Lediga jobb som Socionom i Nyköping

Se lediga jobb som Socionom i Nyköping. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Nyköping som finns hos arbetsgivaren.

Familje- och jourhem för våldsutsatta barn Trygga Barn

Ansök    Nov 23    Vivant Omsorg AB    Socionom
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som place... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!

Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.

Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.

I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.

Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??

Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?

Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.

Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?

Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.

För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?

Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??

För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??

Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??

Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och b
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Samordnare till gruppen Familjebehandlare

Ansök    Nov 15    Nyköpings kommun    Socionom
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. ARBETSUPPGIFTER Är du intresserad av ett utvecklande och stimulerande arbete som samordnare till gruppen ... Visa mer
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.

ARBETSUPPGIFTER
Är du intresserad av ett utvecklande och stimulerande arbete som samordnare till gruppen familjebehandlare? Familjebehandling innebär att vi arbetar på uppdrag från Barn, Unga och Familj myndighet med familjer som har barn och tonåringar i åldern 0-21 år som är i behov av stöd. Som samordnare är du familjebehandlarens närmaste arbetsledare och stöttar dem i arbetsvardagen och i det sociala arbetet, där du får möta upp dina medarbetares upplevelse av sin arbetssituation. Du ansvarar för den dagliga arbetsledningen, leder ärendedragningar, fördelar ärenden och finns tillgänglig för familjebehandlaren i det dagliga klientarbetet. Tillsammans med enhetschef ansvarar du för nyanställdas introduktion. Du deltar i verksamhets- och metodutveckling och implementering av nya arbetssätt och mål och du kan vara representant i olika nätverk. Du arbetar nära din enhetschef, men samarbetar även med övriga enhetschefer, samordnare, 1:e socialsekreterare och andra aktörer gällande allt som rör det dagliga arbetet. Du tar fram statistik och deltar och har ett visst ansvar i verksamhetsplaneringen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom, beteendevetare eller har annan motsvarande högskoleutbildning. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet inom:
- ledande befattning och ett coachande förhållningssätt
- familjebehandling och socialt arbete.
- socialt utredningsarbete och bedömningar enligt Socialtjänstlagen.
- Barns utveckling, samspel och anknytningsteori

- MI (Motiverande samtal),Tryggare Barn, FFT (Funktionell familjeterapi), Marte Meo, ABC (Alla Barn i Centrum) föräldraskapsutbildning.
Du är en stabil och uthållig arbetsledare som drivs av att sätta upp mål och uppnå goda resultat. Du är strukturerad, ordningsam och har lätt för att prioritera bland arbetsuppgifter och effektivisera ditt arbete. Du är van att samarbeta och är lyhörd inför att ge rätt stöd och styrning i familjebehandlarens arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig vilja, förmåga och färdighet för tjänsten. Du ska inneha B-körkort.
Vi arbetar aktivt för att främja likvärdig behandling och att synliggöra mångfald på arbetsplatsen, enheten är hbtqi-certifierad.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En snabbt växande kommun med hållbarhetsfokus och god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Ostlänken, en del av Sveriges nya stambanor med resecentrum i Nyköpings centrum och vid Skavsta. Utvecklingen kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om arbetsmarknad och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

•Provanställning kan komma att tillämpas.
•När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i Visma Recruit vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.
•Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
•Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. Visa mindre

Spännande Möjlighet för Socionomer i Nyköping!

Ansök    Nov 22    Vårdbron Sverige AB    Socionom
Brinner du för socialt arbete och söker nya utmaningar? Vi har ett spännande tillfälle för dig att växa och utvecklas som socionom i Nyköping. Om Oss: Vårdbron är bemanningsföretaget som bemannar och rekryterar all form av personal inom vård- och omsorg och socialtjänst. Vi arbetar med regioner, kommuner och privata aktörer med uppdrag i hela landet. Vi brinner för att matcha kompetenta socionomer med spännande uppdrag inom socialt arbete och strävar efte... Visa mer
Brinner du för socialt arbete och söker nya utmaningar? Vi har ett spännande tillfälle för dig att växa och utvecklas som socionom i Nyköping.
Om Oss:
Vårdbron är bemanningsföretaget som bemannar och rekryterar all form av personal inom vård- och omsorg och socialtjänst. Vi arbetar med regioner, kommuner och privata aktörer med uppdrag i hela landet. Vi brinner för att matcha kompetenta socionomer med spännande uppdrag inom socialt arbete och strävar efter att skapa meningsfulla möten och bygga långsiktiga relationer mellan våra socionomer och arbetsgivare.
Vår målsättning är att vara det trygga bemanningsföretaget som arbetar för att vara en flexibel arbetsgivare med trygga arbetsvillkor. Vi vill att du ska få möjligheten att styra över din egen tid, så du enklare får ihop livspusslet.
Efter varje utförd arbetsvecka donerar vi en del av vinsten till Barncancerfonden.
Vi Söker:
Nu söker vi kontakt med nya engagerade socionomer som är redo att ta nästa i karriären och utvecklas tillsammans med oss.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen som bemanningskonsult behöver du vara duktig på att möta nya människor och vara noggrann samt trygg i din yrkesroll.
Krav:
Socionomexamen
Engagemang och professionalism
Förmåga att arbeta självständigt och i team
3 års erfarenhet

Vi Erbjuder:
Spännande och varierande uppdrag
Möjlighet till personlig och professionell utveckling
Konkurrenskraftig lön och förmånliga anställningsvillkor
En personlig bemanningsspecialist som finns tillgängliga för dig under hela resan.

Varmt välkommen in med din ansökan! Visa mindre

Socionom med erfarenhet inom missbruk och beroendeproblematik

Ansök    Nov 9    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Socionom på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Sep 25    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Bostad först Nyköping - Boendecoach

Ansök    Okt 12    Eskilstuna Stadsmission    Socionom
Vi söker nu en engagerad Boendecoach med samordnande funktion till vår nya verksamhet, Bostad Först, i Nyköping. Som Boendecoach med samordnande ansvar kommer du att spela en central roll i att säkerställa hög kvalitet och maximal kundnytta enligt vårt avtal med uppdragsgivaren. Ditt arbete kommer att vara i full överensstämmelse med Sörmlands Stadsmission värdegrund, policys och rutiner. Arbetsuppgifter: Som Boendecoach med samordnande funktion är di... Visa mer
Vi söker nu en engagerad Boendecoach med samordnande funktion till vår nya verksamhet, Bostad Först, i Nyköping.

Som Boendecoach med samordnande ansvar kommer du att spela en central roll i att säkerställa hög kvalitet och maximal kundnytta enligt vårt avtal med uppdragsgivaren.

Ditt arbete kommer att vara i full överensstämmelse med Sörmlands Stadsmission värdegrund, policys och rutiner.

Arbetsuppgifter: Som Boendecoach med samordnande funktion är dina huvudsakliga ansvarsområden:

• Planering och fördelning av dagliga arbetsuppgifter för att stödja och hjälpa våra gäster enligt deras individuella behov.
• Samordning med Socialtjänsten och andra viktiga aktörer för våra gäster/boende.
• Administrativt arbete och deltagande i utvecklings- och förändringsarbete.
• Delta i olika möten och samverka både internt och externt.
• Ansvar för korrekt social dokumentation och uppföljning av genomförandeplaner.
• Uppstartsmöte med nya boenden inom verksamheten Bostad Först.

För att lyckas i denna roll, söker vi dig som har följande kvalifikationer:
• Erfarenhet av arbete som boendecoach, samordnare eller liknande.
• Förmåga att skapa förtroende bland besökare och kollegor.
• Förmåga att etablera främjande relationer.
• God förmåga att sätta tydliga gränser.
• Stresstålig och tålmodig, med ett starkt engagemang för målgruppen utsatta människor i samhället.
• Kunskap och utbildning inom KBT (Kognitiv beteendeterapi), MI (Motiverande samtal), lösningsfokuserat arbetssätt och lågaffektivt
bemötande är önskvärt.

För att vara kvalificerad för denna tjänst krävs:
• Relevant högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare, pedagog eller likvärdigt i kombination med erfarenhet av socialt arbete.
• God dokumentationsvana.
• Behärskar svenska i både tal och skrift.
• God förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ i arbetet

Sörmlands Stadsmission är engagerad i att säkerställa våra gästers säkerhet och trygghet. Vi genomför rutinmässigt registerutdrag på samtliga anställda, vilket innebär att vi kommer att begära ett registerutdrag från dig innan du kan påbörja arbetet. Du beställer själv utdraget, och vi öppnar det tillsammans.

Om du är en engagerad och dedikerad individ som vill göra en meningsfull inverkan i samhället och uppfyller våra kvalifikationskrav, ser vi fram emot din ansökan.

Alla ansökningar sker via Yobber. Ansökningar som skickas via andra kanaler kommer inte att beaktas. Vid tekniska frågor, vänligen kontakta [email protected]

Om oss
Sörmlands Stadsmission är en av tio stadsmissioner i Sverige. Vår vision är att skapa en mänskligare stad för alla. Vi tror på att varje individ har ett unikt värde och vi strävar efter att i förhållande till varje enskild individ se, lindra och förändra. I relation till samhället vill vi utmana, komplettera och engagera. Eskilstuna Stadsmission är en allmännyttig och ideell förening med en stark förankring i samhället. Visa mindre

Verksamhetschef

Ansök    Jul 17    Kvinnojouren Mira    Socionom
Är du vår nya verksamhetschef? Vi söker verksamhetschef till vår kvinno- och tjejjour MIRA. MIRA är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening som funnits i över 40 år i Nyköpings kommun. Verksamheten bedrivs utan vinstkrav och bygger på arbete av anställd personal samt frivilligt arbete. Kvinno- och tjejjouren MIRA har i dagsläget 3 anställda och ett antal volontärer knutna till verksamheten. Förutom att vi driver ett skyddat boende erbjuder... Visa mer
Är du vår nya verksamhetschef?
Vi söker verksamhetschef till vår kvinno- och tjejjour MIRA.
MIRA är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening som funnits i över 40 år i Nyköpings kommun. Verksamheten bedrivs utan vinstkrav och bygger på arbete av anställd personal samt frivilligt arbete.
Kvinno- och tjejjouren MIRA har i dagsläget 3 anställda och ett antal volontärer knutna till verksamheten. Förutom att vi driver ett skyddat boende erbjuder vi lättillgängligt och anonymt stöd för kvinnor i alla åldrar.
Vi är medlemmar i riksförbundet Unizon som samlar över 130 kvinno-, tjej- och ungdomsjourer. Vi har även ett gott samarbete med Nyköpings och Oxelösunds kommun i arbetet mot våld i nära relation.
Föreningens ändamål är att:
- arbeta under demokratiska former och ur ett kvinno-, tjej- och barnperspektiv präglat av respekt för alla människors lika värde.
- verka som stöd till kvinnor och deras barn som utsatts för våld eller hot om våld, samt för tjejer som utsatts för våld eller av annan anledning mår dåligt.
- bedriva skyddat boende för kvinnor och deras barn som är utsatta för våld, hot och övergrepp.
- se barnet som upplevt våld som egen individ och brottsoffer.
- verka för ökad kunskap om mäns och killars våld mot kvinnor och tjejer samt våld i nära relationer.
- verka offentligt för att förändra attityder och värderingar, så våld inte uppstår, genom opinionsbildning och förebyggande arbete.
- erbjuda lättillgängligt och anonymt stöd till de som identifierar sig som tjejer mellan 12-21 år.
Som verksamhetschef arbetar du på uppdrag av föreningens styrelse och har personal- och budgetansvar. I tjänsten ingår nätverkande med samarbetspartners, sponsorer mm. Föreningen har för avsikt att ansöka om tillståndsplikt med anledning av regeringens lagrådsremiss.


Vem är du?
Socionom eller annan utbildningsbakgrund som bedöms likvärdig
Du är en naturlig ledare, med tidigare chefserfarenhet, som gillar att vara spindeln i nätet och ser det också som en självklarhet att rycka in där det behövs.
Du bör ha dokumenterad erfarenhet av arbete med våldsutsatta kvinnor och barn samt hedersrelaterat våld.
Du ska vara väl insatt i socialtjänstlagen och gärna ha arbetat utifrån den.
Gärna erfarenhet av att arbeta professionellt i en ideell verksamhet.
Mycket god kommunikativ förmåga och behärskar svenska språket i tal och skrift samt har goda kunskaper i officeprogrammen.
B-körkort krävs
Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Skicka din ansökan med CV och personligt brev senast 230813 till [email protected] Visa mindre

Teamspelare som vill göra skillnad till Närvaroteamet

Ansök    Aug 18    Nyköpings kommun    Socionom
Division Utbildning har över 1900 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att ge barn, ungdomar och vuxna en bra utbildning. Vårt fokus är att stimulera elevernas lärande och utveckling utifrån deras egna förutsättningar. Hos oss finns några av samhällets viktigaste tjänster och du kan vara säker på att ditt arbete kommer att spela en stor roll i många människors liv. Vi ansvarar bland annat för 36 förskolor, två förskolebussar, 17 grundskolor, grundsär... Visa mer
Division Utbildning har över 1900 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att ge barn, ungdomar och vuxna en bra utbildning. Vårt fokus är att stimulera elevernas lärande och utveckling utifrån deras egna förutsättningar. Hos oss finns några av samhällets viktigaste tjänster och du kan vara säker på att ditt arbete kommer att spela en stor roll i många människors liv. Vi ansvarar bland annat för 36 förskolor, två förskolebussar, 17 grundskolor, grundsärskola, Nyköpings gymnasium, gymnasiesärskola samt vuxenutbildning på Campus Nyköping. Nyköping utvecklas, det byggs som aldrig förr, fler väljer att flytta hit och vår skolorganisation växer. Vår F-9 organisation består av 17 grundskolor och grundsärskola uppdelade i sju olika rektorsområden. I varje rektorsområde finns en rektor, flera biträdande rektorer och ett elevhälsoteam där olika professioner ingår. Med skolor på landsbygd och i tätort arbetar vi med att öka likvärdigheten och integrationen på och mellan skolorna samt stärka kvaliteten i den kommunala grundskolan. Det handlar om att ge alla elever - oavsett skola - samma möjligheter till utbildning och utveckling. Fokus de senaste åren har varit att arbeta fram en plan för det systematiska kvalitetsarbetet samt ett gemensamt språkutvecklande arbetssätt för hela organisationen. Det är viktigt för oss att det både på ledningsnivå samt verksamhetsnivå läggs tid på att arbeta med våra gemensamma frågor, därför finns det på varje skola schemalagd tid varje vecka för konferenser, utvecklingsarbete, samverkansprojekt med mera.

Nyköpings kommun har ett närvaroteam som bedriver ett arbete riktat till F-6 skolor för att främja skolnärvaron i grundskolan. Arbetet bedrivs i samarbete mellan Division Utbildning och Division Social Omsorg och är ett led i utvecklingen av samarbetet mellan de två divisionerna. Arbetet leds av Division Utbildning och har en styrgrupp med representanter från skola och socialtjänst. Syftet med arbetet är att skapa en närvarokultur som genomsyrar alla verksamheter som möter barn och unga. Ökad närvaro leder till ökad måluppfyllelse i skolan och minskar samtidigt den psykiska och fysiska ohälsan.

Närvaroteamet söker en socionom, pedagog eller dig med likvärdig utbildning, med intresse och erfarenhet av att arbeta med sociala och skolrelaterade stödinsatser. Du kommer att ingå i kommunens närvaroteam. Låter detta intressant? Skicka in din ansökan redan idag!

ARBETSUPPGIFTER
Samarbete är ett ledord och som en del av närvaroteamet ska du i samarbete med skolan, socialtjänsten och andra aktörer arbeta för att öka närvaron i grundskolan.
Målgruppen är ungdomar inom den kommunala högstadieskolan med en oroande eller problematisk skolfrånvaro.
Du kommer att arbeta strategiskt med att implementera metoder och arbetssätt, utbildande och även operativt i samarbete med olika professioner samt nära barn och deras vårdnadshavare.

Regelbunden redovisning av resultat förväntas. Projekttiden är t o m 2024-12-31 med möjlighet till förlängning.

Projektet medfinansieras av Europeiska unionen


KVALIFIKATIONER
Vi söker en socionom, pedagog eller dig med likvärdig utbildning. Som socionom bör du ha god kunskap om socialtjänstlagen och dess tillämpning. Som pedagog är du behörig lärare och har god kunskap om skollagen, erfarenhet av undervisning samt vana av att arbeta med anpassningar i skolan.

Vi söker dig som har intresse och kompetens att arbeta med en av skolans svåraste utmaningar, att minska den generella frånvaron samt hjälpa elever med problematisk skolfrånvaro tillbaka till en fungerande skolgång. Uthållighet, kreativitet, samarbetsförmåga och nyfikenhet är egenskaper som vi hoppas att du har. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet..


ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En snabbt växande kommun med hållbarhetsfokus och god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Ostlänken, en del av Sveriges nya stambanor med resecentrum i Nyköpings centrum och vid Skavsta. Utvecklingen kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om arbetsmarknad och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Om du önskar stöd i Visma Recruit/Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Trygga Barn - familjehem för våldsutsatta barn

Ansök    Aug 10    Vivant Omsorg AB    Socionom
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placera... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familjer kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?
Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?
Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut din utredning så vi kan få ta del av den.
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Eldsjäl till Närvaroteamet division utbildning

Ansök    Jan 24    Nyköpings kommun    Socionom
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Utbildning ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbiblioteket oc... Visa mer
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Utbildning ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbiblioteket och barnkultur.

Nyköpings kommun har ett närvaroteam som bedriver ett arbete riktat till F-6 skolor för att främja skolnärvaron i grundskolan. Arbetet bedrivs i samarbete mellan Division Utbildning och Division Social Omsorg och är ett led i utvecklingen av samarbetet mellan de två divisionerna. Arbetet leds av Division Utbildning och har en styrgrupp med representanter från skola och socialtjänst. Syftet med arbetet är att skapa en närvarokultur som genomsyrar alla verksamheter som möter barn och unga. Ökad närvaro leder till ökad måluppfyllelse i skolan och minskar samtidigt den psykiska och fysiska ohälsan.

Då målgruppen för närvaroteamet ska utökas söker vi en socionom, pedagog eller dig med likvärdig utbildning, med intresse och erfarenhet av att arbeta med sociala och skolrelaterade stödinsatser. Du kommer att ingå i kommunens närvaroteam. Låter detta intressant? Skicka in din ansökan redan idag!


ARBETSUPPGIFTER
Samarbete är ett ledord och som en del av närvaroteamet ska du i samarbete med skolan, socialtjänsten och andra aktörer arbeta för att öka närvaron i grundskolan.

Du kommer att arbeta strategiskt med att implementera metoder och arbetssätt, utbildande och även operativt i samarbete med olika professionella samt nära barn och deras vårdnadshavare.

Regelbunden redovisning av resultat förväntas. Projekttiden är under 2023 med möjlighet till förlängning.


KVALIFIKATIONER
Vi söker en socionom, pedagog eller dig med likvärdig utbildning. Som socionom bör du ha god kunskap om socialtjänstlagen och dess tillämpning. Som pedagog är du behörig lärare och har god kunskap om skollagen, erfarenhet av undervisning samt vana av att arbeta med anpassningar i skolan.

Vi söker dig som har intresse och kompetens att arbeta med en av skolans svåraste utmaningar, att minska den generella frånvaron samt hjälpa elever med problematisk skolfrånvaro tillbaka till en fungerande skolgång. Uthållighet, kreativitet, samarbetsförmåga och nyfikenhet är egenskaper som vi hoppas att du har. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Visa mindre

Beteendevetare till Previa i Nyköping

Ansök    Dec 23    AB Previa    Socionom
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Previa har 1 000 medarbetare över hela landet. Sedan 2014 ingår Previa i Falck som är Nordens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Previa kommer snart att byta namn och framöver gå under varumärket Falck. I januari 2023 byts bolagsnamnet, men införandet av det nya varumärket inleddes redan i april 2022 och genomförs steg för steg tills alla Previas närmare 100 enheter över hela Sverige har bytt u... Visa mer
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Previa har 1 000 medarbetare över hela landet. Sedan 2014 ingår Previa i Falck som är Nordens största koncern inom hälsa i arbetslivet.

Previa kommer snart att byta namn och framöver gå under varumärket Falck. I januari 2023 byts bolagsnamnet, men införandet av det nya varumärket inleddes redan i april 2022 och genomförs steg för steg tills alla Previas närmare 100 enheter över hela Sverige har bytt utseende. Hela namnbytet är klart i början av 2023.

Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Previa?
Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi genom att effektivisera organisationer, utveckla ledare, skapa engagemang hos medarbetare och bidra till positiva arbetsmiljöer hos våra kunder.

Som beteendevetare i Previa har du en mycket viktig roll i arbetet med att skapa värde och resultat för våra kunder. Du arbetar konsultativt mot våra kunder som ett stöd för chefer, kontaktpersoner och anställda. Tyngdpunkten i tjänsten är att genomföra insatser på individnivå, men även uppdrag på grupp- och organisationsnivå förekommer i form av exempelvis psykosociala arbetsmiljökartläggningar och handledning av grupper. Du blir också en viktig länk i våra kundteam som består av kompetens inom teknik, beteendevetenskap, organisationsutveckling, medicin, ergonomi och hälsoutveckling.

Du kommer bl.a. att arbeta med:

1. Stödsamtal och samtalsbehandling med fokus på rehabilitering
2. Psykosociala arbetsmiljöfrågor
3. Kartläggningar
4. Handledning av individer och grupper

Vi söker dig som är socionom eller har motsvarande adekvat beteendevetenskaplig utbildning på lägst kandidatnivå. Du får gärna ha arbetat med KBT, ACT, eller FACT. Du har intresse och erfarenhet av arbetsrelaterad ohälsa samt erfarenhet av att ha arbetat med individsamtal. Vidareutbildning inom området rehabilitering och arbetsmiljö är meriterande. Du har en förmåga och intresse av att leverera i digitala verktyg och vara delaktig i Previas digitala resa. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du drivande och har kunskap om sambandet mellan individ, grupp och organisation samt förmåga att omsätta det till effektiva insatser i relation till kund. Du arbetar systematiskt med analys, genomförande och uppföljning.

Vi erbjuder dig:

1. Ett arbete i en av Sveriges framtidsbranscher
2. Trevliga kollegor och arbete i team med andra yrkesgrupper
3. Möjlighet till kompetensutveckling inom företagshälsa
4. Intressanta kunder, både inom privat och offentlig sektor

Övrigt:
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten kan innebära resor vilket innebär att du måste ha körkort och gärna tillgång till egen bil i tjänsten. Arbetstid helgfria vardagar 8-17.

Är du intresserad?
Vid frågor är du välkommen att kontakta Konsultchef Ann Östman på [email protected].

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-15.

Vi undanber oss kontakt med annonserings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare SoL Äldre

CareOn erbjuder tjänster som konsult inom socialförvaltning, vård och omsorg. Vi har över 20 års branscherfarenhet och hög kunskap kring hur vi bäst matchar din kompetens mot uppdragen. Vi är själva socionomer i grunden och vet vad tjänsterna innebär. Därför söker vi dig, som tillsammans med oss vill ta ett gemensamt ansvar för vårt samhälle! Vi söker dig med minst 3 års erfarenhet som vill bidra och förstärka med din kompetens. Du behövs! Tillsammans gör ... Visa mer
CareOn erbjuder tjänster som konsult inom socialförvaltning, vård och omsorg.
Vi har över 20 års branscherfarenhet och hög kunskap kring hur vi bäst matchar din kompetens mot uppdragen.
Vi är själva socionomer i grunden och vet vad tjänsterna innebär.
Därför söker vi dig, som tillsammans med oss vill ta ett gemensamt ansvar för vårt samhälle!
Vi söker dig med minst 3 års erfarenhet som vill bidra och förstärka med din kompetens.
Du behövs! Tillsammans gör vi skillnad, varje dag.

Just nu söker vi:
Socialsekreterare för Biståndshandläggning enligt SoL, Äldre.
Passa på att ta ett uppdrag som konsult i Södermanland och vår vackra ostkust som gäller från april och sträcker sig över sommaren.


Kvalifikationer:
socionomexamen med 2-4 års erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning
du bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift
ha god kännedom om din arbetskapacitet och förmåga att arbeta självständigt
ett flexibelt förhållningssätt till varierade arbetssätt och miljöer
en engagerad inställning till att arbeta för individens bästa
professionell inställning till att förstärka och utveckla arbetet på arbetsplatsen
meriterande om du har utbildning i BBIC samt Signs of Safety.


Vi erbjuder:
engagerade konsultchefer som också är socionomer och som stöttar dig inför och under uppdragstiden
konkurrenskraftig lön
trygg anställning med kollektivavtal, försäkring och tjänstepension
regelbundna uppföljningar
ett team som gör allt för att du ska trivas på ditt uppdrag
en flexibel tillvaro och möjlighet att se nya platserVill du veta mer? Registrera din ansökan redan idag så kontaktar vi dig inom kort

CareOn är ett oberoende konsultföretag inriktat på socialt arbete. Vi har funnits i över 20 år och är verksamma över hela Sverige.
Våra konsulter gör vardagen enklare för våra uppdragsgivare genom att avlasta, förvalta eller utveckla verksamheter.
Vi som arbetar på företaget kan de olika delarna inom socialförvaltningen och vet vad som krävs för att vara en professionell konsult inom det sociala arbetet.
Våra ledord är kompetens, kunskap och kvalitet! Gör skillnad på riktigt! Välkommen! www.careon.se
Utbildningskrav: Socionomexamen Visa mindre

Handläggare – funktionsstödsomsorg vuxen LSS och Sol

Ansök    Okt 24    Nyköpings kommun    Socionom
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. ARBETSUPPGIFTER Myndighetsfunktionen för funktionsstödsomsorg är en enhet som består av sju handläggare o... Visa mer
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.

ARBETSUPPGIFTER
Myndighetsfunktionen för funktionsstödsomsorg är en enhet som består av sju handläggare och en enhetschef. Ditt uppdrag är främst att utreda, besluta och följa upp stöd till vuxna med funktionsnedsättning enligt LSS eller Socialtjänstlagen. I arbetsuppgifterna ingår även att utreda behov av tex hemtjänst för personer under 65 år. I uppdraget ingår många samverkande kontakter inom kommunen och externt med t.ex. andra myndigheter. Du arbetar självständigt med dina egna arbetsuppgifter samtidigt som du ingår i ett team. Teamet tar ett gemensamt ansvar för att fullfölja vårt uppdrag t.ex. ge och få stöd med ärendedragningar.

Som biståndshandläggare hos oss kommer du att omges av professionella och engagerade kollegor, där många har lång erfarenhet av både handläggning och funktionsnedsättningsområdet. Alla våra medarbetare är måna om att ha en rättssäker myndighetsutövning och en helhetssyn och långsiktigt kring varje individ.

KVALIFIKATIONER
Du har socionomexamen, gärna erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom exempelvis LSS eller SoL. Du har goda kunskaper inom aktuell lagstiftning, du uttrycker dig väl i tal och skrift och följer fattade beslut. B-körkort är ett krav.

Som person har du givetvis en god människosyn, engagemang och ett genuint intresse för vår målgrupp. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Intervjuer sker fortlöpande.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

SSPF koordinator och ungdomsstödjare

Ansök    Nov 21    Nyköpings kommun    Socionom
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. ARBETSUPPGIFTER Vi i Nyköping satsar på våra ungdomar i ett förebyggande arbete, vill du vara med utvec... Visa mer
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.ARBETSUPPGIFTER
Vi i Nyköping satsar på våra ungdomar i ett förebyggande arbete, vill du vara med utveckla detta spännande arbete och bli vår koordinator i SSPF? Sök då denna tjänst och bli en del av ungdomsteamet!
Vi är i ett utvecklingsskede med implementering av SSPF en samverkansform mellan skola, socialtjänst, polis och fritid med syfte att upptäcka ungdomar i risk att begå brott eller med en begynnande kriminalitet och/eller missbruk, dvs ungdomar i riskzonen. Arbetet som koordinator utgör en central funktion i SSPF med syfte att samordna åtgärderna runt den unge. Arbetet sker utifrån samtycke från den unge och /eller vårdnadshavare. Till SSPF samverkansarbete finns en styr respektive arbetsgrupp med representanter från samtliga samverkanspartners.
Vi söker en medarbetare som:
• är lämpad till att vara koordinator och vara en samordnande länk mellan styrgrupp och arbetsgrupp samt till samtliga samverkanspartners i SSPF.
• har erfarenhet av socialt arbete och kunskaper om socialrättslagstiftning.
• är flexibel med god förmåga till samverkan med de aktörer som finns inom SSPF.
• är SSPF ansikte utåt och informerar om SSPF i olika forum, exempelvis på skolor
• är driven och framåt med god förmåga till samarbete, kommunikation och dokumentation.

Förutom att vara koordinator kommer du att ingå i ungdomsteamet tillsammans med övriga ungdomsstödjare med syfte att arbeta förebyggande, både i skolan och på fritiden. Målet med arbetet är att förebygga psykisk ohälsa, utanförskap, missbruk och kriminalitet samt öka skolnärvaron.

I ungdomsstödsarbetet arbetet ingår:
- samverkan mellan socialtjänst, skola, polis samt kultur och fritid.
- generellt och riktat uppsökande/förebyggande arbete dagtid, kvällstid samt en del arbete på helger
- erbjuda stöd till ungdomar och deras föräldrar enskilt och i grupp.
- skapa en bro mellan skola, socialtjänst, polis, fritid och familj


KVALIFIKATIONER
Du är socionom med inriktning mot ungdom och familj eller annan utbildning som bedöms vara likvärdig. Vi har MI motiverande samtal som grund i våra samtal och även i vårt förhållningssätt. Erfarenhet av behandlingsarbete i öppenvård är meriterande samt erfarenhet av att arbeta i samverkan mellan skola, socialtjänst, polis samt med föreningsliv i förebyggande syfte.
Du ska kunna arbeta såväl självständigt som i team med god samarbetsförmåga, vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska inneha B-körkort.
Vi arbetar aktivt för att främja likvärdig behandling och att synliggöra mångfald på arbetsplatsen, enheten är hbtqi-certifierad


ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En snabbt växande kommun med hållbarhetsfokus och god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Ostlänken, en del av Sveriges nya stambanor med resecentrum i Nyköpings centrum och vid Skavsta. Utvecklingen kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om arbetsmarknad och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i Visma Recruit/Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Handläggare – funktionsstödsomsorg vuxen LSS och Sol-vikariat

Ansök    Okt 10    Nyköpings kommun    Socionom
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. ARBETSUPPGIFTER Myndighetsfunktionen för funktionsstödsomsorg är en enhet som består av sju handläggare o... Visa mer
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.

ARBETSUPPGIFTER
Myndighetsfunktionen för funktionsstödsomsorg är en enhet som består av sju handläggare och en enhetschef. Ditt uppdrag är främst att utreda, besluta och följa upp stöd till vuxna med funktionsnedsättning enligt LSS eller Socialtjänstlagen. I arbetsuppgifterna ingår även att utreda behov av tex hemtjänst för personer under 65 år. I uppdraget ingår många samverkande kontakter inom kommunen och externt med t.ex. andra myndigheter. Du arbetar självständigt med dina egna arbetsuppgifter samtidigt som du ingår i ett team. Teamet tar ett gemensamt ansvar för att fullfölja vårt uppdrag t.ex. ge och få stöd med ärendedragningar.

Som biståndshandläggare hos oss kommer du att omges av professionella och engagerade kollegor, där många har lång erfarenhet av både handläggning och funktionsnedsättningsområdet. Alla våra medarbetare är måna om att ha en rättssäker myndighetsutövning och en helhetssyn och långsiktigt kring varje individ.

KVALIFIKATIONER
Du har socionomexamen, gärna erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom exempelvis LSS eller SoL. Du har goda kunskaper inom aktuell lagstiftning, du uttrycker dig väl i tal och skrift och följer fattade beslut. B-körkort är ett krav.

Som person har du givetvis en god människosyn, engagemang och ett genuint intresse för vår målgrupp. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Handläggare – funktionsstödsomsorg vuxen LSS och Sol-vikariat

Ansök    Sep 2    Nyköpings kommun    Socionom
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. Intervjuer sker fortlöpande. ARBETSUPPGIFTER Myndighetsfunktionen för funktionsstödsomsorg är en enhet so... Visa mer
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.
Intervjuer sker fortlöpande.

ARBETSUPPGIFTER
Myndighetsfunktionen för funktionsstödsomsorg är en enhet som består av sju handläggare och en enhetschef. Ditt uppdrag är främst att utreda, besluta och följa upp stöd till vuxna med funktionsnedsättning enligt LSS eller Socialtjänstlagen. I arbetsuppgifterna ingår även att utreda behov av tex hemtjänst för personer under 65 år. I uppdraget ingår många samverkande kontakter inom kommunen och externt med t.ex. andra myndigheter. Du arbetar självständigt med dina egna arbetsuppgifter samtidigt som du ingår i ett team. Teamet tar ett gemensamt ansvar för att fullfölja vårt uppdrag t.ex. ge och få stöd med ärendedragningar.

Som biståndshandläggare hos oss kommer du att omges av professionella och engagerade kollegor, där många har lång erfarenhet av både handläggning och funktionsnedsättningsområdet. Alla våra medarbetare är måna om att ha en rättssäker myndighetsutövning och en helhetssyn och långsiktigt kring varje individ.KVALIFIKATIONER
Du har socionomexamen. Du har gärna erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom exempelvis LSS eller SoL Vi ser det som meriterande om du behärskar dokumentationssystem Procapita och Prator. Du har goda kunskaper inom aktuell lagstiftning. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och följer fattade beslut. Du har B-körkort.

Som person har du givetvis en god människosyn, engagemang och ett genuint intresse för vår målgrupp. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Nyköpings kommun har flextidsavtal subventionerad friskvård.


ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Föreståndare HVB

Ansök    Aug 19    Meet a Group international AB    Socionom
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Föreståndare till Gaudium HVB Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman. Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpas... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Föreståndare till Gaudium HVB
Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman.
Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpassad behandlingsplan utefter klientens behov. Vi har RAM-avtal med 290 kommuner.
Gaudium är beläget utanför Bettna i hjärtat av Södermanland (Flen). Närhet till Nyköping och stort utbud av skolor och inriktningar.
Arbetsbeskrivning
Du leder och fördelar arbetet på enheten och ansvarar för att arbetsledning och samordning utförs på ett för medarbetarna tydligt sätt och med god kvalitet utifrån evidens och beprövad erfarenhet och utbildning.
I uppdraget ingår vidare att ansvara för att leda, utveckla, kvalitetssäkra och följa upp verksamheten samt medarbetarna och ekonomin i linje med gällande lagstiftning och upprättade mål. Du ska även vara insatt i trender och förändringar i omvärlden som rör verksamhetsområdet.
Din närmaste chef är verkställande direktör och du ingår i verksamhetens chefsgrupp där du bidrar med ett utvecklingsorienterat perspektiv med ungdomarnas bästa i fokus.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen eller beteendevetenskaplig kandidatexamen, alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet av socialt arbete, gärna behandlingsarbete är ett krav samt tidigare erfarenhet av att ha innehaft en arbetsledande funktion. B-körkort är ett krav för tjänsten.
Som person är du kommunikativ och har förmågan att på ett prestigelöst och relationsskapande sätt leda samt motivera andra. Uppdraget kräver att du har en förmåga att se helheten och bibehålla ett lugn i pressade situationer. Det kräver vidare att du har en förståelse för olika bakgrunder och grupptillhörigheter samt en insikt om hur det påverkar en själv och andra. Du behöver även självständigt kunna driva kvalitets- och utvecklingsarbete som är till gagn för målgruppen och förstå vikten av det arbetet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i en utvecklande miljö.
Vi ser fram mot din ansökan där du också anger dina löneanspråk.
Tjänstegraden kan anpassas vid behov.
Provanställning 6 månader. Visa mindre

Föreståndare HVB

Ansök    Aug 22    Meet a Group international AB    Socionom
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Föreståndare till Gaudium HVB Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman. Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpas... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Föreståndare till Gaudium HVB
Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman.
Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpassad behandlingsplan utefter klientens behov. Vi har RAM-avtal med 290 kommuner.
Gaudium är beläget utanför Bettna i hjärtat av Södermanland (Flen). Närhet till Nyköping och stort utbud av skolor och inriktningar.
Arbetsbeskrivning
Du leder och fördelar arbetet på enheten och ansvarar för att arbetsledning och samordning utförs på ett för medarbetarna tydligt sätt och med god kvalitet utifrån evidens och beprövad erfarenhet och utbildning.
I uppdraget ingår vidare att ansvara för att leda, utveckla, kvalitetssäkra och följa upp verksamheten samt medarbetarna och ekonomin i linje med gällande lagstiftning och upprättade mål. Du ska även vara insatt i trender och förändringar i omvärlden som rör verksamhetsområdet.
Din närmaste chef är verkställande direktör och du ingår i verksamhetens chefsgrupp där du bidrar med ett utvecklingsorienterat perspektiv med ungdomarnas bästa i fokus.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen eller beteendevetenskaplig kandidatexamen, alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet av socialt arbete, gärna behandlingsarbete är ett krav samt tidigare erfarenhet av att ha innehaft en arbetsledande funktion. B-körkort är ett krav för tjänsten.
Som person är du kommunikativ och har förmågan att på ett prestigelöst och relationsskapande sätt leda samt motivera andra. Uppdraget kräver att du har en förmåga att se helheten och bibehålla ett lugn i pressade situationer. Det kräver vidare att du har en förståelse för olika bakgrunder och grupptillhörigheter samt en insikt om hur det påverkar en själv och andra. Du behöver även självständigt kunna driva kvalitets- och utvecklingsarbete som är till gagn för målgruppen och förstå vikten av det arbetet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i en utvecklande miljö.
Vi ser fram mot din ansökan där du också anger dina löneanspråk.
Tjänstegraden kan anpassas vid behov.
Provanställning 6 månader. Visa mindre

Föreståndare HVB

Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Föreståndare till Gaudium HVB Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman. Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpas... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Föreståndare till Gaudium HVB
Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman.
Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpassad behandlingsplan utefter klientens behov. Vi har RAM-avtal med 290 kommuner.
Gaudium är beläget utanför Bettna i hjärtat av Södermanland (Flen). Närhet till Nyköping och stort utbud av skolor och inriktningar.
Arbetsbeskrivning
Du leder och fördelar arbetet på enheten och ansvarar för att arbetsledning och samordning utförs på ett för medarbetarna tydligt sätt och med god kvalitet utifrån evidens och beprövad erfarenhet och utbildning.
I uppdraget ingår vidare att ansvara för att leda, utveckla, kvalitetssäkra och följa upp verksamheten samt medarbetarna och ekonomin i linje med gällande lagstiftning och upprättade mål. Du ska även vara insatt i trender och förändringar i omvärlden som rör verksamhetsområdet.
Din närmaste chef är verkställande direktör och du ingår i verksamhetens chefsgrupp där du bidrar med ett utvecklingsorienterat perspektiv med ungdomarnas bästa i fokus.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen eller beteendevetenskaplig kandidatexamen, alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet av socialt arbete, gärna behandlingsarbete är ett krav samt tidigare erfarenhet av att ha innehaft en arbetsledande funktion. B-körkort är ett krav för tjänsten.
Som person är du kommunikativ och har förmågan att på ett prestigelöst och relationsskapande sätt leda samt motivera andra. Uppdraget kräver att du har en förmåga att se helheten och bibehålla ett lugn i pressade situationer. Det kräver vidare att du har en förståelse för olika bakgrunder och grupptillhörigheter samt en insikt om hur det påverkar en själv och andra. Du behöver även självständigt kunna driva kvalitets- och utvecklingsarbete som är till gagn för målgruppen och förstå vikten av det arbetet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i en utvecklande miljö.
Vi ser fram mot din ansökan där du också anger dina löneanspråk.
Tjänstegraden kan anpassas vid behov.
Provanställning 6 månader. Visa mindre

Föreståndare HVB

Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Föreståndare till Gaudium HVB Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman. Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpas... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Föreståndare till Gaudium HVB
Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman.
Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpassad behandlingsplan utefter klientens behov. Vi har RAM-avtal med 290 kommuner.
Gaudium är beläget utanför Bettna i hjärtat av Södermanland (Flen). Närhet till Nyköping och stort utbud av skolor och inriktningar.
Arbetsbeskrivning
Du leder och fördelar arbetet på enheten och ansvarar för att arbetsledning och samordning utförs på ett för medarbetarna tydligt sätt och med god kvalitet utifrån evidens och beprövad erfarenhet och utbildning.
I uppdraget ingår vidare att ansvara för att leda, utveckla, kvalitetssäkra och följa upp verksamheten samt medarbetarna och ekonomin i linje med gällande lagstiftning och upprättade mål. Du ska även vara insatt i trender och förändringar i omvärlden som rör verksamhetsområdet.
Din närmaste chef är verkställande direktör och du ingår i verksamhetens chefsgrupp där du bidrar med ett utvecklingsorienterat perspektiv med ungdomarnas bästa i fokus.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen eller beteendevetenskaplig kandidatexamen, alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet av socialt arbete, gärna behandlingsarbete är ett krav samt tidigare erfarenhet av att ha innehaft en arbetsledande funktion. B-körkort är ett krav för tjänsten.
Som person är du kommunikativ och har förmågan att på ett prestigelöst och relationsskapande sätt leda samt motivera andra. Uppdraget kräver att du har en förmåga att se helheten och bibehålla ett lugn i pressade situationer. Det kräver vidare att du har en förståelse för olika bakgrunder och grupptillhörigheter samt en insikt om hur det påverkar en själv och andra. Du behöver även självständigt kunna driva kvalitets- och utvecklingsarbete som är till gagn för målgruppen och förstå vikten av det arbetet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i en utvecklande miljö.
Vi ser fram mot din ansökan där du också anger dina löneanspråk.
Tjänstegraden kan anpassas vid behov.
Provanställning 6 månader. Visa mindre

Föreståndare HVB

Ansök    Aug 15    Meet a Group international AB    Socionom
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Föreståndare till Gaudium HVB Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman. Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpas... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Föreståndare till Gaudium HVB
Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman.
Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpassad behandlingsplan utefter klientens behov. Vi har RAM-avtal med 290 kommuner.
Gaudium är beläget utanför Bettna i hjärtat av Södermanland (Flen). Närhet till Nyköping och stort utbud av skolor och inriktningar.
Arbetsbeskrivning
Du leder och fördelar arbetet på enheten och ansvarar för att arbetsledning och samordning utförs på ett för medarbetarna tydligt sätt och med god kvalitet utifrån evidens och beprövad erfarenhet och utbildning.
I uppdraget ingår vidare att ansvara för att leda, utveckla, kvalitetssäkra och följa upp verksamheten samt medarbetarna och ekonomin i linje med gällande lagstiftning och upprättade mål. Du ska även vara insatt i trender och förändringar i omvärlden som rör verksamhetsområdet.
Din närmaste chef är verkställande direktör och du ingår i verksamhetens chefsgrupp där du bidrar med ett utvecklingsorienterat perspektiv med ungdomarnas bästa i fokus.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen eller beteendevetenskaplig kandidatexamen, alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet av socialt arbete, gärna behandlingsarbete är ett krav samt tidigare erfarenhet av att ha innehaft en arbetsledande funktion. B-körkort är ett krav för tjänsten.
Som person är du kommunikativ och har förmågan att på ett prestigelöst och relationsskapande sätt leda samt motivera andra. Uppdraget kräver att du har en förmåga att se helheten och bibehålla ett lugn i pressade situationer. Det kräver vidare att du har en förståelse för olika bakgrunder och grupptillhörigheter samt en insikt om hur det påverkar en själv och andra. Du behöver även självständigt kunna driva kvalitets- och utvecklingsarbete som är till gagn för målgruppen och förstå vikten av det arbetet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i en utvecklande miljö.
Vi ser fram mot din ansökan där du också anger dina löneanspråk.
Tjänstegraden kan anpassas vid behov.
Provanställning 6 månader. Visa mindre

Föreståndare HVB

Ansök    Jul 28    Meet a Group international AB    Socionom
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Föreståndare till Gaudium HVB Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman. Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpas... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Föreståndare till Gaudium HVB
Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman.
Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpassad behandlingsplan utefter klientens behov. Vi har RAM-avtal med 290 kommuner.
Gaudium är beläget utanför Bettna i hjärtat av Södermanland (Flen). Närhet till Nyköping och stort utbud av skolor och inriktningar.
Arbetsbeskrivning
Du leder och fördelar arbetet på enheten och ansvarar för att arbetsledning och samordning utförs på ett för medarbetarna tydligt sätt och med god kvalitet utifrån evidens och beprövad erfarenhet och utbildning.
I uppdraget ingår vidare att ansvara för att leda, utveckla, kvalitetssäkra och följa upp verksamheten samt medarbetarna och ekonomin i linje med gällande lagstiftning och upprättade mål. Du ska även vara insatt i trender och förändringar i omvärlden som rör verksamhetsområdet.
Din närmaste chef är verkställande direktör och du ingår i verksamhetens chefsgrupp där du bidrar med ett utvecklingsorienterat perspektiv med ungdomarnas bästa i fokus.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen eller beteendevetenskaplig kandidatexamen, alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet av socialt arbete, gärna behandlingsarbete är ett krav samt tidigare erfarenhet av att ha innehaft en arbetsledande funktion. B-körkort är ett krav för tjänsten.
Som person är du kommunikativ och har förmågan att på ett prestigelöst och relationsskapande sätt leda samt motivera andra. Uppdraget kräver att du har en förmåga att se helheten och bibehålla ett lugn i pressade situationer. Det kräver vidare att du har en förståelse för olika bakgrunder och grupptillhörigheter samt en insikt om hur det påverkar en själv och andra. Du behöver även självständigt kunna driva kvalitets- och utvecklingsarbete som är till gagn för målgruppen och förstå vikten av det arbetet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i en utvecklande miljö.
Vi ser fram mot din ansökan där du också anger dina löneanspråk.
Tjänstegraden kan anpassas vid behov.
Provanställning 6 månader. Visa mindre

Föreståndare HVB

Ansök    Jul 29    Meet a Group international AB    Socionom
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. För kunds räkning söker vi nu: Föreståndare till Gaudium HVB Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman. Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpas... Visa mer
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger.
För kunds räkning söker vi nu:
Föreståndare till Gaudium HVB
Gaudium är ett lantligt beläget HVB som vänder sig till pojkar i åldern 16 – 20 år som har en psykosocial problematik vilket kan innebära missbruk, kriminalitet i kombination eller i kombination med andra diagnoser och trauman.
Gaudium har 8 behandlingsplatser. För oss är det viktigt med en skräddarsydd och individuellt anpassad behandlingsplan utefter klientens behov. Vi har RAM-avtal med 290 kommuner.
Gaudium är beläget utanför Bettna i hjärtat av Södermanland (Flen). Närhet till Nyköping och stort utbud av skolor och inriktningar.
Arbetsbeskrivning
Du leder och fördelar arbetet på enheten och ansvarar för att arbetsledning och samordning utförs på ett för medarbetarna tydligt sätt och med god kvalitet utifrån evidens och beprövad erfarenhet och utbildning.
I uppdraget ingår vidare att ansvara för att leda, utveckla, kvalitetssäkra och följa upp verksamheten samt medarbetarna och ekonomin i linje med gällande lagstiftning och upprättade mål. Du ska även vara insatt i trender och förändringar i omvärlden som rör verksamhetsområdet.
Din närmaste chef är verkställande direktör och du ingår i verksamhetens chefsgrupp där du bidrar med ett utvecklingsorienterat perspektiv med ungdomarnas bästa i fokus.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen eller beteendevetenskaplig kandidatexamen, alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet av socialt arbete, gärna behandlingsarbete är ett krav samt tidigare erfarenhet av att ha innehaft en arbetsledande funktion. B-körkort är ett krav för tjänsten.
Som person är du kommunikativ och har förmågan att på ett prestigelöst och relationsskapande sätt leda samt motivera andra. Uppdraget kräver att du har en förmåga att se helheten och bibehålla ett lugn i pressade situationer. Det kräver vidare att du har en förståelse för olika bakgrunder och grupptillhörigheter samt en insikt om hur det påverkar en själv och andra. Du behöver även självständigt kunna driva kvalitets- och utvecklingsarbete som är till gagn för målgruppen och förstå vikten av det arbetet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i en utvecklande miljö.
Vi ser fram mot din ansökan där du också anger dina löneanspråk.
Tjänstegraden kan anpassas vid behov.
Provanställning 6 månader. Visa mindre

Beteendevetare till Previa i Nyköping

Ansök    Jul 8    AB Previa    Socionom
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Previa har 1 000 medarbetare över hela landet. Sedan 2014 ingår Previa i Falck som är Nordens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Previa kommer snart att byta namn och framöver gå under varumärket Falck. I januari 2023 byts bolagsnamnet, men införandet av det nya varumärket inleddes redan i april 2022 och genomförs steg för steg tills alla Previas närmare 100 enheter över hela Sverige har bytt u... Visa mer
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Previa har 1 000 medarbetare över hela landet. Sedan 2014 ingår Previa i Falck som är Nordens största koncern inom hälsa i arbetslivet.

Previa kommer snart att byta namn och framöver gå under varumärket Falck. I januari 2023 byts bolagsnamnet, men införandet av det nya varumärket inleddes redan i april 2022 och genomförs steg för steg tills alla Previas närmare 100 enheter över hela Sverige har bytt utseende. Hela namnbytet är klart i början av 2023.

Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Previa?
Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi genom att effektivisera organisationer, utveckla ledare, skapa engagemang hos medarbetare och bidra till positiva arbetsmiljöer hos våra kunder.

Som beteendevetare i Previa har du en mycket viktig roll i arbetet med att skapa värde och resultat för våra kunder. Du arbetar konsultativt mot våra kunder som ett stöd för chefer, kontaktpersoner och anställda. Tyngdpunkten i tjänsten är att genomföra insatser på individnivå, men även uppdrag på grupp- och organisationsnivå förekommer i form av exempelvis psykosociala arbetsmiljökartläggningar och handledning av grupper. Du blir också en viktig länk i våra kundteam som består av kompetens inom teknik, beteendevetenskap, organisationsutveckling, medicin, ergonomi och hälsoutveckling.

Du kommer bl.a. att arbeta med:

• Stödsamtal och samtalsbehandling med fokus på rehabilitering
• Psykosociala arbetsmiljöfrågor
• Kartläggningar
• Handledning av individer och grupper

Vi söker dig som är socionom eller har motsvarande adekvat beteendevetenskaplig utbildning på lägst kandidatnivå. Du får gärna ha arbetat med KBT, ACT, eller FACT. Du har intresse och erfarenhet av arbetsrelaterad ohälsa samt erfarenhet av att ha arbetat med individsamtal. Vidareutbildning inom området rehabilitering och arbetsmiljö är meriterande. Du har en förmåga och intresse av att leverera i digitala verktyg och vara delaktig i Previas digitala resa. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du drivande och har kunskap om sambandet mellan individ, grupp och organisation samt förmåga att omsätta det till effektiva insatser i relation till kund. Du arbetar systematiskt med analys, genomförande och uppföljning.

Vi erbjuder dig:

• Ett arbete i en av Sveriges framtidsbranscher
• Trevliga kollegor och arbete i team med andra yrkesgrupper
• Möjlighet till kompetensutveckling inom företagshälsa
• Intressanta kunder, både inom privat och offentlig sektor

Övrigt:
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten kan innebära resor vilket innebär att du måste ha körkort och gärna tillgång till egen bil i tjänsten. Arbetstid helgfria vardagar 8-17.

Är du intresserad?
Vid frågor är du välkommen att kontakta Konsultchef Ann Östman på [email protected].

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-30. Urval och intervjuer sker i slutet av augusti.

Vi undanber oss kontakt med annonserings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Familjebehandlare

Ansök    Apr 25    Nyköpings kommun    Socionom
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. ARBETSUPPGIFTER Är du intresserad av ett utvecklande och stimulerande arbete som familjebehandlare? Som f... Visa mer
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.

ARBETSUPPGIFTER
Är du intresserad av ett utvecklande och stimulerande arbete som familjebehandlare? Som familjebehandlare arbetar vi på uppdrag från Barn och ungdomsenheten med familjer som har barn och tonåringar i åldern 0-18 år. En stor del av arbetet bedrivs i hemmiljö. Vi arbetar för att stärka föräldraskapet, ge föräldrar verktyg samt utgöra ett nära och konkret stöd i vardagen utifrån ett tydligt barnperspektiv. Vi arbetar aktivt med verksamhetsutveckling och specifika metoder inom enheten, allt för att möta familjernas behov. I arbetet ingår samverkan både internt och externt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom, beteendevetare eller har annan motsvarande högskoleutbildning. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet om:
- Barns utveckling, samspel och anknytningsteori
- FFT (Funktionell familjeterapi), MI (Motiverande samtal), Marte Meo, ABC (Alla Barn i Centrum) föräldraskapsutbildning, LFT(Ledarskap för tonårsföräldrar), FÖS (Föräldraskap i Sverige)
Det är meriterande med erfarenhet från socialt arbete med barn och familjer. Du ska kunna arbeta såväl självständigt som i team med god samarbetsförmåga, vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska inneha B-körkort.
Vi arbetar aktivt för att främja likvärdig behandling och att synliggöra mångfald på arbetsplatsen, enheten är hbtq-certifierad.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-10 10 29.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Familjehemskonsulent

Ansök    Jan 27    Riande AB    Socionom
#jobbjustnu Riande AB är ett företag som tar emot barn och ungdomar på uppdrag av socialtjänsten. Vi har HVB-hem och samarbete med familjehem, främst i Södermanland. Vår målgrupp är Barn och Unga 0-20 år. Nu söker vi en familjehemskonsulent som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Som familjehemskonsulent arbetar du med handledning, rekrytering, uppföljning och utveckling av våra familjehem. Vi har vårt kontor i Jönåker, Nyköpings kommun men mycket... Visa mer
#jobbjustnu
Riande AB är ett företag som tar emot barn och ungdomar på uppdrag av socialtjänsten. Vi har HVB-hem och samarbete med familjehem, främst i Södermanland. Vår målgrupp är Barn och Unga 0-20 år.


Nu söker vi en familjehemskonsulent som vill vara med och utveckla vår verksamhet.
Som familjehemskonsulent arbetar du med handledning, rekrytering, uppföljning och utveckling av våra familjehem. Vi har vårt kontor i Jönåker, Nyköpings kommun men mycket av arbetet kan du göra hemifrån.


Vi söker dig som har minst 3-års erfarenhet av liknande arbete. Du ska ha socionomexamen eller likvärdig akademisk utbildning.
Körkort är ett krav.


Arbetstid; Timmar
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Handläggare – funktionsstödsomsorg vuxen LSS och Sol

Ansök    Jun 23    Nyköpings kommun    Socionom
Är du en lagspelande socionom med intresse för utveckling och erfarenheter inom LSS och Sol? Välkommen med din ansökan! Myndighetsfunktionen Funktionsstödsomsorg inom Division Social omsorg i Nyköpings kommun söker en Biståndshandläggare till vårt team inom funktionsstödsområdet. Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatse... Visa mer
Är du en lagspelande socionom med intresse för utveckling och erfarenheter inom LSS och Sol? Välkommen med din ansökan!

Myndighetsfunktionen Funktionsstödsomsorg inom Division Social omsorg i Nyköpings kommun söker en Biståndshandläggare till vårt team inom funktionsstödsområdet.

Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.ARBETSUPPGIFTER
Myndighetsfunktionen för funktionsstödsomsorg är en enhet som består av sju handläggare och en enhetschef. Ditt uppdrag är främst att utreda, besluta och följa upp stöd till vuxna med funktionsnedsättning enligt LSS eller Socialtjänstlagen. I arbetsuppgifterna ingår även att utreda behov av tex hemtjänst för personer under 65 år. I uppdraget ingår många samverkande kontakter inom kommunen och externt med t.ex. andra myndigheter. Du arbetar självständigt med dina egna arbetsuppgifter samtidigt som du ingår i ett team. Teamet tar ett gemensamt ansvar för att fullfölja vårt uppdrag t.ex. ge och få stöd med ärendedragningar.

Som biståndshandläggare hos oss kommer du att omges av professionella och engagerade kollegor, där många har lång erfarenhet av både handläggning och funktionsnedsättningsområdet. Alla våra medarbetare är måna om att ha en rättssäker myndighetsutövning och en helhetssyn och långsiktigt kring varje individ.KVALIFIKATIONER
Du har socionomexamen. Du har gärna erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom exempelvis LSS eller SoL Vi ser det som meriterande om du behärskar dokumentationssystem Procapita och Prator. Du har goda kunskaper inom aktuell lagstiftning. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och följer fattade beslut. Du har B-körkort.

Som person har du givetvis en god människosyn, engagemang och ett genuint intresse för vår målgrupp. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Nyköpings kommun har flextidsavtal subventionerad friskvård.


ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Biträdande föreståndare / Föreståndare HVB

Ansök    Jan 12    Riande AB    Socionom
Riande AB består av två HVB och en familjehemsverksamhet. Alla våra verksamheter ligger i Nyköpings kommun. Nässlan HVB är ett litet HVB för flickor på Arnö i Nyköping. Vi öppnade verksamheten i augusti 2021. Nässlan tar emot flickor med psykosocial problematik och i åldrarna 12-17 år. Vi har endast kvinnlig personal på Nässlan. I arbetsuppgifterna som bitr. föreståndare / föreståndare ingår verksamhets-, personal-, och arbetsmiljöansvar. Lön- och annan ek... Visa mer
Riande AB består av två HVB och en familjehemsverksamhet. Alla våra verksamheter ligger i Nyköpings kommun. Nässlan HVB är ett litet HVB för flickor på Arnö i Nyköping. Vi öppnade verksamheten i augusti 2021. Nässlan tar emot flickor med psykosocial problematik och i åldrarna 12-17 år. Vi har endast kvinnlig personal på Nässlan.
I arbetsuppgifterna som bitr. föreståndare / föreståndare ingår verksamhets-, personal-, och arbetsmiljöansvar. Lön- och annan ekonomisk rapportering är också en del av arbetet. Som bitr. föreståndare / föreståndare är du intresserad av att arbeta konkret med behandling och kombinera detta med coachning och tydligt ledarskap.
Vi söker dig som har högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan adekvat utbildning enligt föreskrifter hos IVO. Tjänsten kräver att du behärskar svenska i tal och skrift, har god datavana.
Manuellt B-körkort krävs för tjänsten.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Utdrag ur polismyndighetens belastnings-, och misstankeregister är alltid ett krav före anställning vid HVB. Visa mindre

Kvinno- och tjejjouren Mira söker en Verksamhetssamordnare till Tjejjouren

Ansök    Jan 17    Kvinnojouren Mira    Socionom
Under förutsättning att vi får det statsbidrag vi sökt för att fortsätta driva tjejjouren söker vi nu en initiativrik och engagerad verksamhetssamordnare med god samarbetsförmåga till vårt team. För att arbeta på jouren behöver du dela vår feministiska värdegrund och arbeta för ett jämställt samhälle fritt från våld. Kvinno- och tjejjouren Mira är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som består av en styrelse, ett 50-tal medlemmar och tr... Visa mer
Under förutsättning att vi får det statsbidrag vi sökt för att fortsätta driva tjejjouren söker vi nu en initiativrik och engagerad verksamhetssamordnare med god samarbetsförmåga till vårt team. För att arbeta på jouren behöver du dela vår feministiska värdegrund och arbeta för ett jämställt samhälle fritt från våld.
Kvinno- och tjejjouren Mira är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som består av en styrelse, ett 50-tal medlemmar och tre anställda. Kvinnojouren Mira har funnits sedan 1982 och riktar sig till kvinnor och barn som utsatts för någon form av våld. Tjejjouren Mira har funnits sedan hösten 2017 och arbetar med att stötta, stärka och peppa unga mellan 12–21 år som identifierar sig som tjejer. Tjejjourens yttersta syfte är att stötta och stärka tjejer som mår dåligt eller befinner sig i svåra situationer, samt att förebygga killar och mäns våld mot tjejer och kvinnor.
Tjänsten som verksamhetssamordnare på tjejjouren:
I tjänsten som samordnare på tjejjouren ingår att arbeta tillsammans med verksamhetsledaren för att samordna och utveckla tjejjourens verksamhet. Arbetet inkluderar bland annat att marknadsföra tjejjourens verksamhet via olika digitala plattformar, rekrytera, utbilda och samordna volontärer, föreläsa och anordna workshops på skolor och fritidsgårdar, samverka med andra organisationer och myndigheter samt omvärldsbevaka föreningens intresseområden lokalt och nationellt.
Kvalifikationer
· socionom eller annan relevant/likvärdig akademisk utbildning
· erfarenhet från arbete med barn och unga och/eller våld i nära relation
· god förmåga till uttryck i tal och skrift på svenska och engelska
· god lokalkännedom
Erfarenhet från ideellt arbete inom kvinno- och tjejjoursrörelsen är särskilt meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Övrigt
Tjänsten är en projektanställning med tillträde tidigast 2022-03-01. Kväll- och helgtjänstgöring förekommer. Som anställd på Kvinno- och tjejjouren Mira ges du goda möjligheter till kompetensutveckling i form av interna och externa utbildningar, kurser och seminarier. Du deltar i regelbunden handledning. För mer information kontakta [email protected].
Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-02-07. Skicka CV och personligt brev till [email protected]. Intervjuer kommer att ske löpande.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Familjebehandlare

Ansök    Jan 19    Nyköpings kommun    Socionom
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. ARBETSUPPGIFTER Är du intresserad av ett utvecklande och stimulerande arbete som familjebehandlare? Som ... Visa mer
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.

ARBETSUPPGIFTER
Är du intresserad av ett utvecklande och stimulerande arbete som familjebehandlare? Som familjebehandlare arbetar vi på uppdrag från Barn och ungdomsenheten med familjer som har barn och tonåringar i åldern 0-18 år. En stor del av arbetet bedrivs i hemmiljö. Vi arbetar för att stärka föräldraskapet, ge föräldrar verktyg samt utgöra ett nära och konkret stöd i vardagen utifrån ett tydligt barnperspektiv. Vi arbetar aktivt med verksamhetsutveckling och specifika metoder inom enheten, allt för att möta familjernas behov. I arbetet ingår samverkan både internt och externt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan motsvarande högskoleutbildning. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet om:
- Barns utveckling, samspel och anknytningsteori
- FFT (Funktionell familjeterapi), MI (Motiverande samtal), Marte Meo
Det är meriterande med erfarenhet från socialt arbete med barn och familjer. Du ska kunna arbeta såväl självständigt som i team med god samarbetsförmåga, vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en jämnare könsfördelning och ser därför gärna manliga sökande. Du ska inneha B-körkort.
Vi arbetar aktivt för att främja likvärdig behandling och att synliggöra mångfald på arbetsplatsen, enheten är hbt-certifierad
ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-10 10 29.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kundansvarig hos assistansanordnare

Ansök    Dec 23    Nära AB    Socionom
Hos NÄRA har vi arbetat med personlig assistans sedan 1995. Vi vill att våra kunder ska uppleva kvalité i den personliga assistansen. Kvalité är inte lika för alla - vi uppskattar olika saker, har olika drömmar och framförallt sätt att vilja leva våra liv på. Personlig assistans hos NÄRA utförs därför med respekt för individens självbestämmande. Arbetet som personlig assistent är mångsidigt och kan vara både spännande och utvecklande. Hos NÄRA omfattas per... Visa mer
Hos NÄRA har vi arbetat med personlig assistans sedan 1995. Vi vill att våra kunder ska uppleva kvalité i den personliga assistansen. Kvalité är inte lika för alla - vi uppskattar olika saker, har olika drömmar och framförallt sätt att vilja leva våra liv på. Personlig assistans hos NÄRA utförs därför med respekt för individens självbestämmande. Arbetet som personlig assistent är mångsidigt och kan vara både spännande och utvecklande. Hos NÄRA omfattas personliga assistenter alltid av kollektivavtal.

För NÄRA-gruppens räkning söker vi nu en kundansvarig till vårt kontor i Nyköping.

Som kundansvarig har du gedigen kompetens i de olika frågeställningar som uppstår i samband med den personliga assistansen och är väl bekant med regelverket för personlig assistans. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat arbetet med individuella genomförandeplaner, rekrytering av personliga assistenter, problemlösning och konflikthantering, arbetsmiljö och arbetsrättsliga frågeställningar och att bistå i frågor som rör ansökan om personlig assistans. Under lönekörningsperioden deltar du även i det administrativa arbetet. Du har daglig kontakt med kunder, anhöriga, personliga assistenter och även kontakter med arbetsgivarorganisation, Kommunal, kommuner och myndigheter som exempelvis Försäkringskassan.

Du är serviceinriktad, har ett välvilligt och kommunikationsanpassat bemötande. Du ser både detalj och helhet, motiveras av att utreda en frågeställning tills du har svar att ge samt utrycker dig väl tal och skrift.

Utbildning och erfarenhet:
Eftergymnasial utbildning och företrädesvis erfarenhet från arbete med liknande arbetsuppgifter inom personlig assistans. Sökande kan likväl vara jurist som socionom, eller ha annan likvärdig tillämplig utbildning. Du har kännedom om arbetsrätt och assistanslagstiftning samt är intresserad av rättspraxisläget.
Vi ser gärna att du har kunskap om/erfarenhet av/god kännedom om multipla funktionsvariationer med intellektuell funktionsbegränsning.

Arbetstid: Heltid
Arbetsplats: Nyköping, möjlighet att resa för kundbesök ute i landet vid behov Visa mindre

Senior socionom 55 +

Ansök    Dec 26    Goveteran KB    Socionom
GOveteran har i över 15 år inspirerat människor och företag att se affärsnyttan med personal som har kommit längre i karriären!   Vi är Sveriges första bemannings- och tjänsteföretag med pensionärer som medarbetare. GOveteran matchar pensionärers kompetens och önskemål om uppdrag med marknadens behov. Vår verksamhet bistår de allt fler pensionärer som vill jobba. Detta ger dig och din organisation kompetens, erfarenhet, lojalitet och lönsamhet. GOvetera... Visa mer
GOveteran har i över 15 år inspirerat människor och företag att se affärsnyttan med personal som har kommit längre i karriären!
 

Vi är Sveriges första bemannings- och tjänsteföretag med pensionärer som medarbetare. GOveteran matchar pensionärers kompetens och önskemål om uppdrag med marknadens behov. Vår verksamhet bistår de allt fler pensionärer som vill jobba.

Detta ger dig och din organisation kompetens, erfarenhet, lojalitet och lönsamhet. GOveteran bygger en BRO mellan generationer med erfaren personal 50+ via Bemanning, Rekrytering och Omställning. Vi är över 25 franchisetagare som ger service på 65 orter i Sverige. Från Sundsvall till Malmö.

På GOveteran skulle vi aldrig drömma om att jämföra oss med rekryterings- och bemanningsbranschens största. Det har redan våra kunder gjort. Vår erfarenhet är att många affärskontakter rullar på slentrianmässigt i samma hjulspår. Därför vill vi bjuda in dig till en annan resa där personal 50+ med kompetens, erfarenhet, lojalitet och lönsamhet ingår i priset. Våra referenser och 10 000-tals andra kunder vet redan vad vi talar om.

Vi söker nu efter en senior socionom för uthyrningsuppdrag hos våra kunder. 
Som senior socionom har du gedigen erfarenhet från arbete med socialtjänstlagen (SoL). Du väljer uppdrag tillsammans med distriktschef utifrån den omfattning du vill arbeta och det behov kunden har. 

Arbetsuppgifter
Till yrket förekommande uppgifter. Bland annat utredning, handläggning, hembesök och myndighetsutövning enligt SoL.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
• har socionomexamen och erfarenhet av myndighetsutövning

• är strukturerad och har en god dokumentationsförmåga

• är tydlig i kommunikation, både skriftligt och muntligt

• har ett flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt

Personliga egenskaper
Som person ser vi gärna att du är flexibel, positiv, öppen och möter människor med respekt, nyfikenhet och intresse.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en arbetstillvaro där du har hög självbestämmandegrad och möjlighet att påverka vilka uppdrag du vill arbeta med. 

Kontaktinformation
GOveteran

Arbetsplats
Hospitalsgatan

611 32 Nyköping Visa mindre

Socionomkonsulter för uppdrag inom SoL och LSS

CareOn är ett oberoende konsultföretag inriktat på socialt arbete. Vi har funnits i över 20 år och är verksamma över hela Sverige. Våra konsulter gör vardagen enklare för våra uppdragsgivare genom att avlasta, förvalta eller utveckla verksamheter. Vi som arbetar på företaget kan de olika delarna inom socialförvaltningen och vet vad som krävs för att vara en professionell konsult inom det sociala arbetet. Våra ledord är kompetens, kunskap och kvalitet! Våra... Visa mer
CareOn är ett oberoende konsultföretag inriktat på socialt arbete. Vi har funnits i över 20 år och är verksamma över hela Sverige. Våra konsulter gör vardagen enklare för våra uppdragsgivare genom att avlasta, förvalta eller utveckla verksamheter. Vi som arbetar på företaget kan de olika delarna inom socialförvaltningen och vet vad som krävs för att vara en professionell konsult inom det sociala arbetet. Våra ledord är kompetens, kunskap och kvalitet!
Våra uppdrag finns främst inom socialtjänstens myndighetsutövande områden som IFO Barn och Unga och biståndshandläggning inom SoL-äldre och LSS. Som socionomkonsult behöver du vara utbildad socionom och ha minst fem års arbetslivserfarenhet av det kompetensområde du vill arbeta inom. Du behöver ha god förmåga till självständigt arbete samt ett flexibelt förhållningssätt till varierade arbetssätt och miljöer. Vi jobbar även gärna med dig som vill ta enskilda utredningar eller som är pensionär och vill fortsätta bidra med din kunskap!
Just nu söker vi särskilt socionomkonsulter med flerårig arbetslivserfarenhet av biståndshandläggning inom SoL och LSS med möjlighet att ta uppdrag i Södermanland. Vill du veta mer? Registrera din ansökan på vår hemsida redan idag så kontaktar vi dig inom kort.


Utbildningskrav: Socionomexamen Visa mindre

LSS-Handläggare Barn

Ansök    Okt 4    Nyköpings kommun    Socionom
Är du en utvecklingsorienterad socionom med erfarenheter inom LSS och utredningsarbete? Välkommen med din ansökan! Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv b... Visa mer
Är du en utvecklingsorienterad socionom med erfarenheter inom LSS och utredningsarbete? Välkommen med din ansökan!

Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.


ARBETSUPPGIFTER
Barn- och Ungdomsenheten består av 22 medarbetare. Vi tillhör verksamhetsområdet Individ- och familjeomsorg och hanterar LSS-utredningar och uppföljningar gällande Barn och Unga, orosanmälningar och barnavårdsutredningar samt följer upp beslutade öppenvårdsinsatser.
Tillsammans med en LSS-handläggarkollega kommer du arbeta med att genomföra utredningar och uppföljningar enligt LSS såväl som enligt SoL. Nära samarbete kommer även ske med två kollegor som verkställer beslut i form av att de utreder och matchar kontaktpersoner, avlösare och ledsagare. Du kommer också samarbeta med de socialsekreterare som genomför barnavårdsutredningar.
I ditt uppdrag kommer du ha många samverkande kontakter med exempelvis skola, BUP och habiliteringen samt med vår egen enhet för Korttids och Fritidsverksamhet.
Vår verksamhet är i ständig utveckling och vi räknar med att du vill vara med och finna nya former för det goda sociala arbetet. Vi har en gemensam grundsyn, vi ser föräldrar som barns viktigaste vuxna och vi försöker hitta och stärka resurser i familjens nätverk.
Vi erbjuder ett intressant arbete i utveckling med många familjer och professionella i olika sammanhang.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• Är utbildad socionom.
• Har god erfarenhet av att göra utredningar och uppföljningar enligt LSS-lagstiftningen.
• Har erfarenhet av den Sociala Barn- och Ungdomsvården.
• Har erfarenhet av nära samarbete i mindre arbetsgrupper.
• Ser metodutveckling som en naturlig del i vardagsarbetet.
• Har körkort B.


Som person har du givetvis en god människosyn, engagemang och ett genuint intresse för sociala frågor. Du inger förtroende, samarbetar bra med andra och har förmåga att tänka kreativt vad gäller metodutveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kurator till kuratorsmottagningen

Ansök    Jul 20    REGION SÖRMLAND    Socionom
Paramedicin, Nyköpings lasarett Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Kuratorerna i specialistvården i Sörmland är organiserade i en kuratorsenhet som tillhör länskliniken Paramedicin med totalt 270 medarbetare. Paramedicins uppgift är att skapa bästa möjliga välbefinnande och livskvalitet för patienter och närstående i behov av rehabilitering. Vi känner stor respekt och engagemang för våra patienter och i centrum står ... Visa mer
Paramedicin, Nyköpings lasarett

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Kuratorerna i specialistvården i Sörmland är organiserade i en kuratorsenhet som tillhör länskliniken Paramedicin med totalt 270 medarbetare. Paramedicins uppgift är att skapa bästa möjliga välbefinnande och livskvalitet för patienter och närstående i behov av rehabilitering. Vi känner stor respekt och engagemang för våra patienter och i centrum står patientens hälsa och livskvalitet.
På kuratorsmottagningen, Nyköpings lasarett är vi ett gäng på tio engagerade kuratorer som har högt i tak och jobbar nära varandra.

Hos oss erbjuds du:

• Kontinuerlig handledning.
• Ett välutvecklat mentor- och handledarsystem för nyanställd personal.
• Möjlighet till professionell utveckling genom utbildning och kollegialt erfarenhets- och kunskapsutbyte.
• Friskvårdsbidrag 2500 kr/ år (5000 kr tom 2022).Dina arbetsuppgifter
Nu söker vi en ny kollega som ska arbeta mot Smärtmottagningen i Sörmland. Det är en länsövergripande klinik och det stora upptagningsområdet ger ett stort patientflöde. På smärtmottagningen arbetar man med patienter med långvarig kronisk smärta. Uppdraget är att rehabilitera patienter ut i aktivitet och därmed en minskad sjukfrånvaro. På smärtmottagningen blir du en viktig del i teamet tillsamman med läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, medicinska sekreterare, psykiater och psykolog. Teamet arbetar med multimodal rehabilitering på specialistnivå MMR2.
Du bidrar med din kompetens och gör professionella bedömningar och behandlingar både via individuella samtal och i grupp. Samarbete med både externa och interna aktörer ingår i arbetet.
I kuratorsarbetet ingår även att vara uppdaterad och informerad om samhällets resurser samt att delta i olika samarbetsforum för att ge patienter bästa möjliga vård.
Avlastande samtal till övriga personalkategorier kan också förekomma i uppdraget.

Din kompetens
Vi söker dig som har en socionomexamen och har en hälso- och sjukvårdskuratorslegitimation eller når kraven för detta under övergångsperioden enlig socialstyrelsens riktlinjer. Det är meriterande med grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1).
Du har lätt för att samarbeta och uppskattar teamarbete men kan även arbeta självständigt och är lugn. Det är önskvärt med ett stort mått av självkännedom. Du är van vid att aktivt delta i olika samarbetsformer och har intresse för utvecklings- och förändringsarbete.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Tf enhetschef kuratorsenheten Nyköping: Åsa Wiberg, 072-084 24 26, [email protected]
Vårdenhetschef på smärtmottagningen Carina van Geijt, 0155-24 74 43, [email protected]
Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på Paramedicin!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2021-08-20.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Familjebehandlare

Ansök    Apr 16    Nyköpings kommun    Socionom
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. ARBETSUPPGIFTER Är du intresserad av ett utvecklande och stimulerande arbete som familjebehandlare? Som... Visa mer
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.ARBETSUPPGIFTER
Är du intresserad av ett utvecklande och stimulerande arbete som familjebehandlare? Som familjebehandlare arbetar vi på uppdrag från Barn och ungdomsenheten med familjer som har barn och tonåringar i åldern 0-18 år. En stor del av arbetet bedrivs i hemmiljö. Vi arbetar för att stärka föräldraskapet och ge föräldrar verktyg samt utgöra ett nära och konkret stöd i vardagen. I arbetet ingår samverkan både internt och externt. Vi arbetar aktivt med verksamhetsutveckling och specifika metoder inom enheten, allt för att möta familjernas behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan motsvarande högskoleutbildning. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet om:
- Barns utveckling, samspel och anknytningsteori
- FFT (Funktionell familjeterapi), MI (Motiverande samtal), Marte Meo
Det är meriterande med erfarenhet från socialt arbete med barn och familjer. Du ska kunna arbeta såväl självständigt som i team med god samarbetsförmåga, vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en jämnare könsfördelning och ser därför gärna manliga sökande. Du ska inneha B-körkort.
Vi arbetar aktivt för att främja likvärdig behandling och att synliggöra mångfald på arbetsplatsen, enheten är hbt-certifierad
ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-10 10 29.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kurator till smärtmottagningen

Ansök    Sep 4    REGION SÖRMLAND    Socionom
Smärtmottagningen, Nyköpings lasarett Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Tjänsten är riktad mot smärtmottagningen i Sörmland. Det är en länsövergripande klinik med upptag för hela länet. Det stora upptagningsområdet ger ett stort patientflöde. På smärtkliniken arbetar man med patienter med en långvarig kronisk smärta. Uppdraget är att rehabilitera patienter ut i aktivitet och få en minskad sjukfrånvaro. Smärtmotta... Visa mer
Smärtmottagningen, Nyköpings lasarett

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!


Om oss
Tjänsten är riktad mot smärtmottagningen i Sörmland. Det är en länsövergripande klinik med upptag för hela länet. Det stora upptagningsområdet ger ett stort patientflöde. På smärtkliniken arbetar man med patienter med en långvarig kronisk smärta. Uppdraget är att rehabilitera patienter ut i aktivitet och få en minskad sjukfrånvaro.

Smärtmottagningen arbetar i team med multimodal rehabilitering på specialistnivå MMR2.

Vi har egna nätverk över länet för att kunna stödja och utveckla arbetet. Vi har också gemensamma vårdrutiner för att kunna ge en likvärdig vård. Som anställd i Region Sörmland får du friskvårdsbidrag.

Dina arbetsuppgifter
På smärtmottagningen blir du en viktig del i teamet. Du bidrar med din kompetens och gör kvalificerade bedömningar och behandlingar både via individuella samtal och i grupp. Samarbete med både externa och interna aktörer ingår i arbetet.

Hos oss finns möjlighet till professionell utveckling, både genom utbildning och kollegialt erfarenhets- och kunskapsutbyte. Naturligtvis är din egen insats viktig i utveckling och motivation.

Din kompetens
Vi söker dig som har en socionomexamen och grundläggande psykoterapi utbildning (steg 1). Några års yrkeserfarenhet är önskvärt, gärna från hälso- och sjukvård. Du bör ha en hälso- och sjukvårdskuratorslegitimation eller nå kraven för detta under övergångsperioden enlig socialstyrelsens riktlinjer.
Arbetet kräver självständighet och god samarbetsförmåga samt ett visst mått av kreativitet.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef kuratorsenheten Malin Carlsson, 070-229 10 85.
Vårdenhetschef på smärtmottagningen Carina van Geijt, 0155-24 74 43.
Facklig företrädare Madeleine Andersson, 0150-562 09.
Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på smärtmottagningen!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-09-27.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Psykoterapeut till primärvården

Ansök    Okt 21    REGION SÖRMLAND    Socionom
Vårdcentralen Åsidan, Nyköping Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Vårdcentralen Åsidan ligger i Nyköping med närhet av naturen och beläget nära tågstation och E4an, vilket ger bra pendlingsmöjligheter. På vårdcentralen arbetar ca 50 personer med en bredd av kompetenser som är överens om att vårdcentralens styrkor är gott samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vi har närmare 13000 listade patienter och kan erbjuda... Visa mer
Vårdcentralen Åsidan, Nyköping

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!


Om oss
Vårdcentralen Åsidan ligger i Nyköping med närhet av naturen och beläget nära tågstation och E4an, vilket ger bra pendlingsmöjligheter. På vårdcentralen arbetar ca 50 personer med en bredd av kompetenser som är överens om att vårdcentralens styrkor är gott samarbete mellan alla yrkeskategorier.

Vi har närmare 13000 listade patienter och kan erbjuda ett omväxlande arbete där du möter patienter i alla åldrar och ur olika kulturer.

Vi söker nu dig som vill arbeta med oss för att skapa en bra arbetsmiljö, ett gott bemötande och god tillgänglighet för våra patienter. Vi månar om att du ska trivas och utvecklasmed oss och erbjuder en god introduktion, handledning och mentorskap.

Dina arbetsuppgifter
Den psykiska ohälsan i Sverige ökar och därmed även flödet av patienter till Primärvården. För att klara en ökad efterfrågan behöver vi se möjligheten till nytänk, och vi söker dig som är beredd att ifrågasätta gamla arbetssätt och vågar testa nya.

I primärvårdens uppdrag ingår att behandla lätta till medelsvåra depressions- och ångesttillstånd samt stressrelaterad ohälsa och krisreaktioner.

Som psykoterapeut står du för kvalificerade bedömningar och behandlingar. Behandling sker både individuellt och i grupp, samt möjlighet till virtuella och digitala behandlingsalternativ. I övrigt innebär arbetet även rådgivning, utredning, remisshantering samt konsultation till övriga kollegor.

Du deltar i teamarbete i olika former där du förväntas tillföra psykoterapeutens kunskap.

Din kompetens
Legitimerad psykoterapeut med socionombakgrund. Starkt meriterande är erfarenhet av kliniskt patientnära arbete och då främst från primärvård. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmåga att samarbeta med övriga kollegor.

Anställningsform
Vikariat 2021-01-01 - 2021-12-31, eller enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Rehabenhetschef Veronika Blomqvist, 0155-24 54 08, 0764-95 78 70
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00

Kom och jobba hos oss på vårdcentralen Åsidan!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-11-15.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Familjehemskonsulent

Ansök    Feb 16    Riande AB    Socionom
#jobbjustnu Riande AB är ett företag som tar emot barn och ungdomar på uppdrag av socialtjänsten. Vi har HVB-hem och samarbete med familjehem, främst i Södermanland. Vår målgrupp är Barn och Unga 0-20 år. Nu söker vi en familjehemskonsulent som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Som familjehemskonsulent arbetar du med handledning, rekrytering, uppföljning och utveckling av våra familjehem. Vi har vårt kontor utanför Tystberga men mycket av arbete... Visa mer
#jobbjustnu
Riande AB är ett företag som tar emot barn och ungdomar på uppdrag av socialtjänsten. Vi har HVB-hem och samarbete med familjehem, främst i Södermanland. Vår målgrupp är Barn och Unga 0-20 år.


Nu söker vi en familjehemskonsulent som vill vara med och utveckla vår verksamhet.
Som familjehemskonsulent arbetar du med handledning, rekrytering, uppföljning och utveckling av våra familjehem. Vi har vårt kontor utanför Tystberga men mycket av arbetet kan du göra hemifrån.


Vi söker dig som har minst 3-års erfarenhet av liknande arbete. Du ska ha socionomexamen eller likvärdig akademisk utbildning.
Körkort är ett krav.


Arbetstid; Halv-heltid
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Familjebehandlare

Ansök    Jun 8    Nyköpings kommun    Socionom
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. ARBETSUPPGIFTER Är du utbildad socionom och vill ha ett stimulerande och utvecklande arbete som familje... Visa mer
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.ARBETSUPPGIFTER
Är du utbildad socionom och vill ha ett stimulerande och utvecklande arbete som familjebehandlare? Just nu söker Nyköpings kommun en socionom till vårt familjebehandlarteam, vi ett härligt gäng som brinner för att arbeta med familjer som behöver ett nära och konkret stöd i sin vardag.

Inom familjebehandlingen arbetar vi på uppdrag från myndighet med familjer som har barn och tonåringar i åldern 0-18 år, främst i deras egen hemmiljö. I arbetet ingår en god samverkan med andra instanser både internt men också externt. Vi arbetar aktivt med verksamhetsutveckling och specifika metoder inom enheten, allt för att möta de vi är till för på bästa sätt. Verksamheten är HBTQ-certifierad.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Vi ser gärna sökande med vidareutbildning inom området såsom ex FFT (Funktionell familjeterapi), MI (Motiverande samtal), Marte Meo etc. Det är en fördel att ha god kunskap och erfarenhet av socialt arbete med barn och familjer samt god kunskap om barns utvecklig, samspel och anknytningsteori.

Då vi arbetar både självständigt och i team så söker vi dig med god samarbetsförmåga och ett eget driv som för dig framåt i arbetet. Vi söker en person som utan svårighet kan hantera skiftande arbetsuppgifter över en dag. Du bör vara lyhörd, lätt för att samarbeta samt kunna planera och prioritera ditt arbete. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Vi kommer att kalla till intervjuer efter sommarsemestrarna, varmt välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-10 10 29.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Behandlare till vårt ätstörningsteam

Ansök    Jun 24    REGION SÖRMLAND    Socionom
Öppenvårdspsykiatrin, Nyköping Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Ätstörningar utgör komplexa sjukdomsfenomen med stora individuella skillnader där biologiska, psykologiska och sociokulturella faktorer samverkar med predisponerande, utlösande och vidmakthållande faktorer. Predisponerande faktorer kan vara genetisk sårbarhet, personlighetsdrag präglade av osäkerhet, ängslan och perfektionism samt familjekulturella fak... Visa mer
Öppenvårdspsykiatrin, Nyköping

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Ätstörningar utgör komplexa sjukdomsfenomen med stora individuella skillnader där biologiska, psykologiska och sociokulturella faktorer samverkar med predisponerande, utlösande och vidmakthållande faktorer. Predisponerande faktorer kan vara genetisk sårbarhet, personlighetsdrag präglade av osäkerhet, ängslan och perfektionism samt familjekulturella faktorer. Dessa kan vid olika tidpunkter samspela med utlösande faktorer, så som traumatiska livshändelser, separationer i familjen eller mobbning, och framkalla debut av ätstörning.

Ätstörningsteamets behandlingsarbete vilar på ett helhetsperspektiv och företräds av olika behandlingsinriktningar och specialkunskaper, som visat sig vara verksamma för målgruppen. Ätstörningsteamet ingår i öppenvårdspsykiatrin inom vuxenpsyk och samverkar med ätstörningsteamet inom BUP.

Vi har ett nära samarbete med en slutenvårdsavdelning, när behov av heldygnsvård föreligger.

All behandling utformas efter individuella behov i överenskommelse mellan patient och behandlare efter en noggrann kartläggning och bedömning av problematiken. Målsättning är att normalisera mathållning och ätmönster, att ge kunskap om ätstörningens inverkan på kropp och själ, att förstå symtomens funktion och att finna alternativa sätt att hantera bakomliggande problem, samt att förbättra självkänsla och självkännedom.

Dina arbetsuppgifter
Bedömning, vårdplanering och behandling. Behandlingsarbetet utformas efter individuella behov, där målsättningen är att normalisera mathållning och ätmönster, ge kunskap om ätstörningens inverkan, att förstå symtom och finna alternativa sätt att hantera bakomliggande problem.

Arbetet består av samtal, psykopedagogiskt arbete och måltidsstöd. Samtalen sker framförallt individuellt, men även i grupp, och det förekommer även familje- och parsamtal och stöd till närstående.
Arbetet är självständigt och uppgifterna kan vara varierande. Handledning ingår.

Din kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet av psykiatriskt behandlingsarbete och ett intresse för arbete med ätstörningsproblematik. Grundutbildning kan vara legitimerad psykolog, sjuksköterska, arbetsterapeut eller socionomexamen.

Meriterande är erfarenhet av ätstörningsbehandling, grundläggande psykoterapeutisk kompetens, steg 1 och erfarenhet av självständigt psykiatriskt arbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga och förmåga att ta egna initiativ.

Är du grundutbildad i din proffesion och har ett brinnande intresse för ätstörningsproblematik och vill skaffa dig ett spetskomptensområde så erbjuder vi utbildningar för nya medarbetare inom området ätstörning.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Vårdenhetschef Ann-Charlotte Rydberg, 0155-24 54 49.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på öppenvårdspsykiatrin!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-07-31.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Nytt projekt – förbättrad närvaro i skolan

Ansök    Aug 28    Nyköpings kommun    Socionom
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Barn Utbildning Kultur ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbi... Visa mer
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Barn Utbildning Kultur ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbiblioteket och barnkultur.

Nyköpings kommun kommer att starta ett projekt riktat till kommunala F-6 skolor för att främja skolnärvaron i grundskolan. Projektet kommer att drivas i samarbete mellan Barn Utbildning och Kultur och Division Social Omsorg och är ett led i utvecklingen av samarbetet mellan de två divisionerna. Projektet leds av Centrala barn och elevhälsan och har en styrgrupp med representanter från skola och socialtjänst. Syftet med projektet är att hitta ett fungerande arbetssätt för att komma tillrätta med problematisk skolfrånvaro. Målet är att öka elevers närvaro i skolan samt förbättra elevers mående och måluppfyllelse.

Vi söker nu en socionom och en pedagog med intresse och erfarenhet av att arbeta med sociala och skolrelaterade stödinsatser. Ni kommer att arbeta tillsammans och kring varje aktuell elev även i samarbete med skolans lokala elevhälsa och socialtjänsten. Låter detta intressant? Skicka in din ansökan redan idag!

ARBETSUPPGIFTER
Samarbete är ett ledord och ni ska i samarbete med skolan och socialtjänsten skapa fungerande arbetsformer för att utveckla metoder, lösningar och arbetssätt för att komma tillrätta med problematisk skolfrånvaro.

Ni kommer att arbeta operativt, nära elever och deras vårdnadshavare. Samordnare, coach, språkrör för elev och vårdnadshavare är några ord som kan beskriva uppgiften.
Regelbunden redovisning av resultat förväntas. Projekttiden är 1 år, med möjlighet till 1 års förlängning. Start hösten 2020.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en socionom och specialpedagog, eller dig med likvärdig utbildning. Som socionom bör du ha god kunskap om socialtjänstlagen och dess tillämpning. Även erfarenhet och intresse av behandlingsarbete. Som specialpedagog är du behörig lärare och har god kunskap om skollagen, erfarenhet av undervisning samt vana av att arbeta med anpassningar i skolan.

Vi söker dig som har intresse och kompetens att arbeta med en av skolans svåraste utmaningar, att hjälpa elever med problematisk skolfrånvaro tillbaka till en fungerande skolgång. Kunskap om aktuella lagar är ett måste. Uthållighet, kreativitet, samarbetsförmåga och nyfikenhet är egenskaper som vi hoppas att du har. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande
kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.
Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en
spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg -
Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver,
både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.
Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med
många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets
viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera
dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda
människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Projektledare

Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. Vi söker en driftig och innovativ projektledare som ska driva vårt nystartade utvecklingsarbete med att stä... Visa mer
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.

Vi söker en driftig och innovativ projektledare som ska driva vårt nystartade utvecklingsarbete med att stärka vägen till egen försörjning för arbetslösa personer med försörjningsstöd. Initiativet är planerat som en 3-årig pilot som ska genomföras i samverkan mellan kommunens enheter för bl a försörjningsstöd och arbetsmarknad samt Arbetsförmedlingen, näringslivet och andra samverkanspartners.

Målet är att metod och arbetssätt ska vara fullt implementerade efter pilotens avslut och utgöra ordinarie arbetssätt och insats hos både kommunen och Arbetsförmedlingen. Piloten ska vara fullt implementerad år 2022.

Piloten fokuserar på följande utvecklingsområden:
1. Utveckla arbetssätt och struktur för samverkan på individ-, organisations- och systemnivå.
2. Utveckla arbetssätt och processer för gemensam kartläggning, målbild och handlingsplan.
3. Utveckla insatser som både möter individernas och arbetsgivarnas behov och förutsättningar.


ARBETSUPPGIFTER
Projektledarens arbetsuppgifter är att:
- leda arbetsgruppen mot målen, koordinera arbetsinsatserna och hålla upp tempot genom aktiv daglig ledning i arbetsgruppen.
- tillsammans med arbetsgruppen testa och utveckla arbetssätt, verktyg och metoder.
- samverka och söka samarbete med samverkanspartner som är viktiga för pilotens mål och genomförande.
- ta fram en plan för kompetensutveckling för medarbetare och chefer som berörs av pilotens arbetssätt.
- planera för studiebesök samt ha ansvar för omvärldsbevakning.
- planera och genomföra referensgruppsmöten med medborgare, politiker och arbetsgivare.
- genomföra erfarenhetsseminarium för att lära av arbetet, skriva slutrapport och informera om erfarenheterna.
- ansvara för budget och genomförande och hålla alla intressenter informerade om arbetets fortskridande.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
- en relevant akademisk utbildning inom socialt arbete, beteende- och/eller samhällsvetenskap.
- stor kunskap om arbetsmarknadsfrågor och försörjningsstöd.
- god förmåga att samarbeta
- god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
- dokumenterad erfarenhet av att leda större projekt med budgetansvar.
- dokumenterad erfarenhet av att leda arbetsgrupper.
- erfarenhet av att arbeta med brukare/klienter/arbetssökande.
- praktisk erfarenhet av samverkan.
Det är meriterande om du har:
- erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.
- erfarenhet av att leda projekt finansierat av Europeiska socialfonden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. vi söker dig som är strukturerarad, drivande och utåtriktad. Du är en god kommunikatör med förmåga att förmedla budskap på ett inspirerande och pedagogiskt sätt. Som person är du engagerad och har en hög social kompetens.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Rekryteringen påbörjas under pågående annonsering. Visa mindre

1:e Socialsekreterare

Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. ARBETSUPPGIFTER Är du en erfaren socialsekreterare som söker nya utmaningar? Familjehemsenheten bestå... Visa mer
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.


ARBETSUPPGIFTER
Är du en erfaren socialsekreterare som söker nya utmaningar?

Familjehemsenheten består av 18 medarbetare, varav två 1:e socialsekreterare, och vi tillhör verksamhetsområdet Individ- och familjeomsorg. Vi ansvarar för rekrytering av familjehem, ledsagare, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt handledning till dessa uppdragstagare.

I enhetens uppdrag ingår även uppföljning av vården och överväganden till socialnämnden, vilket våra sex socialsekreterare, så kallade barnhandläggare, arbetar med. Några av dessa arbetar specifikt med uppföljningen av placerade ensamkommande flyktingbarn. Vi stödjer såväl barn och ungdomar som placeras i familjehem och på HVB samt deras biologiska föräldrar.

Du som 1:e socialsekreterare har som uppgift att leda handläggarna i sitt dagliga arbete. Du kommer att ha en beslutsfattande funktion i det operativa arbetet vilket innebär att du har stort ansvar för de barn och ungdomar som är eller ska bli placerade. Du ska vägleda arbetsgruppen och säkerställa att handläggningen som sker är korrekt.

Som 1:e socialsekreterare är du underställd enhetschefen som har personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för verksamheten. Du samarbetar nära enhetens andra 1:e socialsekreterare. Vi erbjuder ett intressant arbete i utveckling med många familjer, kommunens eget HVB-hem för ensamkommande och andra professionella i olika sammanhang. Ett nära samarbete sker mellan familjehemssekreterarna och barnhandläggarna med gemensamma besök, gemensam handledning samt arbetsledning. Vi arbetar enligt BBIC-modellen och att arbeta nätverksinriktat ingår som en naturlig del i arbetsmetoderna.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• Är utbildad socionom
• Har erfarenhet av att göra utredningar inom ramen för socialtjänstlagen och god kännedom om LVU
• Har erfarenhet av att använda BBIC
• Har erfarenhet av nära samarbete i mindre arbetsgrupper
• Ser metodutveckling som en naturlig del i vardagsarbetet
• Uttrycker dig mycket väl i tal och skrift
• Körkort B är ett krav

Som person är du lyhörd och kommunikativ samt har du ett stort engagemang för dessa frågor. Du bidrar till en lärande organisation och har en mycket god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Erfaren socionom till BUPs intensivmottagning i Nyköping

Ansök    Nov 6    Region Sörmland    Socionom
BUP Sörmland, BUPs intensivmottagning Nyköping Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss BUPs intensivmottagning (BIM) är en egen enhet inom BUP Sörmland och består av ett team med sammanlagt sju medarbetare (familjebehandlare, sjuksköterska, psykolog, specialpedagog och socionom) plus en läkare på halvtid. BIMs uppdrag är att stå för det akuta omhändertagandet av barnpsykiatriska patienter dagtid samt att erbjuda mellanvår... Visa mer
BUP Sörmland, BUPs intensivmottagning Nyköping

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
BUPs intensivmottagning (BIM) är en egen enhet inom BUP Sörmland och består av ett team med sammanlagt sju medarbetare (familjebehandlare, sjuksköterska, psykolog, specialpedagog och socionom) plus en läkare på halvtid. BIMs uppdrag är att stå för det akuta omhändertagandet av barnpsykiatriska patienter dagtid samt att erbjuda mellanvårdsinsatser till de patienter som behöver intensivt stöd under en period. Arbetet sker både på mottagningen och via hembesök.

Dina arbetsuppgifter
Du deltar i jouruppdraget och möter upp akuta patienter för bedömning tillsammans med läkare eller annan profession. Du följer upp akuta ärenden tills de kan överföras till ordinarie BUP-mottagning. Du planerar och genomför tidsbegränsade behandlingsinsatser för patienter i behov av mer intensivt stöd än BUP-mottagningen kan erbjuda. Du ingår i ett sammansvetsat team av olika professioner, där vi sätter patientens behov i fokus och samverkar med varandra och med vårdgrannar för att nå bästa resultat.

Din kompetens
Du är erfaren socionom, gärna med KBT-kompetens. Eftersom BIM arbetar med komplicerade barnpsykiatriska ärenden ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av psykiatri eller annan sjukvård. Du kommer att vara en del i jourlinjen dagtid och behöver kunna arbeta självständigt, men du trivs också i samarbete med andra kompetenser. Legitimation som sjukhuskurator är klart meriterande, men stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef BIM Sofia mossfeldt, [email protected] (https://sormland.powerinit.com/Modules/Recruitments/[email protected]), 0155-24 55 83.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på BUPs intensivmottagning i Nyköping!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2019-11-24.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Projektledare

Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas. Vi söker en driftig och innovativ projektledare som ska driva vårt nystartade utvecklingsarbete med att stä... Visa mer
Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.

Vi söker en driftig och innovativ projektledare som ska driva vårt nystartade utvecklingsarbete med att stärka vägen till egen försörjning för arbetslösa personer med försörjningsstöd. Initiativet är planerat som en 3-årig pilot som ska genomföras i samverkan mellan kommunens enheter för bl a försörjningsstöd och arbetsmarknad samt Arbetsförmedlingen, näringslivet och andra samverkanspartners.

Målet är att metod och arbetssätt ska vara fullt implementerade efter pilotens avslut och utgöra ordinarie arbetssätt och insats hos både kommunen och Arbetsförmedlingen. Piloten ska vara fullt implementerad år 2022.

Piloten fokuserar på följande utvecklingsområden:
1. Utveckla arbetssätt och struktur för samverkan på individ-, organisations- och systemnivå.
2. Utveckla arbetssätt och processer för gemensam kartläggning, målbild och handlingsplan.
3. Utveckla insatser som både möter individernas och arbetsgivarnas behov och förutsättningar.


ARBETSUPPGIFTER
Projektledarens arbetsuppgifter är att:
- leda arbetsgruppen mot målen, koordinera arbetsinsatserna och hålla upp tempot genom aktiv daglig ledning i arbetsgruppen.
- tillsammans med arbetsgruppen testa och utveckla arbetssätt, verktyg och metoder.
- samverka och söka samarbete med samverkanspartner som är viktiga för pilotens mål och genomförande.
- ta fram en plan för kompetensutveckling för medarbetare och chefer som berörs av pilotens arbetssätt.
- planera för studiebesök samt ha ansvar för omvärldsbevakning.
- planera och genomföra referensgruppsmöten med medborgare, politiker och arbetsgivare.
- genomföra erfarenhetsseminarium för att lära av arbetet, skriva slutrapport och informera om erfarenheterna.
- ansvara för budget och genomförande och hålla alla intressenter informerade om arbetets fortskridande.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
- en relevant akademisk utbildning inom socialt arbete, beteende- och/eller samhällsvetenskap.
- stor kunskap om arbetsmarknadsfrågor och försörjningsstöd.
- god förmåga att samarbeta
- god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
- dokumenterad erfarenhet av att leda större projekt med budgetansvar.
- dokumenterad erfarenhet av att leda arbetsgrupper.
- erfarenhet av att arbeta med brukare/klienter/arbetssökande.
- praktisk erfarenhet av samverkan.
Det är meriterande om du har:
- erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.
- erfarenhet av att leda projekt finansierat av Europeiska socialfonden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. vi söker dig som är strukturerarad, drivande och utåtriktad. Du är en god kommunikatör med förmåga att förmedla budskap på ett inspirerande och pedagogiskt sätt. Som person är du engagerad och har en hög social kompetens.

ÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Rekryteringen påbörjas under pågående annonsering. Visa mindre

Trädgårdsterapeut till trädgårdsrehabiliteringen Nynäs slott

Ansök    Apr 9    Region Sörmland    Socionom
Paramedicin Sörmland, Nynäs slott, Nyköping Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Vi utökar teamet och erbjuder dig ett stimulerande arbete med engagerade medarbetare. Trädgårdsterapin ansvarar för medicinsk rehabilitering av remitterade patienter med uttalade stressrelaterade besvär, som är sjukskrivna på hel eller deltid med fokus på återgång i arbete. Syftet med verksamheten är att ge patienter möjlighet till återhäm... Visa mer
Paramedicin Sörmland, Nynäs slott, Nyköping

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Vi utökar teamet och erbjuder dig ett stimulerande arbete med engagerade medarbetare.
Trädgårdsterapin ansvarar för medicinsk rehabilitering av remitterade patienter med uttalade stressrelaterade besvär, som är sjukskrivna på hel eller deltid med fokus på återgång i arbete. Syftet med verksamheten är att ge patienter möjlighet till återhämtning, stärka självkänsla och utveckla ett nytt hållbart förhållningssätt till sin livssituation genom att medvetandegöra mekanismerna vid stress, vikten av balans mellan vila och aktivitet. Verksamheten bygger på kunskap och erfarenhet i ämnet trädgårdsterapi och den forskning som bedrivs kring naturens betydelse för hälsa.

Dina arbetsuppgifter
I det dagliga arbetet samarbetar du med övriga i teamet i behandlingen av patienterna individuellt och i grupp. I arbetsuppgifterna ingår även samverkan med sjukskrivande läkare, arbetsgivare, handläggare på försäkringskassan och arbetsförmedlingen samt andra aktörer som medverkar i patientens rehabilitering.

Din kompetens
Verksamheten är en del i den specialiserade rehabiliteringen inom Region Sörmland, därför söker vi dig som har relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdssektorn. Utifrån vårt miljöpsykologiska perspektiv är det av stor vikt om du har utbildning inom grön rehabilitering, så som trädgårdsterapeutisk utbildning eller annan likvärdig utbildning. Tidigare erfarenhet inom natur- hälsa- trädgård och arbete med patientgruppen psykisk ohälsa och stressrelaterad utmattning är meriterande.
Du behöver ha en god samarbetsförmåga eftersom du kommer att arbeta i team men även vara självständig, uthållig och ta egna initiativ för att leda patienten framåt under rehabiliteringen.
Vi är en länsövergripande klinik och har patienter från hela länet vilket innebär en del resor, där av är körkort ett krav.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse, tillträde 190819 eller efter överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef Paramedicin Sörmland Liselott Söderlund, 076-724 21 02.
Fackliga företrädare söks via växeln, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på Paramedicin Sörmland!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2019-05-05.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre