotek ger möjlighet till en meningsfull och stimulerande fritid. Genom att stimulera entreprenörskap och kreativitet bidr... Visa mer
Division Näringsliv, kultur och fritid verkar för att ge kommunens invånare, företag och föreningar en god service och ett brett utbud av upplevelser och aktiviteter för utveckling och växande. Vårt övergripande mål är att bidra till ett hållbart samhälle och en god miljö. Kulturella upplevelser som evenemang, kulturundervisning och bibliotek ger möjlighet till en meningsfull och stimulerande fritid. Genom att stimulera entreprenörskap och kreativitet bidrar kulturverksamheten till Nyköpings attraktionskraft.

Divisionen delas in i fyra verksamheter. Näringslivsenheten stödjer och utvecklar det lokala näringslivet genom att skapa förutsättningar för tillväxt. Kultur och bibliotek med Stadsbiblioteket, Kulturskolan, konstverksamhet och Barnkulturcentrum ger invånare upplevelser som berikar fritiden och skapar förutsättningar för demokratin. Nyköpings Turism utvecklar besöksnäringen och marknadsför Nyköping mot besökare och invånare som ett attraktivt besöksmål. Nyköpings Arenor samordnar och genomför kultur- och idrotts-evenemang, konserter och festivaler. De driver också arenor, lokaler och fritidsgårdar för unga och samverkar med föreningar och arrangörer på lokal, nationell och internationell nivå.

Nyköpings Stadsbibliotek har ett huvudbibliotek i stadens kulturhus, Culturum, en filial och en bokbuss. På huvudbiblioteket är Digidelcenter nu etablerat efter en par års projekt. Bibliotekets arbete leds av två enhetschefer med stöd av verksamhetschefen för Kultur och bibliotek.

ARBETSUPPGIFTER
Som bibliotekarie vägleder du bibliotekets användare i litteraturfrågor och informationssökning samt bistår med service kring digitala tjänster. I uppdraget ingår dessutom arbetsuppgifter i vår uppsökande verksamhet Boken kommer, för personer som inte kan komma till biblioteket. Nyköpings Stadsbibliotek har en relativt omfattande Boken kommer-verksamhet och två bibliotekarier ansvarar för personlig kontakt med dessa låntagare. Det innebär kontinuerliga samtal med litterära rekommendationer och att låna ut media utifrån genrer eller specifika önskemål. Vidare ingår medverkan vid externa möten där du informerar om verksamheten samt övriga sedvanliga bibliotekarieuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Arbete på folkbibliotek är meriterande. Folkbibliotekets grunduppdrag, där allas lika rätt till kunskap och litteratur betonas, ska vara något du värnar om och drivs av. Du ska tycka om att möta människor och vara bekväm med att tala inför grupper. Du ska ha lätt för att strukturera ditt arbete, självständigt och i samarbeten med kollegor. Digital kompetens är också en förutsättning för arbetsuppgifterna.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Engagerad ungdomsbibliotekarie till Nyköpings Stadsbibliotek

Ansök    Feb 8    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
Division Näringsliv, kultur och fritid verkar för att ge kommunens invånare, företag och föreningar en god service och ett brett utbud av upplevelser och aktiviteter för utveckling och växande. Vårt övergripande mål är att bidra till ett hållbart samhälle och en god miljö. Kulturella upplevelser som evenemang, kulturundervisning och bibliotek ger möjlighet till en meningsfull och stimulerande fritid. Genom att stimulera entreprenörskap och kreativitet bidr... Visa mer
Division Näringsliv, kultur och fritid verkar för att ge kommunens invånare, företag och föreningar en god service och ett brett utbud av upplevelser och aktiviteter för utveckling och växande. Vårt övergripande mål är att bidra till ett hållbart samhälle och en god miljö. Kulturella upplevelser som evenemang, kulturundervisning och bibliotek ger möjlighet till en meningsfull och stimulerande fritid. Genom att stimulera entreprenörskap och kreativitet bidrar kulturverksamheten till Nyköpings attraktionskraft.

Divisionen delas in i fyra verksamheter. Näringslivsenheten stödjer och utvecklar det lokala näringslivet genom att skapa förutsättningar för tillväxt. Kultur och bibliotek med Stadsbiblioteket, Kulturskolan, konstverksamhet och Barnkulturcentrum ger invånare upplevelser som berikar fritiden och skapar förutsättningar för demokratin. Nyköpings Turism utvecklar besöksnäringen och marknadsför Nyköping mot besökare och invånare som ett attraktivt besöksmål. Nyköpings Arenor samordnar och genomför kultur- och idrotts-evenemang, konserter och festivaler. De driver också arenor, lokaler och fritidsgårdar för unga och samverkar med föreningar och arrangörer på lokal, nationell och internationell nivå.

Nyköpings Stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek i stadens kulturhus, Culturum, en filial i Stigtomta samt en bokbuss som besöker cirka 100 hållplatser i Nyköpings kommun. Huvudbiblioteket har många besökare i alla åldrar som läser, lånar media eller dator, studerar och tar del av våra evenemang. Vi är ett folkbibliotek och har därmed ett viktigt demokratiuppdrag som handlar om alla människors rätt till kunskap.

Bibliotekets arbete leds av två enhetschefer med stöd av kulturchef. Vår ungdomsbibliotekarie går vidare till en ny tjänst och vi söker därför hans ersättare.ARBETSUPPGIFTER
Som ungdomsbibliotekarie är ditt främsta fokus unga från 13 år, men du kommer att arbeta för att barn och unga i alla åldrar ska känna sig sedda, hörda, trygga och delaktiga i vår verksamhet. Hos oss får du möjlighet att arbeta läs- och språkfrämjande med unga personer, utifrån deras olika förutsättningar och drivkrafter.

Detta arbete sker både i den dagliga verksamheten på biblioteket, i programverksamheten och i det uppsökande arbetet. Metoderna anpassas efter behov, lust och kunskap hos målgruppen. Du arbetar aktivt med omvärldsbevakning och har idéer om hur verksamheten kan utvecklas och vara relevant för målgruppen, gärna med kopplingar till olika medier och kreativa uttrycksformer.

Du kommer hantera inköp av medier och planera och organisera verksamheten för unga i samarbete med dina kollegor och andra aktörer. Du kommer även vägleda bibliotekets besökare i alla åldrar i litteraturfrågor och informationssökning samt bistår med service kring digitala tjänster, samt utgöra andra vanligt förekommande arbetsuppgifter på ett bibliotek.

Du kommer att ingå i ett kunnigt och kreativt team med barnbibliotekarier och bibliotekspedagoger på en enhet som omfattar barn- och ungdomsverksamheten, bokbussen och vår filial i Stigtomta. Samarbete, både inom enheten och med vuxenenheten, skola och andra aktörer är centralt för rollen.


KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Tjänsten kräver erfarenhet av arbete med unga människor och god kännedom om ungdomslitteratur och ungdomskultur. För att trivas och lyckas i rollen krävs en förmåga att väcka engagemang och vinna förtroende hos ungdomar. Arbete på folkbibliotek är meriterande.

Folkbibliotekets grunduppdrag, där allas lika rätt till kunskap och litteratur betonas, ska vara något du värnar om och drivs av. Du ska tycka om att möta människor och vara bekväm med att tala inför grupper. Digital kompetens är också en förutsättning för arbetsuppgifterna och du behöver ha en god förmåga att samarbeta. Mycket goda kunskaper i svenska och gärna kunskaper i flera språk.


Som person tror vi att du är nyfiken, pedagogisk, kreativ, strukturerad och utåtriktad med ett djupt intresse för läsning och unga. Du har egen drivkraft, en vilja och fallenhet att kunna möta människor med olika bakgrund och förmåga att se och ta ansvar för såväl helheten som din egen roll. Intresse för ny teknik, känsla för god service och humor är också bra att ha i arbetet på ett bibliotek. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En snabbt växande kommun med hållbarhetsfokus och god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Ostlänken, en del av Sveriges nya stambanor med resecentrum i Nyköpings centrum och vid Skavsta. Utvecklingen kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om arbetsmarknad och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i Visma Recruit/Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Skolbibliotekarie grundskolan F-6 rektorsområde E

Ansök    Jan 4    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och che... Visa mer
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter.
Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle?
Rektorsområde E är ett område för framtiden med ca 600 härliga elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Våra framgångsfaktorer för den pedagogiska utvecklingen är att vi arbetar i team där det kollegiala lärandet inom området är en självklarhet. I tjänsten kommer du arbeta mot Dammlötskolan, Västra skolan och Östra skolan, men är organisatoriskt knuten till Östra skolan där du har den större delen av din tjänst.
Östra skolan är en F-6 skola med ca 300 elever centralt belägen i Nyköping. Västra skolan är en F-3 skola med 130 elever centralt belägen i Nyköping. Dammlötskolan är en F-6 skola med 110 elever som ligger på landet ca 16 km från centrala Nyköping i Runtuna. Skolorna präglas av elever som trivs och känner sig trygga. I undervisningen är det fokus på ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt elevernas delaktighet.
Ta chansen att bli vår nya skolbibliotekarie i rektorsområde E!


ARBETSUPPGIFTER
Som skolbibliotekarie fungerar du som en samarbetspartner till pedagoger med syfte att öka elevernas läsutveckling och medie- och informationskunnighet.
Som skolbibliotekarien kommer du bland annat att:
- vara delaktig i och/eller själv driva olika läsprojekt tillsammans med pedagoger,
- genomföra bokprat, genomföra undervisning i informationssökning och källkritik,
- säkerställa att skolbiblioteket stödjer elever med läsnedsättningar, ger tillgång till talböcker och erbjuder elever egen nedladdning av talböcker
- säkerställa att skolbiblioteket tillgodoser och främjar flerspråkiga elevers behov av läsning på modersmålet och samarbetar med modersmålslärare,
- underhålla och utveckla skolbibliotekets mediebestånd samt att det överensstämmer med elevernas behov av allsidighet och kvalitet.
I skolbibliotekaries arbetstid finns det avsatt tid för att träffa övriga skolbibliotekarier och skolbiblioteksamordnare för att tillsammans forma och driva kommunens skolbiblioteksutveckling. Målet med nätverket är kollegial stöttning men också att säkerställa likvärdighet mellan alla skolor i kommunen.


KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning samt grundläggande bibliotekskunskap. Vi vill att du har goda IT-kunskaper och kunnig i användandet av digitala resurser. Du vill arbeta med elever och samarbeta med pedagoger. Som person har du lätt för att skapa sociala kontakter, är initiativrik och har ett intresse för att utveckla skolans digitala teknik tillsammans med områdets IKT-pedagog.
Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning. Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.
• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar systemstöd vänligen ring supporttelefon 0771-693 693
• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande.
• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. Visa mindre

Bibliotekarie, vikariat 5 månader

Ansök    Sep 1    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
Nyköpings Stadsbibliotek ingår i organisationen Kultur och Bibliotek. Vi är cirka 70 medarbetare inom bibliotek, Kulturskola, Barnkulturcentrum, konstverksamhet och konsumentrådgivning. Stadsbiblioteket omfattar ett huvudbibliotek, en biblioteksfilial samt en bokbuss. Biblioteken och våra andra arenor för kultur och bildning skapar förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. En av våra bibliotekarier kommer att vara tjänstledig och vi... Visa mer
Nyköpings Stadsbibliotek ingår i organisationen Kultur och Bibliotek. Vi är cirka 70 medarbetare inom bibliotek, Kulturskola, Barnkulturcentrum, konstverksamhet och konsumentrådgivning. Stadsbiblioteket omfattar ett huvudbibliotek, en biblioteksfilial samt en bokbuss. Biblioteken och våra andra arenor för kultur och bildning skapar förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter.
En av våra bibliotekarier kommer att vara tjänstledig och vi söker nu en vikarie.


ARBETSUPPGIFTER
Huvudbiblioteket i Nyköping har - under normala omständigheter - cirka 800 fysiska besök per dag.
Som bibliotekarie tar du emot och bistår besökare i litteratur- och informationssökningsfrågor samt övrig service som kan handla bland annat om digitala tjänster. Dessutom ingår i arbetet samarbeten i några av våra digitala aktiviteter såsom bokcirkel och språkcafé.


KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap, alternativt annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Erfarenhet av arbete på bibliotek är meriterande.
Förståelse för och engagemang i folkbibliotekets demokratiska uppdrag. Entusiasm inför att möta människor och förmåga att samarbeta. God kännedom om litteratur och media. Kompetens inom digital utveckling.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande
kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en
spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg -
Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver,
både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med
många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera
dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda
människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Skolbibliotekarie till ett bibliotek i världsklass, Nyköpings högstadium

Ansök    Nov 8    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och ch... Visa mer
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter.

Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle?

Nyköpings Högstadium är en 7-9 skola fördelad på två byggnader, Alpha och Omega, med cirka 1100 elever och 145 medarbetare. Hos oss arbetar lärare, lagmentorer och övriga kompetenser inom elevhälsan tillsammans i arbetslag för att på stötta eleverna att nå sina mål utifrån deras bakgrund och förutsättningar. I kommunen finns en samordnare för alla skolbibliotekarier.

På skolan finns flera yrkeskompetenser och just nu söker vi en skolbibliotekarie till en av våra enheter (Alpha). Skolbiblioteket på Nyköpings högstadium var läsåret 2020/21 en av de bibliotek som fick DIK:s utmärkelse Skolbibliotek i världsklass. Är du en person som älskar berättande i alla former och tycker du att elevers läsning och läsglädje är inspirerande att jobba med?
Har du kunskaper och tankar om vilken medie- och informationskompetens våra barn och ungdomar behöver för att lära både i skolan och för livet i övrigt?
Låter detta som du?
Tveka då inte att skicka in din ansökan!


ARBETSUPPGIFTER
Som skolbibliotekarie på Nyköpings högstadium bemannar du en av skolenheterna. Du kommer att samarbeta med skolbibliotekarien som bemannar den andra enheten. Ni stöttar varandra i det dagliga arbetet och planerar många aktiviteter tillsammans. Du kommer att ingå i ett arbetslag på skolan men även ha nära kontakt med ett team på din skolenhet där flera yrkeskategorier finns representerade.

Tillsammans med skolledning och pedagogisk personal kommer du att arbeta utifrån en befintlig handlingsplan och ett årshjul. Skolbibliotekarierna har de senaste läsåren samordnat ett större projekt som involverar sagoskrivande i årskurs sju, novellskrivande i årskurs åtta och poesi/låtskrivande i årskurs nio. I din roll som skolbibliotekarie kommer det finnas stora möjligheter att utforma och utveckla ditt arbete med syftet att vara en integrerad del av skolans undervisning. Du kommer att på olika sätt arbeta med lärare och elever kring elevernas läsande samt medie- och informationskunnighet. Du kommer att vara delaktig i lektionsplaneringar där du ibland fungerar som medpedagog i klassrummet och andra gånger planerar och leder lektionspass mer självständigt.

I biblioteket finns du tillgänglig som stöd i för elever och lärare. Arbetsuppgifterna kommer att variera och innefattar allt ifrån att ge litteraturtips till elever och lärare, handleda enskilda elever eller mindre grupper i informationssökning, återlämna och sätta upp böcker, inköp, gallring och registrering av nya medier samt att säkerställa att de elever som behöver tillgång till inläst litteratur har tillgång till det.

KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Erfarenhet av att arbeta i skolbibliotek eller pedagogisk verksamhet är meriterande. Det är också meriterande om du har grundläggande kunskaper kring bibliotekssystem och har kännedom om och intresse för barn och ungdomar och litteratur i olika genrer. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift samt är förtrogen med de styrdokument som reglerar skolan och skolbibliotekets verksamhet.

Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga, är flexibel och strukturerad. Du är nyfiken och villig att lära dig nya saker samt har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du tycker om att arbeta i en mångkulturell miljö med unga människor och deras lärande utifrån var och ens unika behov. Du får gärna ha ett intresse för skrivande och är öppen och positiv med ett engagemang för att utveckla biblioteksverksamheten.ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.
• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar systemstöd vänligen ring supporttelefon 0771-693 693
• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande.
• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. Visa mindre

Skolbibliotekarie till ett bibliotek i världsklass, Nyköpings högstadium

Ansök    Sep 10    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och ch... Visa mer
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter.

Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle?

Nyköpings Högstadium är en 7-9 skola fördelad på två byggnader, Alpha och Omega, med cirka 1100 elever och 145 medarbetare. Hos oss arbetar lärare, lagmentorer och övriga kompetenser inom elevhälsan tillsammans i arbetslag för att på stötta eleverna att nå sina mål utifrån deras bakgrund och förutsättningar. I kommunen finns en samordnare för alla skolbibliotekarier.

På skolan finns flera yrkeskompetenser och just nu söker vi en skolbibliotekarie till en av våra enheter (Alpha). Skolbiblioteket på Nyköpings högstadium var läsåret 2020/21 en av de bibliotek som fick DIK:s utmärkelse ”Skolbibliotek i världsklass”. Är du en person som älskar berättande i alla former och tycker du att elevers läsning och läsglädje är inspirerande att jobba med? Har du kunskaper och tankar om vilken medie- och informationskompetens våra barn och ungdomar behöver för att lära både i skolan och för livet i övrigt? Låter detta som du? Tveka då inte att skicka in din ansökan!


ARBETSUPPGIFTER
Som skolbibliotekarie på Nyköpings högstadium bemannar du en av skolenheterna. Du kommer att samarbeta med skolbibliotekarien som bemannar den andra enheten. Ni stöttar varandra i det dagliga arbetet och planerar många aktiviteter tillsammans. Du kommer att ingå i ett arbetslag på skolan men även ha nära kontakt med ett team på din skolenhet där flera yrkeskategorier finns representerade.

Tillsammans med skolledning och pedagogisk personal kommer du att arbeta utifrån en befintlig handlingsplan och ett årshjul. Skolbibliotekarierna har de senaste läsåren samordnat ett större projekt som involverar sagoskrivande i årskurs sju, novellskrivande i årskurs åtta och poesi/låtskrivande i årskurs nio. I din roll som skolbibliotekarie kommer det finnas stora möjligheter att utforma och utveckla ditt arbete med syftet att vara en integrerad del av skolans undervisning. Du kommer att på olika sätt arbeta med lärare och elever kring elevernas läsande samt medie- och informationskunnighet. Du kommer att vara delaktig i lektionsplaneringar där du ibland fungerar som medpedagog i klassrummet och andra gånger planerar och leder lektionspass mer självständigt.

I biblioteket finns du tillgänglig som stöd i för elever och lärare. Arbetsuppgifterna kommer att variera och innefattar allt ifrån att ge litteraturtips till elever och lärare, handleda enskilda elever eller mindre grupper i informationssökning, återlämna och sätta upp böcker, inköp, gallring och registrering av nya medier samt att säkerställa att de elever som behöver tillgång till inläst litteratur har tillgång till det.KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Erfarenhet av att arbeta i skolbibliotek eller pedagogisk verksamhet är meriterande. Det är också meriterande om du har grundläggande kunskaper kring bibliotekssystem och har kännedom om och intresse för barn och ungdomar och litteratur i olika genrer. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift samt är förtrogen med de styrdokument som reglerar skolan och skolbibliotekets verksamhet.

Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga, är flexibel och strukturerad. Du är nyfiken och villig att lära dig nya saker samt har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du tycker om att arbeta i en mångkulturell miljö med unga människor och deras lärande utifrån var och ens unika behov. Du får gärna ha ett intresse för skrivande och är öppen och positiv med ett engagemang för att utveckla biblioteksverksamheten.


ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.
• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar systemstöd vänligen ring supporttelefon 0771-693 693
• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande.
• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Feb 18    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
Nyköpings Stadsbibliotek ingår i organisationen Kultur och Bibliotek. Vi är cirka 70 medarbetare inom bibliotek, Kulturskola, Barnkulturcentrum, konstverksamhet och konsumentrådgivning. Stadsbiblioteket omfattar ett huvudbibliotek, en biblioteksfilial samt en bokbuss. Biblioteken och våra andra arenor för kultur och bildning skapar förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Nu söker vi en bibliotekarie. Vi välkomnar dig som vill frä... Visa mer
Nyköpings Stadsbibliotek ingår i organisationen Kultur och Bibliotek. Vi är cirka 70 medarbetare inom bibliotek, Kulturskola, Barnkulturcentrum, konstverksamhet och konsumentrådgivning. Stadsbiblioteket omfattar ett huvudbibliotek, en biblioteksfilial samt en bokbuss. Biblioteken och våra andra arenor för kultur och bildning skapar förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter.

Nu söker vi en bibliotekarie. Vi välkomnar dig som vill främja läsning och allas lika rätt till information - på huvudbiblioteket, på filialen och i våra fysiska och digitala evenemang!ARBETSUPPGIFTER
Huvudbiblioteket i Nyköping har - under normala omständigheter - cirka 800 fysiska besök per dag. Som bibliotekarie tar du emot och bistår besökare i litteratur- och informationssökningsfrågor samt övrig service som kan handla bland annat om digitala tjänster.

Stigtomta biblioteksfilial är ett meröppetbibliotek som är bemannat två eftermiddagar per vecka. I ditt uppdrag ingår service till våra besökare och inköp av vuxenmedia till biblioteksfilialen.

Stadsbibliotekets arbete med program har i och med pandemin bytt inriktning mot fler digitala evenemang. Oavsett om evenemangen sker på biblioteken, digitalt eller på andra platser vill vi fortsätta att utveckla vår programverksamhet och med den främja läsning och kunskap. Du kommer att ingå i en programgrupp som planerar och genomför detta.


KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap, alternativt annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Erfarenhet av arbete på folkbibliotek är meriterande.
Du drivs av engagemang i folkbibliotekets demokratiska uppdrag. Du tycker om att möta människor och se till varje persons behov. Du har god kännedom om litteratur och media och kan förmedla det på ett intresseväckande sätt. Du tycker om att verka i publika sammanhang. Du är intresserad av den digitala utvecklingen och har lätt att pedagogiskt förmedla bibliotekets digitala tjänster till våra användare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande
kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.
Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en
spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg -
Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver,
både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.
Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med
många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets
viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera
dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda
människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie med systemansvar

Ansök    Feb 18    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
Nyköpings Stadsbibliotek ingår i organisationen Kultur och Bibliotek. Vi är cirka 70 medarbetare inom bibliotek, Kulturskola, Barnkulturcentrum, konstverksamhet och konsumentrådgivning. Stadsbiblioteket omfattar ett huvudbibliotek, en biblioteksfilial samt en bokbuss. Biblioteken och våra andra arenor för kultur och bildning skapar förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Den digitala utvecklingen går snabbt och digitala system är... Visa mer
Nyköpings Stadsbibliotek ingår i organisationen Kultur och Bibliotek. Vi är cirka 70 medarbetare inom bibliotek, Kulturskola, Barnkulturcentrum, konstverksamhet och konsumentrådgivning. Stadsbiblioteket omfattar ett huvudbibliotek, en biblioteksfilial samt en bokbuss. Biblioteken och våra andra arenor för kultur och bildning skapar förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter.

Den digitala utvecklingen går snabbt och digitala system är en grundläggande förutsättning för vår verksamhet. Vi söker nu en bibliotekarie med särskilt ansvar för system. Var med oss i vår spännande utveckling mot ökad service och delaktighet för våra användare!

ARBETSUPPGIFTER
Huvudbiblioteket i Nyköping har - under normala omständigheter - cirka 800 fysiska besök per dag. Som bibliotekarie tar du emot och bistår besökare i litteratur- och informationssökningsfrågor samt övrig service som kan handla bland annat om digitala tjänster.

I ditt uppdrag arbetar du dessutom med att implementera, driva och utveckla våra digitala system, i samråd med bibliotekets ledningsgrupp, systemansvariga kollegor, kommunens IT-enhet och systemleverantörer. Du informerar och vägleder dina kollegor i frågor om systemen och dessas funktioner. Du kommunicerar också utåt till användare om våra system.


KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap, alternativt annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Erfarenhet av arbete på bibliotek är meriterande. Utbildning och erfarenhet av arbete inom IT och digitala system är meriterande.
Du uppskattar att möta och hjälpa användare i litteratur- och informationsfrågor samt övrig service som biblioteket erbjuder, såväl digitalt som till besökare på plats.
Du har stort intresse för och kunskap om den digitala utveckling som pågår i samhället och hur den påverkar biblioteken. Du ser möjligheter till utveckling och hur vi kan möta våra användares behov på bästa sätt. Du är entusiastisk inför att få kollegor och användare att förstå hur bibliotekets digitala system och tjänster fungerar.
Du är pedagogisk och kommunikativ. God samarbetsförmåga är också mycket viktigt, eftersom du kommer att fungera som samordnare mellan ledning och kollegor på biblioteket, IT-enhet och systemleverantörer.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande
kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.
Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en
spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg -
Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver,
både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.
Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med
många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets
viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera
dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda
människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Barnbibliotekarie/bibliotekspedagog preppad för läspepp

Ansök    Jan 27    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
Nyköpings Stadsbibliotek ligger organisatoriskt inom Näringsliv, Kultur och Fritid. Tillsammans med Kulturskolan, Barnkulturcentrum, konstverksamhet och konsumentrådgivning bildar vi enheten Kultur och Bibliotek med sammanlagt ca 70 medarbetare. Stadsbiblioteket omfattar ett huvudbibliotek, en biblioteksfilial samt en bokbuss. Vi ser biblioteken och våra andra arenor för kultur och bildning som viktiga platser för att skapa förutsättningar för demokrati oc... Visa mer
Nyköpings Stadsbibliotek ligger organisatoriskt inom Näringsliv, Kultur och Fritid. Tillsammans med Kulturskolan, Barnkulturcentrum, konstverksamhet och konsumentrådgivning bildar vi enheten Kultur och Bibliotek med sammanlagt ca 70 medarbetare. Stadsbiblioteket omfattar ett huvudbibliotek, en biblioteksfilial samt en bokbuss. Vi ser biblioteken och våra andra arenor för kultur och bildning som viktiga platser för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter.

Barnkonventionen är ett av våra viktigaste styrdokument och barn och unga är en prioriterad målgrupp i verksamheten. Nu behöver vi ersätta en av våra barnbibliotekarier. Vill du vara delaktig i vårt arbete med bildning och kultur för ett starkare samhälle?

ARBETSUPPGIFTER
Vi arbetar tillsammans med kaxiga, blyga, kloka, roliga, nördiga, skeptiska barn och ungdomar. Uppdraget handlar om läsfrämjande arbete med boken i centrum och på ungas villkor, främst med fokus på barn 10-13 år.
I det dagliga arbetet, i aktiviteter och program, möter du både barn och vuxna på biblioteket samt i uppsökande verksamhet.
Genom berättelsen stärker vi det medvetna läsandet, språket och läsarens delaktighet. Metoderna anpassas efter behov, lust och kunskap.

Du kommer att ingå i ett kunnigt och kreativt team bestående av en enhetschef och sju medarbetare som arbetar med barn och unga.
Samarbete med vuxenenheten, skola och andra med engagemang för läsning är en självklarhet.

KVALIFIKATIONER
För att trivas och lyckas med detta jobb tror vi att du har en god förmåga att fånga andras uppmärksamhet både muntligt och skriftligt. Du behöver ha ett genuint intresse för unga människor och litteratur och vara bekväm med att framträda inför grupper. Du lyckas bäst i ditt uppdrag genom att samverka såväl med barnen som med kollegor och andra.

Du som söker ska ha:
-Magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen eller annan jämförbar utbildning
-Mycket god kännedom om litteratur och annan kultur för unga
-Kunskap och intresse för den digitala utvecklingen
-B-körkort underlättar i arbetet

Erfarenhet av folkbiblioteksarbete är meriterande.

Som person tror vi att du är nyfiken, pedagogisk, kreativ, strukturerad och utåtriktad med ett djupt intresse för läsning och unga. Du har egen drivkraft, en vilja och fallenhet att kunna möta människor med olika bakgrund och förmåga att se och ta ansvar för såväl helheten som din egen roll. Intresse för ny teknik, en utpräglad känsla för god service och humor är också bra att ha i arbetet på ett bibliotek.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande
kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.
Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en
spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg -
Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver,
både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.
Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med
många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets
viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera
dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda
människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

IKT och bibliotekstjänst till Kiladalens skolor

Ansök    Nov 9    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Barn Utbildning Kultur ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbi... Visa mer
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Barn Utbildning Kultur ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbiblioteket och barnkultur.

Vår F-6 organisation består av 14 grundskolor och en grundsärskola uppdelade i 9 olika rektorsområden. I varje rektorsområde finns en rektor, flera biträdande rektorer och ett elevhälsoteam där olika professioner ingår. Med skolor på landsbygd och i tätort arbetar vi med att öka likvärdigheten och integrationen på och mellan skolorna samt stärka kvaliteten i den kommunala grundskolan.

Kiladalens skolområde har ca 470 elever i förskoleklass – åk 6. I området ingår Kiladalens Norra skola med skolhus Svalsta och Bergshammar, samt Kiladalens Södra skola med skolhus Jönåker och Ålberga. Sammanlagt är vi ca. 80 st. som arbetar tillsammans.

Vi är mitt inne i ett spännande utvecklingsarbete för området med fokus på undervisningsprocessen, förhållningssätt, lärmiljöer och digitalisering. Som anställd i Kiladalen finns du i en god samverkan och har möjlighet att påverka din egen utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Kiladalens skolor söker en person som vill vara med och göra skillnad för eleven i dennes livslånga lärande genom att ansvara för arbetet med IKT och bibliotek i våra fyra skolhus.
Våra verksamheter ställs inför allt högre krav inom den digitala miljön och de verktyg som hör till.

Vi söker en person som är förtrogen med de system och programvaror grundskolan arbetar med och har lätt för att ta in nyheter inom området. Någon som kan vara ett nära stöd i arbetet med elevdatorer, tillhörande hjälpmedel och program samt kan synkronisera IT-systemens olika funktioner så att smartboards, datorer och ljudsystem m.m. fungerar lätt och smidigt. I tjänsten ingår även skötsel av olika praktiska och tekniska delar av skolbiblioteken. Du finns i nära samarbete med både personal och elever på skolan och trivs i mötet med dem.

KVALIFIKATIONER
Du behöver ha en god kunskap om grundskolans arbete och styrdokument. Har en särskilt hög kompetens inom området IKT och bibliotek och du förväntas kunna arbeta enskilt med olika uppgifter. Som person är du serviceinriktad, strukturerad och ansvarsfull, du trivs i mötet med olika människor och är problemlösande. Erfarenhet av pedagogiskt arbete i skolan är meriterande.

Intervjuer kan ske löpande.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande
kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.
Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en
spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg -
Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver,
både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.
Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med
många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets
viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera
dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda
människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie till Nyköpings högstadium

Ansök    Jun 11    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Barn Utbildning Kultur ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbi... Visa mer
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Barn Utbildning Kultur ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbiblioteket och barnkultur.

Nyköpings Högstadium är en sammanhållen 79 skola fördelad på två byggnader, Alpha och Omega, med cirka 5 minuters gångväg mellan. Vi har runt 1300 elever och cirka 170 medarbetare. Hos oss arbetar lärare, lagmentorer och övriga kompetenser inom elevhälsan tillsammans i arbetslag för att stötta eleverna att nå sina mål utifrån deras bakgrund och förutsättningar.

Vår vision är att sammanföra människor med olika bakgrund för att vidga förståelsen för varandra. Gemensamt skapar vi en trygg lärandemiljö där kunskap och engagemang genomsyrar vårt arbete. Vi arbetar med lagmentorer i syfte att skapa en organisation med en tydlighet i pedagogiska och psykosociala frågor i vår verksamhet. Genom tydlig struktur, regelbunden dialog och återkoppling skapar vi förutsättningar för varje elevs optimala utveckling. Vi utmanar våra elever att nå högre mål och tror alltid att eleven kan ta ett steg till.

Är du en person som älskar berättande i alla former? Såväl det skrivna ordet som nyfikenheten att utforska vilka möjligheter som finns att använda ett multimodalt berättande? Tycker du att språkutveckling och läsglädje är inspirerande att jobba med och har du kunskaper och tankar om vilken digital kompetens våra barn- och ungdomar behöver för att lära både i skolan och för livet i största allmänhet? Låter detta som dig? Tveka då inte att skicka in din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som skolbibliotekarie på Nyköpings högstadium bemannar du en av skolenheterna. Även på den andra enheten finns en skolbibliotekarie som du kommer att samarbeta med. I det dagliga arbetet stöttar ni varandra och planerar många aktiviteter tillsammans. Du kommer även att arbeta i ett team på din skolenhet där flera yrkeskategorier finns representerade, du kan förvänta dig god stämning med kollegor som du såväl kan rådfråga som äta lunch med.

Du kommer att tillsammans med skolledning och pedagogisk personal utveckla bibliotekets funktion som pedagogisk resurs och integrerad del av skolan och undervisningen samt att arbeta med lärare och elever i enlighet med skolbibliotekets uppdrag; stärka elevernas språkliga förmåga och digitala kompetens. Du kommer att vara delaktig i lektionsplaneringar där du ibland fungerar som medpedagog i klassrummet och andra gånger planerar och leder egna lektionspass.

Du kommer att vara tillgänglig som stöd i biblioteket för elever och lärare, ge litteraturtips till elever och lärare samt handleda enskilda elever i informationssökning. Dina arbetsuppgifter består även av utlåning, återlämning och uppsättning av böcker, inköp, gallring och registrering av nya medier samt att säkerställa att de elever som behöver tillgång till inläst litteratur har tillgång till det t.ex. via LEGIMUS eller Inläsningstjänst. Vidare kommer du att utföra planering av verksamheten på kort och lång sikt samt ha regelbundna träffar med kollegor från de andra skolbiblioteken i kommunen.

KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Arbete i bibliotek eller pedagogisk verksamhet och ytterligare språkkunskaper är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Book-IT eller annat motsvarande bibliotekssystem, vana vid olika digitala verktyg och erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete. Du har grundläggande bibliotekskunskap såsom katalogisering och klassifikation, kännedom om och intresse av olika genrer inom båda skön- och facklitteratur och vana och god erfarenhet av högstadieskola och verksamhetssystem. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift samt är väl förtrogen med eller har förståelse för den spelplan på vilken vi verkar och de styrdokument som reglerar vår verksamhet, t.ex. Skollag, Gr 2011 och GDPR.

Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och är flexibel, stresstålig och strukturerad. Du är nyfiken och villig att lära dig nya saker samt har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du tycker om att arbeta i en mångkulturell miljö med unga människor och deras lärande utifrån vars och ens unika behov. Du får gärna ha ett intresse för skrivande och är öppen och positiv med ett engagemang för att utveckla biblioteksverksamheten.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort.
Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.
• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande.
• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. Visa mindre

Ungdomsbibliotekarie med oemotståndlig entusiasm

Ansök    Sep 3    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Barn Utbildning Kultur ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbi... Visa mer
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Barn Utbildning Kultur ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbiblioteket och barnkultur.

Stadsbiblioteket ligger organisatoriskt inom utbildningsdivisionen. Tillsammans med Barnkulturcentrum, konsumentvägledningen, konstansvaret och Kulturskolan bildar vi enheten Kultur och bibliotek, med sammanlagt cirka 70 medarbetare. Barn och unga är en prioriterad målgrupp i verksamheten och nu behöver vi ersätta en av våra barnbibliotekarier.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss kommer du främst att arbeta med kaxiga, blyga, kloka, roliga och skeptiska ungdomar upp till 18 år. Uppdraget handlar om läs- och språkfrämjande arbete med berättelsen i centrum och på ungas villkor. I det dagliga arbetet och i aktiviteter och program möter du både barn och vuxna på biblioteket och i uppsökande verksamhet. Genom berättelsen stärker vi det medvetna läsandet, språket och läsarens delaktighet. Metoderna anpassas efter behov, lust och kunskap. Du kommer att ingå i ett kunnigt och kreativt team bestående av en enhetschef och fem medarbetare som arbetar med barn och unga. Samarbete med vuxenenheten, skola och andra med engagemang för läsning är en självklarhet.

KVALIFIKATIONER
För att trivas och lyckas med detta jobb tror vi att du har en god förmåga att fånga andras uppmärksamhet både muntligt och skriftligt. Du behöver ha ett genuint intresse för unga människor och litteratur samt vara bekväm med att framträda inför grupper. Du lyckas i ditt arbete genom att samverka med andra, både internt och externt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du som söker ska ha:
-Magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen eller annan jämförbar utbildning
-God kännedom om litteratur och annan kultur för unga
-Kunskap och intresse för den digitala utvecklingen
-B-körkort underlättar i arbetet

Erfarenhet av folkbiblioteksarbete är meriterande liksom intresse för film, musik, digital/analog gaming eller annan konstform.

Som person tror vi att du är nyfiken, pedagogisk, kreativ, strukturerad och utåtriktad med ett djupt intresse för läsning och unga. Du har egen drivkraft, en vilja och fallenhet att kunna möta människor med olika bakgrund och förmåga att se och ta ansvar för såväl helheten som din egen roll. Intresse för ny teknik, känsla för god service och humor är också bra att ha i arbetet på ett bibliotek.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande
kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.
Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en
spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg -
Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver,
både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.
Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med
många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets
viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera
dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda
människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie till sjukhusbiblioteken i Sörmland

Ansök    Jun 10    REGION SÖRMLAND    Bibliotekarie
Sjukhusbiblioteken i Sörmland med placering i Eskilstuna eller Nyköping Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Sjukhusbiblioteken i Sörmland söker en bibliotekarie med placering i Eskilstuna eller Nyköping. Om oss Sjukhusbiblioteken spelar en viktig roll för regionens anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar i första hand till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evi... Visa mer
Sjukhusbiblioteken i Sörmland med placering i Eskilstuna eller Nyköping

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Sjukhusbiblioteken i Sörmland söker en bibliotekarie med placering i Eskilstuna eller Nyköping.

Om oss
Sjukhusbiblioteken spelar en viktig roll för regionens anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar i första hand till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat. Sjukhusbiblioteken i Sörmland är en länsövergripande verksamhet. Vi har bibliotek och bibliotekarier på alla fyra sjukhus i länet. Organisationen är en del av centrum för klinisk forskning i Region Sörmland.

Dina arbetsuppgifter
Som bibliotekarie på sjukhusbiblioteken har du en utvecklande och viktig uppgift i att stärka den vetenskapliga informationsförsörjningen inom Region Sörmland. Tillsammans med dina kollegor på de andra sjukhusen kommer du att delta i bibliotekens gemensamma löpande arbete kring att genomföra sökuppdrag, artikelbeställningar och deltagande i olika sammanhang där vår kompetens efterfrågas. Det förekommer också alla andra arbetsuppgifter som är vanligt förekommande på ett bibliotek.

Din kompetens
Du behöver inte kunna ämnesområdet medicin eller omvårdnad, men du ska ha förmåga att snabbt sätta dig in i nya frågor, arbeta strukturerat och systematiskt för att sedan leverera med hög kvalitet. Du är noggrann och samarbetsvillig. Det är också viktigt att du är social och öppen tillsammans med kollegor och personal. Om du drivs av nyfikenhet och vilja att lära dig är det här rätt jobb för dig. Tillsammans hjälper vi varandra att lyckas. Vi förväntar oss en kollega som tänker som en problemlösare och är angelägen om att vara en bra bibliotekarie. Du ska ha förståelse för nyttan i att synliggöra medicinsk kunskap och information inom hälso- och sjukvård och vilja bidra till att omsätta det i praktiken.

Du behöver ha utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap och du får gärna ha tidigare erfarenheter av arbete i en vetenskaplig miljö i någon form, men är du nyutexaminerad med stor vilja att lära är du också varmt välkommen att söka dig till oss. Du behöver även ha en mycket god förmåga att tala, läsa och skriva svenska och engelska. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan bli aktuell för denna tjänst. Tillträde: 1 september eller enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Länsövergripande bibliotekschef Kristina Smedeby, 073-033 33 13.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på sjukhusbiblioteken i Sörmland!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-06-24.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Bibliotekarie till Nyköpings stadsbibliotek

I Nyköping tror vi på utbildning och kultur som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Nyköpings stadsbibliotek ligger organisatoriskt inom Kultur och Bibliotek, där även Kulturskolan, Barnkulturcentrum, konstverksamhet och konsumentrådg... Visa mer
I Nyköping tror vi på utbildning och kultur som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter.

Nyköpings stadsbibliotek ligger organisatoriskt inom Kultur och Bibliotek, där även Kulturskolan, Barnkulturcentrum, konstverksamhet och konsumentrådgivning ingår. Vi har ett huvudbibliotek, en biblioteksfilial samt en bokbuss. Biblioteken är inspirerande miljöer för kultur, lärande och möten. Bokbussen är en populär uppsökande verksamhet som bidrar till att vi når ännu fler användare enligt folkbibliotekets demokratiska uppdrag. Dessutom är vi mitt i en spännande utveckling där Nyköpings DigidelCenter etableras på huvudbiblioteket under våren.

Nu söker vi en bibliotekarie som både vill inspirera och inspireras av oss på Nyköpings stadsbibliotek. Välkommen in med din ansökan!


ARBETSUPPGIFTER
Som bibliotekarie bistår du bibliotekets och bokbussens besökare i litteratur- och informationssökningsfrågor samt annan service, exempelvis Digitala hjälpen. Du har fokus på läsfrämjande, bland annat i form av bokpresentationer vid publika evenemang. Dessa planeras tillsammans med kollegor i vår programgrupp. Du har ansvar för inköp av vuxenmedia till bokbussen. Övriga sedvanliga bibliotekarieuppgifter. Schemalagd tjänstgöring dag, kväll och helg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer vara kvalificerande. Erfarenhet från arbete på folkbibliotek är meriterande, dock inget krav förutsatt att examen enligt ovan finns.

För att lyckas i denna tjänst bör du ha god kännedom om litteratur, olika typer av media och informationssökning. Din kapacitet att förmedla detta till andra är av stor vikt. Du är kunnig, entusiastisk och tycker om att möta och ge service till människor. Du är bekväm med att presentera och diskutera litteratur inför publik. Initiativförmåga såväl som samarbetsförmåga är också viktiga egenskaper. Eftersom biblioteket liksom samhället i stort utvecklas mot fler digitala tjänster bör du ha kompetens inom, och genuint intresse för, det digitala området.
Du behöver behärska svenska och engelska i tal och skrift, samt gärna ytterligare något språk.
B-körkort är ett krav.


ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande
kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.
Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en
spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg -
Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver,
både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.
Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med
många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets
viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera
dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda
människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie till Nyköpings Stadsbibliotek - vikariat

Ansök    Jun 11    Nyköpings kommun    Bibliotekarie
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Barn Utbildning Kultur ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbi... Visa mer
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Barn Utbildning Kultur ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbiblioteket och barnkultur.

Nyköpings stadsbibliotek ligger organisatoriskt inom Kultur och Bibliotek, där även Kulturskolan, Barnkulturcentrum, konstverksamhet och konsumentrådgivning ingår. Vi har ett huvudbibliotek, en biblioteksfilial samt en bokbuss. Biblioteken är inspirerande miljöer för kultur, lärande och möten.

Vi söker nu en bibliotekarie för vikariat i sommar samt del av hösten. Välkommen in med din ansökan!


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att vägleda våra besökare i litteratur- och informationssökningsfrågor, ge service kring digitala tjänster samt övriga sedvanliga bibliotekarieuppgifter. Schemalagd tjänstgöring dag, kväll och helg.


KVALIFIKATIONER
Du har examen eller pågående utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap, alternativt annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer vara kvalificerande. Erfarenhet från arbete på folkbibliotek är meriterande.

Du är intresserad och brinner för att möta och ge service till människor. Du har god initiativ- och samarbetsförmåga samt digital kompetens. Vidare behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift, samt gärna ytterligare något språk.ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort.
Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.
• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande.
• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. Visa mindre

Skolbibliotekarier till grundskolan Nyköpings kommun

I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och che... Visa mer
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter.

Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle?ARBETSUPPGIFTER
Du som skolbibliotekarie har en självklar roll i det språk- och kunskapsutvecklande arbetet tillsammans med lärarna i ett mångkulturellt område. Vi vill att skolbiblioteken blir en lässtimulerande och språkutvecklande verksamhet. Skolbiblioteket har tre viktiga delar, språkutveckling i alla ämnen, läsengagemang och medie- och informationskompetens. Det är viktigt att du kan samarbeta med både personal och elever.
Du ska kunna bidra till utvecklingen av elevernas förmåga att hitta den information de behöver och att kunna använda den på ett kritiskt och konstruktivt sätt.

Du ska kunna bidra till utvecklingen av elevernas förmåga att vara sök- och källkritiska.

Du kommer att ingå i ett team med skolbibliotekarierna på F-6 skolorna, högstadiet, gymnasiet och en språk- läs och skrivutvecklare. Vi håller med stora steg på att utveckla skolbiblioteken i kommunen för att bygga upp ett nätverk med skolbibliotekarier som ger kvalité till verksamheten. Du kommer att bli en viktig person för att stimulera F-6-skolorna till detta samarbete.


KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har en grundutbildning till bibliotekarie eller alternativt lärare med erfarenhet av skolbibliotek. Du ska vara beredd på att bygga upp en skolbiblioteksverksamhet tillsammans med andra. Din samarbetsförmåga, ditt engagemang, mod och vilja är viktigt.


ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort.
Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.
• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande.
• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. Visa mindre